Jump to content
The simFlight Network Forums
BigBugHmb

EDDM bug/feature or what ever...

Recommended Posts

... And ONE Gate in this Map is crazy... (has an crazy pushbacker). After pushback command the pushbacker turns very fast circels around the front wheel of the plane, but no pushback....

How i can see the gate number? It's ever the same gate with this trouble...

 

The only entries for this event in the logfile are:

COMMAND: RAA307 PUSHBACK APPROVED, EXPECT RUNWAY 26L VIA S5
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 =>   PARSE CMD:  PUSHBACK APPROVED, EXPECT RUNWAY 26L VIA S5
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 =>  VIA roadcut: GROUND,  26L VIA SIERRA,FIVE PUSHBACK APPROVED. 
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 => GROUND,  roadcut: GROUND,  TWO SIX LEFT  VIA SIERRA,FIVE PUSHBACK APPROVED.  
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 => SAY: GROUND,  TWO SIX LEFT  VIA SIERRA,FIVE PUSHBACK APPROVED.   RAINIER THREE ZERO SEVEN
12:42:11 * RAA307 => ADD HISTORY: RAA307: GROUND,  26L VIA S5 PUSHBACK APPROVED. RAA307

 

How can i upload the complete logfile? My uploadlimit here is 0,02MB (200kb)! The complete logfile is too big for upload here...

 

 

 

 

Edited by BigBugHmb

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, BigBugHmb said:

... And ONE Gate in this Map is crazy... (has an crazy pushbacker). After pushback command the pushbacker turns very fast circels around the front wheel of the plane, but no pushback....

How i can see the gate number? It's ever the same gate with this trouble...

 

The only entries for this event in the logfile are:

COMMAND: RAA307 PUSHBACK APPROVED, EXPECT RUNWAY 26L VIA S5
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 =>   PARSE CMD:  PUSHBACK APPROVED, EXPECT RUNWAY 26L VIA S5
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 =>  VIA roadcut: GROUND,  26L VIA SIERRA,FIVE PUSHBACK APPROVED. 
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 => GROUND,  roadcut: GROUND,  TWO SIX LEFT  VIA SIERRA,FIVE PUSHBACK APPROVED.  
12:42:11 alt: 0 takeoff: False/False/-1 OWNER_GROUND r: 26L * RAA307 => SAY: GROUND,  TWO SIX LEFT  VIA SIERRA,FIVE PUSHBACK APPROVED.   RAINIER THREE ZERO SEVEN
12:42:11 * RAA307 => ADD HISTORY: RAA307: GROUND,  26L VIA S5 PUSHBACK APPROVED. RAA307

 

How can i upload the complete logfile? My uploadlimit here is 0,02MB (200kb)! The complete logfile is too big for upload here...

1. Search for RAA307 in the logfile and there should be one or more entries that indicate the gate. 

2. I see more pushback errors when people give taxi instructions as part of the pushback command. It may not make any difference, but I'd recommend trying it without the VIA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, crbascott said:

1. Search for RAA307 in the logfile and there should be one or more entries that indicate the gate. 

2. I see more pushback errors when people give taxi instructions as part of the pushback command. It may not make any difference, but I'd recommend trying it without the VIA.

1.) That's what i have done and what you see above is the result… nothing other was found… 

2) The most planes become the pushback command without a "VIA", but is another plane on the same way in different direction, i MUST give him another way with VIA or he crash… is this not possible, then he must say "negativ" or it's a bug. 

3)… and why goes the "pushbacker" (THE CAR!) crazy AND only on this gate? No other Gate have this problem… ? That can't be the command, then it must happens on all gates… 

4) (urgent) The same gate (and only here too!) some planes have trouble to dock on this gate. The plane stops some pixels before it reached the gate and nothing more happens… (It also stays on the incoming-list.)

5)… and last but not least: i have learned that the correct word for "pushbacker" is "tug". Sorry for my 30 years old School-english… 😞

Edited by BigBugHmb

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, BigBugHmb said:

1.) That's what i have done and what you see above is the result… nothing other was found… 

I can guarantee you that RAA307 appears earlier in the log (assuming you are looking at the output_log.txt file in the tower3d_data folder).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, Test if you can Download...

