Jump to content
The simFlight Network Forums

Search the Community

Showing results for tags 'Saitek'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Product Support Forums
    • FSUIPC Support Pete Dowson Modules
    • MyTraffic Support Forum
    • FeelThere Support Forums
    • FS Commander Support Forum
    • Flying W Simulation
    • AConstable Traffic Sounds Support Forum
    • Fabio Merlo Products Support Forum
    • Elite-Air Studio Support Forum
    • Nikola Jovanovic Support Forum
    • Intrasystems Support Forum
    • FScene Support Forum
    • Taburet & DanVFR Support Forum
    • Environ Scenery
  • simFlight DE
  • FS MAGAZIN (DE)
  • simRussia
  • FSUIPC Client DLL for .NET

Calendars

  • Community Calendar

Categories

There are no results to display.


Found 37 results

  1. Hello, I have bought a Saitek X52 Pro (replacing a Thrustmaster 4 HOTAS) and thinking that it will work flawlessly, I plugged it into USB slot, then installed the related software and the FSX-P3D and Xp11 plugins required from the manufacturer's website, which later I found out was a mistake. As the title suggests now P3Dv4.1 crashes to desktop while loading the main scenario screen. If I disconnect the controller, the application starts fine. I followed some steps that I found here in this forums, like uninstalling the software, removing the device and the drivers from Device Manager but it still doesn't work. Also interesting is that I can't even find the device listed in Device Manager although it is connected and visible under "Devices and Printers" I am attaching the relevant files and any help is appreciated. Thanks. event viewer.txt FSUIPC5.log FSUIPC5.JoyScan.csv
  2. Hello, I've a question on how to get the mode system to work for the Siatke X52 Pro Joystick. The mode selector switch (a rotary knob) on the top right corner of the joystick is not seen/detected by FSUIPC; meaning that as i switch from mode 1 to 2 to 3, there is no joystick action registered in the "Button + Switches" tab in FSUIPC. However, the mode switches work with default windows game controller properties as three red tabs that light up as you switch the modes. The mode switch also works with Saitek ST Programming software and it allows be different functions to be set on the same key with different modes. For reference, I'm using Windows 7 Ultimate 64 bit, and X52 Pro driver version is 7.0.53.6, and ST Programming software version is also 7.0.53.6; and FSX:Acceleration Here is what I would like to do, I have a few mouse macros in FSUIPC and want to assign them to my X52 joystick buttons with mode 2. Those joystick buttons are already taken in mode 1. So, I want to assign 2 different functions to 1 joystick key using 2 modes. Mode 1, joy#1,btn#1 will perform X action, and Y action when in Mode 2. Can this be done? Anyone here has experience with the X52 controllers and modes with FSUIPC?
  3. PLEASE ALWAYS POST SUPPORT QUESTIONS IN THE SUPPORT FORUM! So, I've had the Saitek X-56 Rhino for a while, and it's worked without problems, until about a week ago. Neither the stick or trottle quadrant is working in P3D at the moment, but the wierd thing is it's working in the Saitek program. I've tried most of the usual stuff like changing USB port, I've also done a troubleshooting in Windows, with no results. I am using FSUIPC 4 and I have disabled my controllers in P3D. I've been told you can change the JoyNames in the fsuipc.ini file, but to what, and what numbers to change? Very wierd problem, seems like it should be an easy fix. Thanks in advance /Fred
  4. MOVED FROM FAQ SUBFORUM! I am running FSX Steam Edition Microsoft@ Flight Simulator X Deluxe 10.0.62615.0 (FSX.20150710-10ss) on a Windows 10 Pro build 15063, 64 bit system using FSUIPC version 4.969. I cannot get my CH Eclipse Yoke and Saitek Pro Throttle Quadrant both working together. I can assign and calibrate either device and use it standalone without any problems. However, if I configure both, the CH Eclipse Yoke seems to take control and I can only assign axes to the yoke. This happens regardless of I having "AutoAssignLetters=Yes or No." Both devices are using a USB port on the motherboard. I have tried exchanging ports with no resolution. I have tried using both devices on a USB 3.0 hub with no resolution. Whenever both devices are configured I receive the following information from the FSUIPC console ----------- 172 ---------------------- Joystick Device Scan ----------------------- 