Jump to content
The simFlight Network Forums
Sign in to follow this  
bgrade

Widefs over 2 W7 pcs

Recommended Posts

Hi Pete.

I have 2 computers on a network, one a desktop and one a laptop both with windows 7 64bit. The desktop has FS9 installed and the laptop has all the other stuff installed including activeksky (the laptop is used to replace another old desktop that had windows xp and widefs worked perfectly with that configuration). The connection between FS9 and the laptop appears to have been made ok, (as indicatged by "1 connected" in the title bar) but activesky wont send any weather through widefs to fs9. I've made sure that both firewalls are off and both computers are in the same workgroup. here are the log files.

********* WideClient Log [version 6.78] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 28/10/10, Time 22:26:30.065: Client name is BLACKBRIAR

124 Attempting to connect now

124 Trying TCP/IP host "treadstone-PC" port 8002 ...

124 ... Okay, IP Address = 192.168.1.3

140 Connection made okay!

THis one is from WideClient0.log

********* WideClient Log [version 6.78] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 28/10/10, Time 21:42:44.932: Client name is BLACKBRIAR

124 Attempting to connect now

140 Trying TCP/IP host "treadstone-PC" port 8002 ...

140 ... Okay, IP Address = 192.168.1.3

140 Connection made okay!

657591 Timed out response: connection assumed lost!

657591 Ready to try connection again

657637 Timed out response: connection assumed lost!

658636 Attempting to connect now

658651 Trying TCP/IP host "treadstone-PC" port 8002 ...

658651 ... Okay, IP Address = 192.168.1.3

658651 Connection made okay!

676841 Timed out response: connection assumed lost!

676841 Ready to try connection again

676888 Timed out response: connection assumed lost!

677902 Attempting to connect now

677902 Connection made okay!

696092 Timed out response: connection assumed lost!

696092 Ready to try connection again

696139 Timed out response: connection assumed lost!

697153 Attempting to connect now

697153 Connection made okay!

715405 Timed out response: connection assumed lost!

715405 Ready to try connection again

715451 Timed out response: connection assumed lost!

716450 Attempting to connect now

716450 Connection made okay!

734608 Timed out response: connection assumed lost!

734608 Ready to try connection again

734655 Timed out response: connection assumed lost!

735654 Attempting to connect now

735669 Trying TCP/IP host "treadstone-PC" port 8002 ...

735669 ... Okay, IP Address = 192.168.1.3

735669 Connection made okay!

753906 Timed out response: connection assumed lost!

753906 Ready to try connection again

753968 Timed out response: connection assumed lost!

754920 Attempting to connect now

754920 Connection made okay!

773156 Timed out response: connection assumed lost!

773172 Ready to try connection again

773219 Timed out response: connection assumed lost!

774217 Attempting to connect now

774217 Connection made okay!

792422 Timed out response: connection assumed lost!

792422 Ready to try connection again

792469 Timed out response: connection assumed lost!

793468 Attempting to connect now

793468 Connection made okay!

811626 Timed out response: connection assumed lost!

811626 Ready to try connection again

811673 Timed out response: connection assumed lost!

812671 Attempting to connect now

812671 Trying TCP/IP host "treadstone-PC" port 8002 ...

812671 ... Okay, IP Address = 192.168.1.3

812671 Connection made okay!

830892 Timed out response: connection assumed lost!

830892 Ready to try connection again

830939 Timed out response: connection assumed lost!

831937 Attempting to connect now

831937 Connection made okay!

850143 Timed out response: connection assumed lost!

850143 Ready to try connection again

850190 Timed out response: connection assumed lost!

851188 Attempting to connect now

851188 Connection made okay!

869456 Timed out response: connection assumed lost!

869456 Ready to try connection again

869518 Timed out response: connection assumed lost!

870470 Attempting to connect now

870470 Connection made okay!

888722 Timed out response: connection assumed lost!

888722 Ready to try connection again

888784 Timed out response: connection assumed lost!

889783 Attempting to connect now

889783 Trying TCP/IP host "treadstone-PC" port 8002 ...

889783 ... Okay, IP Address = 192.168.1.3

889783 Connection made okay!

907879 Timed out response: connection assumed lost!

907879 Ready to try connection again

907925 Timed out response: connection assumed lost!

908924 Attempting to connect now

908939 Connection made okay!

927082 Timed out response: connection assumed lost!

927082 Ready to try connection again

927129 Timed out response: connection assumed lost!

928128 Attempting to connect now

928128 Connection made okay!

946333 Timed out response: connection assumed lost!

946349 Ready to try connection again

946395 Timed out response: connection assumed lost!

947394 Attempting to connect now

947409 Connection made okay!

965677 Timed out response: connection assumed lost!

965677 Ready to try connection again

965693 ****** End of session performance summary ******

965693 Total time connected = 947 seconds

965693 Reception maximum: 14 frames/sec, 324 bytes/sec

965693 Reception average whilst connected: 5 frames/sec, 120 bytes/sec

965693 Transmission maximum: 1 frames/sec, 119 bytes/sec

965693 Transmission average whilst connected: 0 frames/sec, 20 bytes/sec

965693 Max receive buffer = 359, Max send depth = 1, Send frames lost = 4

965693 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 2, Alloc 5910 Freed 5910 Refused 0) *********

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have 2 computers on a network, one a desktop and one a laptop both with windows 7 64bit. The desktop has FS9 installed and the laptop has all the other stuff installed including activeksky (the laptop is used to replace another old desktop that had windows xp and widefs worked perfectly with that configuration). The connection between FS9 and the laptop appears to have been made ok, (as indicatged by "1 connected" in the title bar) but activesky wont send any weather through widefs to fs9. I've made sure that both firewalls are off and both computers are in the same workgroup. here are the log files.

You only show half the story. There's a WideServer log too, in the FS Modules folder, which might give more information. The "WideClient0" log is merely the one before the "wideClient.log", from the previous WideClient session.

However, the client log does show that although the Server is discovered it doesn't appear to accept any data from the client. This is most likely due to firewall settings, either on the Client or on the Server. But the WideServer log might show differently.

Regards

Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry here it is. I just tried using FSRealtime and it works, it sends the time updates over the network to flightsim, so i guess its a problem with Activesky.

******** WideServer.DLL Log [version 6.78] *********

Blocksize guide = 4096 (double allowed)

Date (dmy): 28/10/10, Time 22:25:38.414: Server name is TREADSTONE-PC

42261 Initialising TCP/IP server

42261 Initialising IPX/SPX server

42261 IPX/SPX socket() failed [Error=10044] Socket type not supported

42261 Failed to start IPX/SPX Server

42261 Initialising UDP/IP server

42292 Broadcasting service every 1000 mSecs

53742 Restarting service due to total lack of use

53742 Failed to start IPX/SPX Server

56815 Incoming connection Accepted ok (skt=512) TCP

57049 Connected to computer "BLACKBRIAR" running WideClient version 6.780 (skt=512) TCP

Regards

Bryan

Edited by bgrade

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

All you need to do is use the 3SDKs to intall SimConnect on the client computer. Then there is just some configurations that need to be made.

With FS9 all Active Sky programs work through WideFS.

With FSX most Active Sky products work through SimConnect.

Also, the OP has FS9 also installed on his client computer and I have requested that he remove FS9 from that machine to help solve this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks it worked, uninstalled FS9 from the client pc, and re directed activesky to the shared folders on the host, now it works great. Funny, i dont remember doing this in XP but oh well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.