Jump to content
The simFlight Network Forums

FSUIPC 3.96 / WideFS 6.78 problem


Recommended Posts

Hi Pete,

I use FSUIPC already 2 years and so far I had no problems.

When I instaled 3.96, WideFS works okay for a minute and then freezes. I wanted to look fsuipc.log and there was information of old version. I deleted everything by module and new instaled FSUIPC and registered. I have the same problem and I have no fsuipc.log.

My setup:

PC1 - Win7 64bit , FS9.1 , FSUIPC 3.96 , WideFS Server

PC2 - Win7 64bit , WideFS Client

I have FS9.1 but "FSUIPC install" says:

Installer for FSUIPC.DLL version 3.96

Looking in registry for FS9.1 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\9.1

Parameter"EXE Path"

Not there, so looking in:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\9.1

Parameter"EXE Path"

... NOT found! ...

Looking in registry for FS9 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\9.0

Parameter"EXE Path"

... >>> OK! FOUND FS9! <<< ...

..................

..................

From the client side, I think everything is okay:

********* WideClient Log [version 6.78] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 21/02/10, Time 14:00:26.736: Client name is FRIDOLIN

718 Attempting to connect now

1437 Server = GLUCKY

1531 Trying TCP/IP host "GLUCKY" port 8002 ...

1531Okay, IP Address = 192.168.2.101

1531 Connection made okay!

8937 New Client Application: "GAPanel" (Id=1880)

394875 FS closing down (param=ADBC), disconnecting

394875 ********* Interim performance summary *********

394875 Total time connected so far = 392 seconds

394875 Reception maximum so far: 60 frames/sec, 29510 bytes/sec

394875 Reception average whilst connected so far: 43 frames/sec, 8951 bytes/sec

394875 Transmission maximum so far: 9 frames/sec, 246 bytes/sec

394875 Transmission average whilst connected so far: 2 frames/sec, 81 bytes/sec

394875 Max receive buffer = 2224, Max send depth = 2, Send frames lost = 0

394875 **************** Individual client application activity ****************

394875 Client 1880 requests: 2130 (Ave 5/sec), Data: 4067495 bytes (10376/sec), Average 1909 bytes/Process

394875 ***********************************************

400797 Connection closed by server!

400797 Attempting to connect now

401797 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

412890 Giving up server, looking for another!

466422 Received shutdown offset code = ADBC

466422 FS closing down (param=ADBC), disconnecting

466422 ********* Interim performance summary *********

466422 Total time connected so far = 392 seconds

466422 Reception maximum so far: 60 frames/sec, 29510 bytes/sec

466422 Reception average whilst connected so far: 43 frames/sec, 8951 bytes/sec

466422 Transmission maximum so far: 9 frames/sec, 246 bytes/sec

466422 Transmission average whilst connected so far: 2 frames/sec, 81 bytes/sec

466422 Max receive buffer = 2224, Max send depth = 2, Send frames lost = 0

466422 **************** Individual client application activity ****************

466422 Client 1880 requests: 2130 (Ave 5/sec), Data: 4067495 bytes (10376/sec), Average 1909 bytes/Process

466422 ***********************************************

466687 Received shutdown offset code = ADBC

485609 Giving up server, looking for another!

486609 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

500703 Giving up server, looking for another!

613672 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

621750 Giving up server, looking for another!

801265 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

803265 Giving up server, looking for another!

933437 Server = GLUCKY

933593 Trying TCP/IP host "GLUCKY" port 8002 ...

933593Okay, IP Address = 192.168.2.101

933797 Connection made okay!

I don't know what I am doing wrong.

Rouslan

Link to comment
Share on other sites

When I instaled 3.96, WideFS works okay for a minute and then freezes. I wanted to look fsuipc.log and there was information of old version. I deleted everything by module and new instaled FSUIPC and registered. I have the same problem and I have no fsuipc.log.

If there is no FSUIPC log file then FSUIPC is not running. It is that simple. It always produces a log, every time. So does WideServer. It sounds like you've not get FSUIPC installed into the correct place if FSUIPC is not running.

I have FS9.1 but "FSUIPC install" says:

It appears your Registry isn't updated to show where your FS9.1 is located. Check the Announcement "Fix for FS installation registry problems" above for a way to fix that.

Unfortunately you deleted the important part of the Install log, showing us where it installed FSUIPC.DLL

Looking in registry for FS9 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\9.0

Parameter"EXE Path"

... >>> OK! FOUND FS9! <<< ...