172 Product= CH ECLIPSE YOKE 172 Manufacturer= S 172 Vendor=068E, Product=0057 (Version 0.0) 172 GUIDs returned for product: VID_068E&PID_0057: 172 GUID= {6F807CF0-680B-11E7-8001-444553540000} 172 Details: Btns=26, POVs=(0, 0, 0, 0), Cal=x00000000, Max=R1023,U1023,V1023,X1023,Y1023,Z1023 172 Product= Saitek Pro Flight Quadrant 172 Manufacturer= Saitek 172 Vendor=06A3, Product=0C2D (Version 2.2) 172 GUIDs returned for product: VID_06A3&PID_0C2D: 172 GUID= {FD6494F0-6D53-11E7-8001-444553540000} 187 Details: Btns=9, POVs=(0, 0, 0, 0), Cal=x00000000, Max=R0,U0,V0,X255,Y255,Z255 187 Product= HP Wireless Keyboard Kit 187 Manufacturer= Lite-On Technology Corp. 187 Vendor=04CA, Product=008D (Version 0.97) 187 ------------------------------------------------------------------- 187 Device acquired for use: 187 Joystick ID = 1 (Registry okay) 187 1=CH ECLIPSE YOKE 187 1.GUID={6F807CF0-680B-11E7-8001-444553540000} 203 Device acquired for use: 203 Joystick ID = 1 (Registry okay) 203 1= 203 1.GUID={6F807CF0-680B-11E7-8001-444553540000} 203 ------------------------------------------------------------------- Any ideas or suggestions would be helpful. Thanks, slapstock
  5. Hi, I've had this issue before where I have two throttle quadrants (Saitek), but FSUIPC assigns the same GUID to both. So only 1 is read. I had this a long time ago and can't remember how I fixed it. I believe it was to remove something in [joyname], but I'd like to double check. Here is what I have: In the FSUIPC.txt I see: 94 ---------------------- Joystick Device Scan ----------------------- 94 Product= Saitek Pro Flight Quadrant 94 Manufacturer= Saitek 94 Vendor=06A3, Product=0C2D (Version 2.2) 110 GUIDs returned for product: VID_06A3&PID_0C2D: 110 GUID= {0BA51920-4E57-11E7-8004-444553540000} 110 Details: Btns=9, POVs=(0, 0, 0, 0), Cal=x00000000, Max=R0,U0,V0,X255,Y255,Z255 110 GUID= {0BA56740-4E57-11E7-8007-444553540000} 110 Details: Btns=9, POVs=(0, 0, 0, 0), Cal=x00000000, Max=R0,U0,V0,X255,Y255,Z255 110 Product= Saitek Pro Flight Quadrant 110 Manufacturer= Saitek 110 Vendor=06A3, Product=0C2D (Version 2.2) In the FSUIPC.ini I see: [JoyNames] AutoAssignLetters=No 2=VKBsim Gladiator 2.GUID={0BA58E50-4E57-11E7-8008-444553540000} 3=Saitek Pro Flight Rudder Pedals 3.GUID={0BA5B560-4E57-11E7-800A-444553540000} 1=Saitek Pro Flight Throttle Quadrant 1.GUID={0BA56740-4E57-11E7-8007-444553540000} Now I believe I should see two, throttle quads and I delete them, but I can't remember off the top of my head how I was told to solve this before. Some help would be appreciated. I did just fresh install windows and etc on my pc, so I don't have the drivers for the saitek devices when writing this.
  6. Hi! Before anything else I must state that I have checked the forums and the FAQ. My problem is similar to what was experienced by other people but the solution that worked for others and is suggested in the FAQ does not work for me. The problem: FSUIPC (paid/registered) does not detect axes or buttons on my Saitek X-55 throttle as well as the stick The Saitek rudder pedals are detected correctly Two saitek throttle quadrants are detected correctly All the devices, in cluding the X-55 units work just fine both in the Windows calibration utility and when mapped directly via FSX I have tried to use JoysID as discussed in several places, and that had no effect. Swapping devices or assigning new IDs (not used before) to the X-55 units did not make any difference. FSUIPC still does not see them. Using FSX-SE I am on Windows 10 pro Latest Saitek drivers Latest version of FSUIPC Looked at discussions here: https://www.avsim.com/forums/topic/437639-x55-not-working-with-fsuipc-fsx-solution/ As well as other places. Everybody points me to JoysID utility, but that gets me zero results... Any other ideas? Thanks Arnon
  7. Hello everyone, this is my second post in this prestigious forum. I have the same problem with one of the levers (center) in my throttle quadrant Saitek. When I do the calibration test in the windows panel, the three levers mark the range completely normal without problem. In FSX calibration module, the the medium lever that I use for the espoiler (axis X) does not move in any sense. The other two levers move complete. I have already tried everything recommended in this forum (and others) but the problem persists. I appreciate any advice or suggestion what could be the cause of the problem. Thanks in advance Pablo from Caracas pd: Excuse my English.
