Jump to content
The simFlight Network Forums
elitehow

FSCDBManager not running (solved by user)

Recommended Posts

I am running P3Dv4.2 and am trying to upgrade from a registered FSC 9.6 to 9.7. I downloaded the 9.7 version and had to delete my 9.6 before I could install 9.7. I try to run the Data Base Manager and I select the proper locations in both boxes and click on run the db and it flashes for an instant and then the window says it is finished. I exit and start FSC, but I get an error window that says "You have to run the Database Manager first!! File country.fsc missing or zero bytes! Check FSC_info.log for details." I can not find FSC_info.log and can't figure out what is wrong.

Thanks

Howard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Volker,

Thanks for your quick reply.

In answer to your questions, I submit the following information to help with my problem.

In answer to your questions, I submit the following information to help with my problem.

  1. Prepar 3D V4.2

  2. FSUIPC version 9.7 just downloaded.

  3. I do NOT use FSC in a network

  4. FSC and Database Manager version 9.75 downloaded today

  5. Provider of AIRAC not known as Database Manager is not running properly

  6. Version 9,7 downloaded from Simmarket.com

  7. Operating system is Windows 10 Home

  8. I use two (2) monitors

Thanks,

Howard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Howard,

start the DBManager again.
Select the proper locations in both boxes
Create a screenshot of this situation before you run the DBManager.
Now open the folder of the FSC, now the folder SUPPORT.
Here you will find the file \Support\FSCDBM_FS10.LOG.
Please send me the screenshot and the file to my e-mail address.
You can find the address here: www.fscommander.com

Regards,
Volker

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Volker,
Thanks for your reply.
I have resolved the problem. It was being caused by the latest version of FSUIPC meant for P3Dv4.2. I noticed some other small problems with P3D with that program installed. I removed it and everything ran fine. I have reverted back to FSUIPC v5.124 and now FS Commander works fine.
Thanks for your help.
Howard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.