Jump to content
The simFlight Network Forums
lighthouse

Parking Brakes - controlled by a switch

Recommended Posts

Hi,

I would like to use an on/off-switch to control the parking brakes.

Whenever the switch is on, PB are on.

Whenever the switch is off, PB are off.

I am using a registered version of FSUIPC. Is the a suitable configuration?

Thx in advance for your assistance

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to use an on/off-switch to control the parking brakes.

Whenever the switch is on, PB are on.

Whenever the switch is off, PB are off.

I am using a registered version of FSUIPC. Is the a suitable configuration?

The only easy way is to use the FS PARKING BRAKE control (see drop down list in FSUIPC's Buttons page). It is a toggle, so first you'd need to synchronize your toggle switch with the FS PB setting. Then you'd assign the Parking Brake control to both "press" and "release" -- the "press" means "off to on" and the release meanse "on to off".

If you wanted it to always synchronize, it is more complex because there is no FS control for Parking Brake on and a separate one for off. You need to program the switch to send values to the parking brake offset. This is a word at xBC8. Write 0 to it for off, 32767 (x7FFF) for on. Use the Offset Word Set control in the dropdown.

Regards,

Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Guys,

 

Did you use the FS parking break or the Offset Word Set? I'm trying to have parking break syncronised, but not sure what is the format I have to use in FSUIPC to add an Offset Word Set

 

Thanks,
Ben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry i don't get the answer, maybe with new software release it is different

What do i need to fill into the "mask value with" and what in the "value" field by on-press and by on-release?

 

martin

vbv067

parking-offset-values.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/9/2018 at 9:32 PM, vbv007 said:

Sorry i don't get the answer, maybe with new software release it is different

What do i need to fill into the "mask value with

What software are you using which has a "mask value with" field? I don't recognise the picture you included, it isn't from my software. Are you in the wrong Forum?

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.