  8. Hi Pete, this is about the problem of the misalignment of the Saitek trim wheel when disengaging the autopilot. As soon as you move the trim wheel the airplane bounces up or down related to the absolute position of the trim wheel. That is well known to all users of a trim wheel and really miserable. I found in a X-Plane forum an idea which leads imho to a really handy and reasonable workaround to avoid that problem: i wrote a lua to deal with the problem. what it does: in AP mode the trim wheel disconnect from the trim axis in non AP mode the trim wheel connects. in most cases the trim wheel will be physically in the wrong pos in relation to the ac trim axis, so if you move the wheel and he is out of sync, you get a display on the left side of your screen. red if out of sync, green when in sync. both values are visible so you can move the wheel to the correct ac setting. only then the wheel axis connects to the ac trim axis and you can use it. its possible you have to alter some settings due to different screen res. For me this would be a great solution to get rid of the trim wheel problem. Is it possible to realize that in FSX using a LUA? And at least a question to the community: is there anybody who is able to write that LUA and would like to do that? Thanks for your support, Juergen
  9. My new Saitek Cessna Trim Wheel is not recognized in Axis assignments by FSUIPC. I have P3D v3.4 running on Windows 10 and I can use the Trim Wheel in Windows Device settings. If i enable controllers in P3D, then I am able to assign the Trim Wheel, but not in FSUIPC. Michael
  10. Hi to all, first of all i'm sorry if this is not the right place for this question? I have brand new Switch Panel of Saitek. I have already tested original and SPAD Drivers, but my problem Continues. If i test at the setup panels the switch panel works fine. But when i'm flying (i've tested with two aircrafts KingAir C350 and LearJet 45) i've a lot of problems, for example: When i switch the beacon light the generators go Off, or when i switch any other key (no matter witch one) the engine starters switches off or on... ore the gear lights go on... really a dissaster... With the SPAD the keys go trought FSUIPC, but i can not customize o control what FSUIPC makes... with the PAID FSUIPC Version may i solve my problem? or just can i customize whatsdoes every switch of the switch panel? Thanks in Advance and sorry for my bad english.
  11. Hi, I was just wondering whether I could program my saitek controllers with fsuipc without rescripting the lua because if I did, I would break it, or do it wrong and waste time! My LINDA is playing up, so that's not working anyway. I am wanting to set the knob on the multipanel to a rudder/ nose wheel steering axis, as I would like to make a nose wheel tiller. Is this possible to do using fsuipc? Thanks a lot Harry Karmel
  12. Hi everyone! It's been a while since I got back into simming - I've been working on a home cockpit which is finally complete! It's pretty basic but considering just how bad I am at DIY I'm extremely pleased with how it's turned out. You can see it here: https://www.dropbox.com/s/h10i9t6eesuhamd/20160321_141947.jpg?dl=0 Anyway, onto the problem. I've purchased and installed Iris Simulation's Jabiru J-160 (I'm a microlight chap) and I'm trying to get all the buttons to work with my Saitek switch panel. I've got a paid for and registered latest version of FSUIPC and it works superbly. However, for the life of me I can't map the buttons on the aircraft panel with the buttons from the Saitek controller. Here's what I'm doing: > Using SPAD assign a 'virtual joystick' and button for the "fuel pump" switch > With FSUIPC open I can import that button > I assign the "Toggle elect fuel pump" to it (using parameter = 1) > Nothing happens I've been using FSUIPC perfectly fine with some other controls like toggling the fuel tap. It's just the Saitek panel I'm struggling with. I remember, a few years ago, I got the Katana X and that came with a bunch of custom variables that had to be mapped. I seem to remember these already being available inside FSUIPC's list of controls. However, I can't find such a thing for the Jabiru. Having looked in the support section for Irish Simulations I know they use custom variables for the buttons and switches. Does anyone know how to solve me problem? I'm kind of guessing that somehow, FSUIPC has to recognise the custom variables in order to show them as options in the controls list. Any ideas how I might achieve that? Many thanks everyone! Dave
  13. Can anybody explain step by step how to link FSUIPC, PMDG, and Saitek controls together, to make them all work as they should ? there are a lot of people like myself looking for help with this particular issue and struggling with it. a step by step guide would be much appreciated.please bare in mind that not all people are PC experts. please include a donation link because a lot of flyers would appreciate the work one will do. Regards
