Jump to content
The simFlight Network Forums
Sign in to follow this  
RCFlyer

Cyclic Loses Function - Randomly

Recommended Posts

Pete:

 

I am using a Warthog Hosta Flight stick with P3dV2.5.  I have started to experience a partial loss of cyclic function (either pitch or aileron) randomly.  When I start the sim the cyclic will function normally.  After a period of time flying, the cyclic will lose half of the travel for pitch or aileron.  Oddly, only half of the movement will be lost.  To recover full function I have to restart the sim.  I have tried reassigning the axis, recalibrating, reloading the aircraft, etc., with no luck.  I started to experience this after updating to version m, and, it has continued with version n.

 

When I go to the axis assignment page and rescan the axis, fsuipc shows full function +&-16838 for the cyclic.  Yet when I go into the calibration section I still only have half of the function.  Only after restarting the sim can I regain full function.

 

I have tried to attached a copy of the log, but, the system will not allow me to do so.

 

Any suggestions as to how I might resolve this would be appreciated.

 

Regards,

 

Danny

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using a Warthog Hosta Flight stick with P3dV2.5.  I have started to experience a partial loss of cyclic function (either pitch or aileron) randomly. When I start the sim the cyclic will function normally.  After a period of time flying, the cyclic will lose half of the travel for pitch or aileron.  Oddly, only half of the movement will be lost.  To recover full function I have to restart the sim.  I have tried reassigning the axis, recalibrating, reloading the aircraft, etc., with no luck.  I started to experience this after updating to version m, and, it has continued with version n.

 

When I go to the axis assignment page and rescan the axis, fsuipc shows full function +&-16838 for the cyclic.  Yet when I go into the calibration section I still only have half of the function.  Only after restarting the sim can I regain full function.

 

It sounds rather as if there are conflicting assignments or actions going on. There's no way FSUIPC will change any parameters itself.

 

I have tried to attached a copy of the log, but, the system will not allow me to do so.

 

 

You can paste text file contents into messages. But there's no point merely pasting in a normal log. You'd need to enable some relevant logging option and conduct a more scientific test.

 

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.