Jump to content
The simFlight Network Forums
Sign in to follow this  
Powderpuff

STB & Prepar3d 4.4 & UTLIVE

Recommended Posts

STB works with Prepar3d v4.4. I use the latest releases of STB and Prepar3d 4.4 and UTlive. But the time given in STB are ??:?? is this correct? Then something else: after a period of time using Prepar3d 4.4 with STB and UTlive, i see a name of a carrier with a aircraft type. Pressing on it,  a different aircraft type is showing up. For example STB displays KLM b737 and looking at it, it's a complete different aircraft type and not KLM anymore. How come?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Powderpuff said:

STB works with Prepar3d v4.4. I use the latest releases of STB and Prepar3d 4.4 and UTlive. But the time given in STB are ??:?? is this correct?

Yes, working as designed.  There's no API in UTLive like there was in UT2, so some information is missing and some things don't work.  See here for details:

http://www.supertrafficboard.com/ExternalSchedulingEngineSupport.html

 

4 hours ago, Powderpuff said:

Then something else: after a period of time using Prepar3d 4.4 with STB and UTlive, i see a name of a carrier with a aircraft type. Pressing on it,  a different aircraft type is showing up. For example STB displays KLM b737 and looking at it, it's a complete different aircraft type and not KLM anymore. How come?

This is a long standing bug in the simulator, even present in FSX all that time ago.  Instead of "View AI", try one of the other views such as one of the following from the context menu:

image.png.8508e1c1682c89c04ce329b95b043657.png

These have a different code path and I've not known them to fail.

Simon

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/26/2019 at 4:04 PM, flying-w said:

Yes, working as designed.  There's no API in UTLive like there was in UT2, so some information is missing and some things don't work.  See here for details:

http://www.supertrafficboard.com/ExternalSchedulingEngineSupport.html

 

This is a long standing bug in the simulator, even present in FSX all that time ago.  Instead of "View AI", try one of the other views such as one of the following from the context menu:

image.png.8508e1c1682c89c04ce329b95b043657.png

These have a different code path and I've not known them to fail.

Simon

Hello Simon,

Sorry for the late reply, but i was in your country with friends for a holiday 🙂

The above options works!

Thanks again, with kind regards, Johan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good time to visit, who knows what will happen after March but it's not going to be good if carries on like this.

The views you refer to are part of what we cann "Enhanced View AI", and this is something that LM implemented very well in SimConnect for Prepar3D.  The observer based views (from runway, parking, etc) and very good also, and "flyby" is just outstanding!

Simon

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.