Jump to content
The simFlight Network Forums
Carl Kendrick

MYT Professional 6.0 - AI Issue

Recommended Posts

Hi All,

 

I recently purchased MyTraffic Professional 6.0 and carried out the installation as per the guide, I have found that when i first ran FSX, i would only have Default AI with Default Liveries (Orbit, World Airlines etc etc) I disabled Default AI in the MyT Menu and then found that I get zero AI.

 

I have used FSX since it was released and I have never had any issues installing Add Ons untill now, i am not sure what i have missed, but I am unable to see any AI at all.

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please show us the contents of the file MyTraffic\folders.txt and the entrys for MyTraffic in fsx.cg and scenery.cfg, these two you can simply copy and past from the Communicator, then we can check if something is wrong there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody,

 

First off, I didn't want to open a new thread because my problem is quite similar to Kendrick's. I bought MTv6 today from simMarket, installed it as per the book and, same as the issue mentioned above, I have no ai traffic. Please allow me to post the info requested above:

 

MyTraffic\folders.txt:

 

D:\MyTraffic Professional\MyTraffic
D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\
 
FSX.cfg:
 
SimObjectPaths.0=SimObjects\Airplanes
SimObjectPaths.1=SimObjects\Rotorcraft
SimObjectPaths.2=SimObjects\GroundVehicles
SimObjectPaths.3=SimObjects\Boats
SimObjectPaths.4=SimObjects\Animals
SimObjectPaths.5=SimObjects\Misc
SimObjectPaths.6="D:\MyTraffic Professional\MyTraffic\Aircraft"
User Objects=Airplane, Helicopter
 
Scenery.cfg:
 
[Area.133]
Local=D:\MyTraffic Professional\MyTraffic
Title=My Traffic Profesional
Required=FALSE
Active=TRUE
Layer=133
 
Folder size:
 
Aircraft = 7.98 GB
Scenery = 190 MB
 
MyTraffic Professional\MyTraffic\Scenery - File size:
 
MyCommercialRoutes.dat = 4.8 MB
Mytrafficcommercial.bgl = 42.7 MB
MyTrafficglobal.bgl = 85.7 MB
MyTrafficmil.bgl = 25.2 MB
 
I used MyTraffic 2013 before and, with the slider set to 30%, it worked just fine for me. Now, with MTP, although everything seems to be in order (IMHO), I have almost no ai traffic. From time to time I can see 1 or 2 airplanes moving. Here's a picture of KJFK with sliders set to 50% where you can see no traffic at all. Please, any suggestion will be highly appreciated. Thanks in advance!
 
Scrshot001_zpsjyv4gjld.jpg
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

MyTrafficCommercial.bgl, as included in MyTraffic 6, has a size of 121392 MB. Did you try to compile any schedules from the editor? I recommend that you use the communicator to restore the correct traffic bgls first, before we continue. There is an issue the database not to write out enough parkings, which will be adressed in a patch, but from Communicator it should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This may seem a dumb question but which traffic bgl does MYT use? I have two 'My Traffic' Folders one inside FSX and one under 'My Traffic Professional' which is outside of FSX.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The one inside FSX will be from an old MyTraffic Installation. MyTraffic 5 used the one inside FSX or P3D. MyTraffic 6 uses the one under "MyTraffic Professional".

 

Which one you use you say your sim in the scenery library dialog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Burkhard. That is what I suspected. In an attempt to sort it out, when I was transferring aircraft, for some reason I lost them so I have had to reinstall. Hopefully that will sort the problem I had with showing the incorrect aircraft and it will be working fine now. If not I will let you know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another question about incorrect aircraft being displayed. I loaded the 1970 schedule and went to Birmingham (UK) to see what displayed but, as you can see from the attached screenshot of STB, modern day aircrat are displayed along with those from 1970.

 

 

post-531-0-42464900-1431354201_thumb.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I look into the file MT_Plans\1970 there is no occurence of any A321. It looks like you somehow have old and new schedules loaded? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

WHat can help is if you look with traffic toolbox traffix explorer, you get a file#. The Viscounts should have one file #, if the A321 have a different then we know that you use 2 different bgls for AI traffic. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.