..................

So i cannot help. You'll need to check that it is the correct copy of FS9 -- maybe you still have an FS9 installation separate to your FS9.1?

Certainly if FSUIPC.DLL is in the correct place, the Modules folder of the copy of FS9 you are actually running, then there would be a Log file there. There will also be a WideServer.Log file, and that might show why your WideFS link is "freezing". Half of the picture really isn't sufficient.

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the quick response.

That is the whole Install log:

Installer for FSUIPC.DLL version 3.96

Looking in registry for FS9.1 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\9.1

Parameter"EXE Path"

Not there, so looking in:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\9.1

Parameter"EXE Path"

... NOT found! ...

Looking in registry for FS9 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\9.0

Parameter"EXE Path"

... >>> OK! FOUND FS9! <<< ...

Looking in registry for FS8 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\8.0

Parameter"EXE Path"

Not there, so looking in:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\8.0

Parameter"EXE Path"

... NOT found! ...

Looking in registry for FS7 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\7.0

Parameter"path"

Not there, so looking in:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\7.0

Parameter"path"

... NOT found! ...

Looking in registry for FS6.1 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\6.1

Parameter"InstallDir"

Not there, so looking in:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Flight Simulator\6.1

Parameter"InstallDir"

... NOT found! ...

Looking in registry for CFS2 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Combat Flight Simulator\2.0

Parameter"EXE Path"

Not there, so looking in:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Combat Flight Simulator\2.0

Parameter"EXE Path"

... NOT found! ...

Looking in registry for CFS1 install path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Combat Flight Simulator\1.0

Parameter"EXE Path"

Not there, so looking in:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Combat Flight Simulator\1.0

Parameter"EXE Path"

... NOT found! ...

===========================================================

INSTALLATION FOR FS9:

EXE Path="C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\"

Checking if there's already a version of FSUIPC installed in:

C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Modules\FSUIPC.DLL

... Version 3.960 found.

Okay -- installed FSUIPC into "C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Modules\FSUIPC.DLL"

Now installing additional files into the Modules folder:

Installed "FSUIPC User Guide.pdf" okay

Installed "FSUIPC for Advanced Users.pdf" okay

Installed "FSUIPC History.pdf" okay

Installed "List of FS2004 controls.pdf" okay

Installed "GlobalSign Root.exe" okay

Installed "FSUIPC Lua Library.pdf" okay

Installed "FSUIPC Lua Plug-Ins.pdf" okay

Installed "Lua License.pdf" okay

Installed "Example LUA plugins.zip" okay

Installed "SIMSAMURAI+FSUIPC+TUTORIAL.pdf" okay

FSUIPC.DLL installed and signature checked out okay!

Deleted GlobalSign Root fix programno longer relevant

===========================================================

All installer tasks completed okay!

Registration check for FSUIPC and WideFS was successful! (result code 00)

*************** End of Install Log ***************

Regards

Rouslan

Link to comment
Share on other sites

That is the whole Install log:

...

Checking if there's already a version of FSUIPC installed in:

C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Modules\FSUIPC.DLL

... Version 3.960 found.

Okay, and that's where FSUIPC was and still is! Therefore that is where the Log file will be.

Regards

Pete

P.S. It occurs to me that you may need to run Explorer "As Administrator" to see the real FS9 folders -- Vista and Win 7 provide aliassed folders for Program Files, for non-Vista aware programs like FS9.

Link to comment
Share on other sites

I've found log file in C \ user \ username \ my documents \ Flight Simulator files. I have FS9 new instaled the same problem. Fix for FS installation registry does not help too. I have instaled new windows and FS9, and now. "Log" file is in the right place in module. Unfortunately, my client works exactly like earlier times only a minute and then freezes.

FSUIPC.log:

********* FSUIPC, Version 3.96 by Pete Dowson *********

Running on Windows Version 5.1 Build 2600 Service Pack 2

Verifying Certificate for "C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\MODULES\FSUIPC.DLL" now ...

SUCCESS! Signature verifies okay!

