Jump to content
The simFlight Network Forums

WideFS not recognized on Network!


 Share

Recommended Posts

Hi Pete!

First of I would like to thank you for a great product.

I am running a registered version of FSUIPC and WideFS. My Main Computer - server (with FSX and FSUIPC running is a VISTA HP 64 bit).

My "client" is laptop running XP 32 bit. The folders are shared as recommended I have ASX (using "simconnect" as well as a Flight planner running on the server also using "simconnect" successfully).

Whenever I try to use simconnect I get the following error ( I included the following Log files)

"

pmFileCheck Build 40

Opening Connections

Local Path: C:\Documents and Settings\Alfred Quintus\Desktop\WideClient

Checking Computer and User Name

Local Computer Name: LAPTOP

Local User Name: Alfred Quintus

FSUIPC/WideFS found!

FSUIPC No Version number Reported! Please Check FSUIPC Installation

No data from Flight Simulator, FS doesn't appear to be running!

Closing Everything

17/11/2008 10:36:18 PM

Things To Do:

* Check FSUIPC Installation (Version is 0)

* Run Flight Simulator

If you wish to, please check www.projectmagenta.com/notams.html

********* WideServer.DLL Log [version 7.333] *********

Blocksize guide = 4096 (double allowed)

Date (dmy): 17/11/08, Time 22:40:02.486: Server name is ALFRED-PC

15756 Initialising TCP/IP server

15756 Initialising IPX/SPX server

15756 IPX/SPX socket() failed [Error=10044] Socket type not supported

15756 Failed to start IPX/SPX Server

15756 Initialising UDP/IP server

16099 Broadcasting service every 1000 mSecs

155080 Closing down now ...

Memory managed: Offset records: 74 alloc, 73 free

Read buffer usage: 0 alloc, 0 free, max in session: 0

Write buffer usage: 0 alloc, 0 free, max in session: 0

Throughput maximum achieved: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

Throughput average achieved for complete session: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

********* Log file closed *********

********* WideClient Log [version 6.78] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 16/11/08, Time 22:24:31.158: Client name is LAPTOP

671 Attempting to connect now

922 Server = ALFRED-PC

8202 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

8202Okay, IP Address = 10.0.0.2

29242 Error on client pre-Connection Select() [Error=10060] Connection timed out

29242 Ready to try connection again

31265 Attempting to connect now

31265 Giving up server, looking for another!

31836 Server = ALFRED-PC

31876 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

31876Okay, IP Address = 10.0.0.2

55700 Server = ALFRED-PC

55730 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

55730Okay, IP Address = 10.0.0.2

78703 Giving up server, looking for another!

79615 Server = ALFRED-PC

79645 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

79645Okay, IP Address = 10.0.0.2

85984 New Client Application: "pmFileCheck" (Id=1248)

102588 Server = ALFRED-PC

102618 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

102618Okay, IP Address = 10.0.0.2

125601 Giving up server, looking for another!

126482 Server = ALFRED-PC

126512 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

126512Okay, IP Address = 10.0.0.2

149485 Server = ALFRED-PC

149515 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

149515Okay, IP Address = 10.0.0.2

172548 Giving up server, looking for another!

173550 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

187610 Giving up server, looking for another!

240015 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

248087 Giving up server, looking for another!

294834 ****** End of session performance summary ******

294834 Total time connected = 0 seconds

294834 Reception maximum: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

294834 Transmission maximum: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

294834 Max receive buffer = 0, Max send depth = 0, Send frames lost = 0

294834 **************** Individual client application activity ****************

294834 Client 1248 requests: 3 (Ave 3/sec), Data: 1278 bytes (1278/sec), Average 426 bytes/Process

294834 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 1, Alloc 3 Freed 3 Refused 0) *********

I am hoping that this will make some sort of sense to you. Ohh, also, I use avast which I had disabled during the generation of these log files.

Many thanks and kind regards

Alfred

Link to comment
Share on other sites

I am running a registered version of FSUIPC and WideFS. My Main Computer - server (with FSX and FSUIPC running is a VISTA HP 64 bit). My "client" is laptop running XP 32 bit.

Similar to my arrangements. I use Vists64 on the FSX PC with all the clients running XP32.

The folders are shared as recommended

WideFs needs no shared folders itself. Maybe some of the applications using it do.

I have ASX (using "simconnect" as well as a Flight planner running on the server also using "simconnect" successfully).

Whenever I try to use simconnect I get the following error ( I included the following Log files)

Er, there's a contradiction there. Simconnect is working okay, but it isn't? Did you mean WideFS for the second?

pmFileCheck Build 40

PM filecheck reports are no use to me. they are for PM support. I only need to see WideServer and WideClient logs. ;-)

********* WideServer.DLL Log [version 7.333] *********

Not that it affects this, by FSUIPC 4.333 was the last interim Beta version. FSUIPC 4.40 was released last week.

The Server log file is okay. Looking at the Client log:

922 Server = ALFRED-PC

8202 Trying TCP/IP host "ALFRED-PC" port 8002 ...

8202Okay, IP Address = 10.0.0.2

29242 Error on client pre-Connection Select() [Error=10060] Connection timed out

I assume the Server's IP address it received from Windows (10.0.0.2) is correct?

You've not assigned Port 8002 for use by SimConnect at all, have you? Check the SimConnect.XML file on the Server.

Are you using any SimConnect clients on the XP machine? If not, then maybe it is your firewall preventing things. Have you tried disabling it, temporarily, to check? It might need doing both ends.

I am hoping that this will make some sort of sense to you. Ohh, also, I use avast which I had disabled during the generation of these log files.

Isn't Avast just a virus protection program? If so that should be irrelevant. It's the firewall protection which is more likely to be blocking things. You would need to enable Port 8002 on the Server -- the broadcasts on port 9002 seem to be okay going the other way (to the client).

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete!

Thank you soooooooooooo much for your quick help! In my ignorance I thought avast was the problem! Once you pointed me to the problem of the firewall (again.....I did read the manual BUT must have had a huge BRAIN Freeze!) It is working now! Flight keeper is working GREAT now thanks to you!

Kind Regards and Thanks again!!!

Alfred

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.