1.) Tug mistake (FULL Logfile)   [Proved and clarified, therefore deleted.]

..and back to first Problem (fresh reproduced - Game Starts at 13:00h - trouble comes at 13:35)

2.) Plane can't find Taxiway after Landing (Screenshot) [Proved and clarified, therefore deleted.]

2.) Plane can't find Taxiway after Landing (FULL Logfile)  [Proved and clarified, therefore deleted.]

 

PLEASE tell me, if you can download these files or not, thx...

Edited by BigBugHmb

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can download them fine.

Interesting, i can't say i've had this taxi issue with real traffic, so must be a base game issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's crazy, all other Airports a have played, don't have that… I have never experienced this error on any of my other airports. (The crazy Tug and other, however, I know from other airports)

Did you ever try to start this airport with the setting 13Uhr (1pm?) (… and Landings only on 8L and 26R) and wait to see what this plane does to you, who is at 13.35 in that position?

and thx for the download feedback..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@BigBugHmb, the following is earlier in the log where the sim is loading gates. In this log, RAA307 is at the gate defined as T1_31.

11:45:36 alt: 0 takeoff: False/False/-2 OWNER_GROUND t: T1_31 * RAA307 => STATE CHANGE from STATE_NONE to STATE_WAITING
11:45:36 alt: 0 takeoff: False/False/-2 OWNER_GROUND t: T1_31 * RAA307 => Init airplane   type: Default code: DEFAULT category: II class: NARROW_BODY_JET
CREATE SERVER AIRPLANE: RAA307

Share this post


Link to post
Share on other sites

@hexzed

Thanks, I'm really looking forward to the result ...

 

@crbascott

Good information, but how can that help me now? How i can fix both problems? 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's the 3 central gates. You can depart from them but you cant arrive. Tried with base game only and Real Traffic.

FYI the log below is for the departing aircraft AAL10

Capture4.PNG

Capture5.PNG

Capture9.PNG

Capture1.PNG.50707138a35ec43a7875ec05ed1d4e1c.PNG

game.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only Gabor @nyergesdesign can fix it, it's a programming issue. All you can do for now is delete the plane 🙄

I'm surprised i've never come across the issue before while playing, but i guess those terminals are not that busy with my real schedules, so the sim never has needed to use those gates 🤷‍♂️

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Now I'm standing on the hose"

By base game is meant? That I should start the ATC separately and not from Steam out? I had to do that anyway for the log files anyway ...

"Real Traffic"? Will I survive the 35 min? Let's see if I can find this attitude tomorrow.

For today, unfortunately, I have to put an end to it. Here it is already 3 am and I still have to work a late shift today. My first after my vacation. 😞

thx for help and good night..c

Cul8er

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, BigBugHmb said:

"Now I'm standing on the hose"

By base game is meant? That I should start the ATC separately and not from Steam out? I had to do that anyway for the log files anyway ...

"Real Traffic"?

No, i meant the base game with the 'made up' plane names and type. Nothing to do with how you load it.

Real traffic and real colour add the real life aircraft models and flights (like the American Airlines example above)

(i only used AAL as an example because that's their terminal)

There is nothing you can do to prevent the gate bugs unfortunately

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, BigBugHmb said:

Good information, but how can that help me now? How i can fix both problems? 🙂

As @hexzedsaid, you can't do anything to fix gate issues. But by posting the log you've educated the developers and they can provide a fix if/when they work on a service pack for EDDM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@hexzed

Oops ..., I honestly can not remember having anything consciously changed.
Did you actually notice a change? If so, how do I put it back?

 

@"both"

Thanks for your help, then I can only hope for a fix now and wait.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OMG...RIGHT! It was too late for me yesterday... ;-D

Now I understand that first ...... X-)

You've already tested it yourself and been able to reproduce the bug, that should mean ...
OMG I have to go back to school ..

 

Thx for all..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.