Running inside FS2004 (FS9.1 CONTROLS.DLL, FS9.1 WEATHER.DLL)

User Name="Rouslan Vodenitcharov"

User Addr="rbvod@hotmail.com"

FSUIPC Key is provided

WideFS Key is provided

Module base=61000000

ClassOptions: UIPCMAIN=FF7F, FS98MAIN=FF7F, FS2KMAIN=FF5E

WeatherOptions(Orig)=40003605[40003605]

InitDelay: 0 seconds

WeatherReadInterval=4

LogOptions=00000001

DebugStatus=255

6016 System time = 24/02/2010 01:32:16

6016 C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\

6016 System time = 24/02/2010 01:32:16, FS2004 time = 12:00:00 (00:00Z)

9844 FLIGHTS\OTHER\FLTSIM.flt

9891 AIRCRAFT\c172\Cessna172SP.air

9922 Aircraft="Cessna Skyhawk 172SP"

264375 \\GLUCKY\Users\Rudi\Documents\Flight Simulator-Dateien\Von der Benutzeroberfläche erzeugter Flug.flt

264766 Clear All Weather requested: external weather discarded

267109 Advanced Weather Interface Enabled

283359 Traffic File #14 = "scenery\world\scenery\traffic030528"

515984 System time = 24/02/2010 01:40:46, FS2004 time = 01:35:15 (09:35Z)

515984 *** FSUIPC log file being closed

Memory managed: 0 Allocs, 3564 Freed

********* FSUIPC Log file closed ***********

My WideClient.log:

********* WideClient Log [version 6.78] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 24/02/10, Time 01:37:14.078: Client name is FRIDOLIN

719 Attempting to connect now

937 Server = GLUCKY

1547 Trying TCP/IP host "GLUCKY" port 8002 ...

1547Okay, IP Address = 192.168.2.101

1719 Connection made okay!

9375 New Client Application: "GAPanel" (Id=608)

215406 FS closing down (param=ADBC), disconnecting

215406 ********* Interim performance summary *********

215406 Total time connected so far = 212 seconds

215406 Reception maximum so far: 28 frames/sec, 14380 bytes/sec

215406 Reception average whilst connected so far: 22 frames/sec, 8296 bytes/sec

215406 Transmission maximum so far: 7 frames/sec, 196 bytes/sec

215406 Transmission average whilst connected so far: 2 frames/sec, 65 bytes/sec

215406 Max receive buffer = 4792, Max send depth = 2, Send frames lost = 0

215406 **************** Individual client application activity ****************

215406 Client 608 requests: 898 (Ave 4/sec), Data: 1703213 bytes (8034/sec), Average 1896 bytes/Process

215406 ***********************************************

222062 Connection closed by server!

222062 Attempting to connect now

223062 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

234062 Giving up server, looking for another!

248297 Received shutdown offset code = ADBC

248297 FS closing down (param=ADBC), disconnecting

248297 ********* Interim performance summary *********

248297 Total time connected so far = 212 seconds

248297 Reception maximum so far: 28 frames/sec, 14380 bytes/sec

248297 Reception average whilst connected so far: 22 frames/sec, 8296 bytes/sec

248297 Transmission maximum so far: 7 frames/sec, 196 bytes/sec

248297 Transmission average whilst connected so far: 2 frames/sec, 65 bytes/sec

248297 Max receive buffer = 4792, Max send depth = 2, Send frames lost = 0

248297 **************** Individual client application activity ****************

248297 Client 608 requests: 898 (Ave 4/sec), Data: 1703213 bytes (8034/sec), Average 1896 bytes/Process

248297 ***********************************************

248484 Received shutdown offset code = ADBC

267406 Giving up server, looking for another!

307703 Trying to locate server: Need details from Server Broadcast

312750 Giving up server, looking for another!

357109 ****** End of session performance summary ******

357109 Total time connected = 212 seconds

357109 Reception maximum: 28 frames/sec, 14380 bytes/sec

357109 Reception average whilst connected: 22 frames/sec, 8296 bytes/sec

357109 Transmission maximum: 7 frames/sec, 196 bytes/sec

357109 Transmission average whilst connected: 2 frames/sec, 65 bytes/sec

357109 Max receive buffer = 4792, Max send depth = 2, Send frames lost = 0

357109 **************** Individual client application activity ****************

357109 Client 608 requests: 898 (Ave 4/sec), Data: 1703213 bytes (8034/sec), Average 1896 bytes/Process

357109 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 2, Alloc 5554 Freed 5554 Refused 0) *********

Link to comment
Share on other sites

"Log" file is in the right place in module. Unfortunately, my client works exactly like earlier times only a minute and then freezes.

Okay. Your FSUIPC log file shows that it is working well, and your WideClient log shows it is okay. That's one half of the story. You don't show me the WideServer log file, which will also be in the Modules folder. That is the Server half of the story. Why don't you check that too if you think you have a WideFS problem (which doesn't look to be so).

