Jump to content
The simFlight Network Forums
Ken Hall

80 knots! Positive rate! (answered)

Recommended Posts

Good day, Volker :)

Running:

1: P3Dv4.1.7.22841

2: FSUIPC v5.122 (registered)

3: Network - No

4: FSC & Db v9.7 - build 26 July 2017

5: Navigraph - 1802

6: Aerosoft download

7: Windows-10 Home 64bit

8: Three monitors.

I have the boxes ticked for "80 knots" and "positive rate" in the "Display Tab" which work/sound in some (TDS 737s and POSKY A320s for example) but not all of my installed aircraft - all freeware ported over from FSX-SE but which perform equally as well in P3D4.

Is there some essential file missing from those aircraft that do not give the voice activation? Or some other activation required within FSC per aircraft?

Pleased that my FSC continues to perform with P3D4 without any glitches so far!

Thanks in anticipation of a simple successful suggestion :)

Ken ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ken,

The condition for call-out is: IAS > 75
The positive rate condition is: RadioAlt > 149 and VertSpeed > 200
If these values are not reached or not made available to the FSC then it remains silent in the cockpit.

Regards,

Volker

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Volker - thanks for the quick reply :)

So that should mean any of the aircraft reaching RadioAlt > 149 and VertSpeed > 200 when FSC is running and with a flight plan loaded should give the audio...

My main departure would be from EGNM (Leeds/Bradford) with any of the jet aircraft flying at 2000 fpm vertical speed yet only the TDS 737s and POSKY Airbus are giving the call-out.

No sound at all from the Lear, EMB-140/190... in fact I do not "fly" any aircraft with a vertical speed of less than 500 fpm.

Very strange!

Thanks anyway.

Ken ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ken,

Quote

Very strange!

Sorry, my mistake, but forgot to mention another condition.
The function is only activated if the empty weight is > 20,000 kg.

Regards,
Volker

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well done you!

Got it...a bit of tweaking in the aircraft.cfg file and the FSC aircraft menu and now I have it on each one that was missing :)

Thanks again.

Have the rest of the weekend off...

Ken ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.