  14. Hello all Simmers, Since long time I am looking for a solution to connect AND control my FT A320 by Saitek devices Multi Panel and Radio Panel. As the FT A320 offsets are not standard FSX offsets, it is not possible to connect e.g. "set altitude" to the Multipanel. Now since some month there is a new software available called SPAD.neXt (Saitek Panel Advanced Drivers neXt Generation). This is a new driver software for the Saitek devices. But unfortunately this software needs LVARs for connections and the FT Airbus doesn't provide LVARS. But a complete list for these special Offsets is available by "FSUIPC Exporter". For an extra development to integrate the FT busses in his product, the developer needs information about how many pilot are interested in that implementation. So please respond as much as possible on my "survey" here. Thanks and regards Alhard
  15. Hi, Recently, I have noticed a disconnect while using P3d with my Saitek Throttle Quadrant(Single) when I am using my profile for 'Propeller' aircraft. As I move the throttle from lowest to highest, the throttle is maxed on the plane already at approc 25% of the levers position. I don't know what caused the issue becuase for the last few months, I have had no issues or need to change any settings from the day I installed FSUIPC into P3d. What I did to root cause the issue so far: 1) Reset/Recalibrate the throttle settings in FSUIPC - No Change 2) I did an Axis event log - I can share that is needed. 3) Verified the simple controls settings(null/sensitivity) - as they should be as per the manual 3) Tried to compare my settings in another profile with my 'props' profile -- I didnt notice anything different Any suggestions/direction would be appreciated.
  16. MOVED FROM "USER CONTRIBUTIONS" SUBFORUM so it might attract answers ... Because I am trying to understand the scenary I did: Is something wrong in this diagram?
  17. My first post: I have FSUIPC4 4.939 (registered) running in P3D 2.5; Saitek yoke, throttle, rudder, and trim fully controlled by FSUIPC (and thank you for that!). My problem exists with or without TRrackIr 5 or ASN add on programs running. When I start P3D for the first time after a PC boot everything works perfectly until I adjust the trim control; once the trim is used I lose all control inputs and FSUIPC not only quits working but is frozen to the point that the program cannot even be modified, nothing can be selected. However, if I exit P3D and restart, everything works perfectly again including the trim. The only difference in the FSUIPC4.log is the following entry in the first run: 1900890 ***** HID USB device reconnected: re-initializing FSUIPC connections The line is gone from the log on the next run. I have changed USB ports and tried resetting the trim settings (after the first run) and the problem persists. I look forward to any suggestions.
  18. Hello Guys , So I've updated the Aerosoft Airbus A320 to ver 1.30 , even though , I have bought Saitek Flight Sim Yoke . The issue is that I'am using C1 and C2 to move the rudder ( i've set it in FSUIPC ) , but there is no reaction from the aircraft ! is working on almost on all aircraft , any help regarding this ?
  19. Hello all! A newcomer to the forum here, and a complete beginner to FSUIPC, SPAD, Lua and all that jazz. My dilemma is that I do not know how to control and input multiple control axes, a Saitek Pro Flight Yoke and X52 joystick at the same time. At my ATC (Air Cadets) squadron, we have a pretty comprehensive setup, with Saitek panels, pedals, three screens and a projector. I'm in charge of the renovation project and a particular problem was the complications of having the two control inputs working at the same time; we had to reset FSX every time we wanted to swap. This is a problem and as far as I'm aware, is impossible in FSX's default binding settings. Using SPAD for the multitude of panels we have "shouldn't" be a problem (we'll see!) but I am clueless about setting up multiple axes to work simultaneously (even a method where there is a "sidestick priority-esque" system to use a button to switch between control methods is fine). Any insight is much appreciated and thanks to anyone in advance, Liam
  20. I have recently been trying to setup my Saitek Throttle and seem to be having some problems. I have Assigned to axis' on my throttle to a throttle each aka. Axis Y for Throttle 1 and Axis Z for Throttle 2. I assigned both in the Axis assignment section of FSUIPC and then pressed 'Set' for both Throttle 1 and 2 in the Calibration section but when I went into the VC I had a problem. I tried moving both at the same time and the first thing I noticed was that Throttle 1 jumped straight to about 50% even though I only pushed it forward slightly on my Saitek Throttle. Throttle number 2 seemed fine, when I move it a slight bit it only moves a slight bit in the simulator so Throttle 1 is the only one I am having problems with. I am still fairly new to FSUIPC so still trying to get the hang of it. My FSUIPC.ini file - http://pastebin.com/RGBuYGX0 Thanks, Robbie
