Jump to content
The simFlight Network Forums

Recommended Posts

Hi Pete, Ed here.

Pete I noticed some posts of you on the Prosim forum according the new version2. I have a some questions to you please. In the Prosim forum I have the idea that they are not admitting something is not working proper yet.

Pete, I have used you FSUIPC for many years now and still love it. It was the only program that is able to get the steering tiller working as in real, only to use the nosewheel turning. Since the use of version2, all is messed up and even your FSUIPC is no able to do the following, although I have not chaged anything:

- When turning my steering wheel, I see in the Prosim version2 that on the flightmodel2, not only the nosewheel is turning, but also the rudder is moved, which is not as it work for real
- When I push my Rudderpedals, the rudder is moving not to maximum, but for about 10%, although in the lower Ecuas/flightcontrols of the Rudder are presenting maximum moving.

As I said, it has been working for years with FSUIPC nice. And now not anylonger after I upgradde to version 2. They say it could be caused by using Saitek. Rediculous.

Pete can you say something about this? Are you also aware that version2 is causing this?

Thanks and regards,
Ed

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, cuevision said:

I have used you FSUIPC for many years now and still love it. It was the only program that is able to get the steering tiller working as in real, only to use the nosewheel turning.

Actually, unless you are assigning to the F control for sterring tiller, that isn't true. FSUIPC's own steering has always used the rudder.

57 minutes ago, cuevision said:

When turning my steering wheel, I see in the Prosim version2 that on the flightmodel2, not only the nosewheel is turning, but also the rudder is moved, which is not as it work for real

I know, but it IS how FSUIPC does it. The "steering set" control is an FS facility, not an FSUIPC one.

57 minutes ago, cuevision said:

When I push my Rudderpedals, the rudder is moving not to maximum, but for about 10%, although in the lower Ecuas/flightcontrols of the Rudder are presenting maximum moving.

When flying? That isn't right.

57 minutes ago, cuevision said:

Pete can you say something about this? Are you also aware that version2 is causing this?

Sorry, no. I simply haven't had time to fly at all since I upgraded to ProSim v2.

I have read that you can get ProSim to use SimConnect or FSUIPC. Have you tried both? And why not use FSUIPC and not assign rudder/steering tiller in Prosim? Surely that is still an option? 

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Pete you made my laughing.

What you are saying can be right. But I have always used FSUIPC for all of my Prosim flightcontrols, nothing else. I was so happy it did what it also does in real. Some days ago I fall back to version 1.55 and seamless. Since the new 2 version, it does as you say.

I am sure I am not getting crazy.

Thanks Pete!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, cuevision said:

What you are saying can be right. But I have always used FSUIPC for all of my Prosim flightcontrols, nothing else.

I will still have to, in ProSim V2, because nothing in my cockpit is standard hardware. It is all handled by my own drivers, which use offsets. My ProSim setup is programmed completely via offset assignments.

4 hours ago, cuevision said:

Some days ago I fall back to version 1.55 and seamless. Since the new 2 version, it does as you say.

Why not just use the ProSim V2 FSUIPC option, as beflore?

I saw nothing funny in what I suggested!

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, cuevision said:

With trail and error, I managed to setup my flightcontrols within Prosim.

Good. any information on this for others?

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure Pete.

Remove  all flightcontrol assignments from FSUIPC and the FlightSim (FSX, P3D and others). 

About Prosim, I noticed a conflict between the aillerons and the steeringtiller. Both X axis. Thats why I assigned the aillerons last. I first assigned the steeringtiller and followed all others in row from the Prosim737 configuration/levers. Analog does not need to setup, this is done automatically when setup the levers.

And as said last, the aillerons. I might be wrong, but I did it that way, to avoid conflicts.

Good luck,

Ed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.