Jump to content
The simFlight Network Forums
Sign in to follow this  
marvix

Airbus Pro Throttles

Recommended Posts

I am trying to configure the Airbus Pro with my custom throttle set and it seems to be a pulling teeth event.  I have custom throttles and they work with P3Dv4 control set-up, I would like to use FSUIPC to line up the detent for CL mode, the other detents do line up. Is there  a specific procedure for getting the throttles to work, I had them working with P3Dv3 and the previous Aerosoft airbus.  (FYI, the custom throttle set is set up as logitec wingman USB) I see the axis movement and can calibrate in FSUIPC, nothing happens in the Airbus Pro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, marvix said:

. Is there  a specific procedure for getting the throttles to work, I had them working with P3Dv3 and the previous Aerosoft airbus.  (FYI, the custom throttle set is set up as logitec wingman USB) I see the axis movement and can calibrate in FSUIPC, nothing happens in the Airbus Pro.

Some of the more sophisticated add-on aircraft read throttles differently, bypassing the usual FltSim methods. PMDG Boeings are examples -- though they respond to calibrated inputs they also read more directly so bypassing that. The result is that they can get two different inputs and so act jerkily.

The advanced versions of the Airbus system do something special with throttles too, I assume emulating the thrust modes rather than using the throttle input directly. I suspect that if you use FSUIPC for assignment you must assign to the standard FS controls - "Axis throttleN set". Try that first WITHOUT calibrating (press the RESET button in the calibration section if you've already set calibration). If that works, only then try Calibrating.  You will probably have to set the "NRZ" (no reverse zone) option. 

If that still doesn't work, there's one other trick: add (or change to Yes) "UseAxisControlsForNRZ=Yes" into the relevant [JoystickCalibration] section of the FSUIPC5.INI file.

That's the last hope for normal calibration. If that doesn't work I can only think that it must be done by writing a Lua plug-in to process the axis.

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Pete, your suggestions did work. The trick of changing the no reverse zone did help. Now FSUIPC in back in charge of Airbus. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.