  21. Hi all. I haev just recently purchased a Saitek Throttle Quadrant to go with the one I already own that came with my yoke however I am having problems with setting it up in FSUIPC. When I go into the 'Axis Assignment' page in FSUIPC, click 'Rescan' and move any of the 3 axis' on my NEW throttle they aren't picked up! When I move my already owned throttle's axis' they are picked up...? I hope to hear from someone soon! Any help will be appreciated. Thanks, Robbie
  22. Hi. I have been using FSUIPC for about a month now and have been very pleased with it. Although I have recently ran into a problem. I now have no control over my rudder and brake axis. I use saitek rudder pedals and therefore have a rudder and brake axis in the one controller. I tried to assign the rudder and brake axis through the Axis Assignment section of FSUIPC but every time I move either the rudder or brakes it is not picked up inside FSUIPC. I tried looking at saiteks own control panel for the pedals and everything seemed fine their, all axis working and moving in the calibration. I also tried assigning it in FSX's own controller page, it also worked their. I do not want to have it assigned in the FSX control settings though as I am on Windows 8 and have my controllers set up in their makes a lot of problems such as the controller just going off, that is one of the main reasons for me purchasing FSUIPC. Any help is much appreciated as this is really annoying me and stopping me from flying at the moment. Thanks, Robbie
  23. Hi, recently I have bought FSUIPC and really enjoyed it with the massive variety of things to do! Up until recently where I have run into a problem with assigning the throttle. For some reason the throttle axis reset itself so I tried to go into FSUIPC and reassign it, but that didn't work. When I go into the Axis Assignment tab, then move the axis on my throttle that I want to use for the throttle, I have a problem. When my throttle lever is at 0% or idle it shows -16384 and when it as at 100% is shows 16384. But anything in between 0% and 100% doesn't seem to work. So from 0% all the way up to 50% it only shows -16384 and from 50% up to 100% it shows 16384. So it is like it has only two power settings, full power and no power at all. I am still quite new to FSUIPC so don't exactly understand everything yet. Any help would be much appreciated as right now I basically cannot fly as these throttle settings just aren't possible to fly with. Just to point out it isn't only with one of the three axis' on my throttle, it happens to all of them. Any help appreciated, thanks. Robbie
  24. It appears that many users have problems with Saitek Quadrant drivers setting up the Registry incorrectly for one or more of the levers, with the result that either only 50% of the range use used or the values you get are only on (max value, 16383) or off (min value 0 or -16384). Here is the way to edit the Registry and fix this, at least until Saitek fixes their installers. (Thanks to a main forum reply by "goaround"): ==================================== Here is our registry calibration guide: One way to re-calibrate your device is to reset the raw data values that are held in Windows registry. To do this: 1. Remove the USB plug for your controller from the PC. 2. Press and hold the Windows key on your keyboard and then press the letter R. This will open the Run box. 3. Type regedit and then click ok. For Windows Vista/7/8/8.1 4. The Registry Editor will have a list of folders on the left hand side. Go down into the following folders in order by clicking the + next to the folder name. + HKEY_LOCAL_MACHINE + System + CurrentControlSet + Control + Media Properties + Private Properties + Joystick + OEM 5. Delete any folder inside the Direct Input folder that begins VID_06A3 or VID_0738, if you know the specific PID number or your device then you only need to delete the string that matches the VID and PID. 6. Then navigate to the DirectInput folder + HKEY_CURRENT_USER + SYSTEM + CurrentControlSet + Control + Media Properties + Private Properties + DirectInput 7. Delete any folder inside the Direct Input folder that begins VID_06A3 or VID_0738, if you know the specific PID number or your device then you only need to delete the string that matches the VID and PID. 8. Once deleted, close the editor, then plug the USB back into the original port. Move all the axes of the controller through their full range of movement four times. This will rebuild the data range for all axes.
  25. Hi, I've found this topic about Saitek Switch Panel Leds : http://forum.simflight.com/topic/71786-programming-of-the-saitek-pro-flight-panels-with-fsuipc-and-lua/ Indeed, i'm looking for explanations or samples about this command : com.writefeature(dev, s, wrf) The goal of my request is to switch on (red or green) leds on Saitek Switch Panel. May someone help me ? Best regards, Oliver.
×