Also, you say your client only lasts one minute then "freezes", but this is not borne out by the client logging:

The client application starts here:

9375 New Client Application: "GAPanel" (Id=608)

WideClient was still connected okay when you closed FS three and a half minutes later:

215406 FS closing down (param=ADBC), disconnecting

215406 ********* Interim performance summary *********

215406 Total time connected so far = 212 seconds

215406 Reception maximum so far: 28 frames/sec, 14380 bytes/sec

215406 Reception average whilst connected so far: 22 frames/sec, 8296 bytes/sec

And it maintained a good average frame rate all that time!

Furthermore your application was running and exchanging data with FS all that time, too:

215406 **************** Individual client application activity ****************

215406 Client 608 requests: 898 (Ave 4/sec), Data: 1703213 bytes (8034/sec), Average 1896 bytes/Process

So, the next question is: what is really "freezing"? It certainly isn't WideFS or FS. It looks like that application of yours, GAPanel, is your problem? Is that freezing? Maybe it has a video problem local to the Client PC? Why are you thinking it must be WideFS at all?

Certainly, let us check the WideServer log file, at last, but I am now thinking you are looking in the wrong place, that you have a problem with the application itself.

BTW there is a much later version of FSUIPC, 3.976, available in the Updates announcement in this forum. I suggest you update to that version, then you are using the same one as me.

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

So, the next question is: what is really "freezing"?

GAPanel and WideFS.

And then GAPanel I can close normal but WideFS need the help of Task Manager.

Wide Server log:

********* WideServer.DLL Log [version 6.78] *********

Blocksize guide = 4096 (double allowed)

Date (dmy): 24/02/10, Time 01:32:18.222: Server name is GLUCKY

275438 Initialising TCP/IP server

275453 Initialising IPX/SPX server

275453 IPX/SPX socket() failed [Error=10044] Socket type not supported

275453 Failed to start IPX/SPX Server

275453 Initialising UDP/IP server

276141 Broadcasting service every 1000 mSecs

286485 Restarting service due to total lack of use

286500 Failed to start IPX/SPX Server

294563 Incoming connection Accepted ok (skt=3360) TCP

294766 Connected to computer "FRIDOLIN" running WideClient version 6.780 (skt=3360) TCP

513610 Close signalled to clients

514719 Closing down now ...

Memory managed: Offset records: 273 alloc, 273 free

Read buffer usage: 460 alloc, 460 free, max in session: 1

Write buffer usage: 6348 alloc, 6348 free, max in session: 1

Throughput maximum achieved: 28 frames/sec, 14580 bytes/sec

Throughput average achieved for complete session: 4 frames/sec, 1711 bytes/sec

Average receive rate from "FRIDOLIN": 2 frames/sec, 62 bytes/sec

********* Log file closed *********

Regards

Rouslan

Link to comment
Share on other sites

So, the next question is: what is really "freezing"?

GAPanel and WideFS.

And then GAPanel I can close normal but WideFS need the help of Task Manager.

By "wideFS" I assume you mean WideClient? If WideServer freezes then FS freezes also!

And you've shown no logs from Wideclient which show anything wrong at all, they all terminate normally after a message trelling them to do so from WideServer, a result of you closing FS and the parameters you've set to allow the close in WideClient.INI.

If your application freezes then it can easily cause WideClient to freeze, but you've shown no evidence of either. Quite the contrary. If it is merely that you've never shown me the correct file, then it is sounding as if the application is buggy. If it is a graphics program, maybe it has a problem with the graphics driver. I suggest you contact the author to see if it is properly compatible with your PC.

Your WideServer log shows everything is working properly as well. It perfectly matches what is happening at the Client end of the link:

294563 Incoming connection Accepted ok (skt=3360) TCP

294766 Connected to computer "FRIDOLIN" running WideClient version 6.780 (skt=3360) TCP

513610 Close signalled to clients

514719 Closing down now ...

...

Throughput maximum achieved: 28 frames/sec, 14580 bytes/sec

Throughput average achieved for complete session: 4 frames/sec, 1711 bytes/sec

Average receive rate from "FRIDOLIN": 2 frames/sec, 62 bytes/sec

So, WideFS is working correctly both ends, as is FSUIPC. You have an application problem. Sorry, I cannot help with that. You'll need to check with their support.

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.