Jump to content
The simFlight Network Forums
Sign in to follow this  
rodder47

Fsuipc buttons stop working

Recommended Posts

I have a new computer with a new installation of P3dv 4.4 and also a new version of FSUIPC 5.  Everything works fine, I have programmed some switches that are connected via a Leo Bodnar bb1-32 board for control of ATC replies. When I start the sim all this works fine, but after some time of NO USE of these buttons the only way I can get them to work is to pause f/s open fsuipc and select buttons page and then push any of the assigned atc buttons , close of  fsuips un-pause sim and away we go ??  Any Ideas ?  I also have some other switches assigned through fsuipc via the Leo Bodnar board but they are not affected !!!

 

Rod Wright

Edited by rodder47

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks John but have been there done that I have checked further and it happens to all the buttons / switches that are connected to the Leo Bodnar card and then programmed through fsuipc  !!!  I love fsuipc for the infinite variety that can be set for the buttons  etc  hense why I use it in fsx and p3d

Edited by rodder47

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/5/2019 at 5:22 AM, rodder47 said:

When I start the sim all this works fine, but after some time of NO USE of these buttons the only way I can get them to work is to pause f/s open fsuipc and select buttons page and then push any of the assigned atc buttons , close of  fsuips un-pause sim and away we go ??

This is most definitely a sign of the USB connection "going to sleep"., and the only known cause of that is power. In Windows device manager go through ALL the USB devices lised. Disable the power management wherever that option exists. Don't just choose one.

Incidentally in the esrlier posting you say

On 2/5/2019 at 5:22 AM, rodder47 said:

I also have some other switches assigned through fsuipc via the Leo Bodnar board but they are not affected !!!

but then

5 hours ago, rodder47 said:

it happens to all the buttons / switches that are connected to the Leo Bodnar card

Which is true? They cannot both be!

Next time you post with this still occurring, please besure to include or attach the FSUIPC5.LOG please.

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Pete, the last statement is true in that when this happens everything attached to the bodnar card stops working and all I have todo is open fsuipc click on buttons and press any of the buttons and close off and all works fine for a while then a repeat. I have checked every usb port and disabled power management where ever possible but it is switched on again each time I check ? How can I solve this to be a permanent turn off ??  With spad.next I run as administrator and that seems to solve the problem for those panels.  Can I run fsuipc as an administrator ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, rodder47 said:

I have checked every usb port and disabled power management where ever possible but it is switched on again each time I check ?

All the checking does is rescan the joysticks, which would wkes them up. somehow not using the buttons for a period is letting then or the Bodnar boards go to sleep. The Windows power management option is the only thing I know which can do this.

FSUIPC will also rescan if you unplug the USB and plug it in again. This will also have the same effect.

30 minutes ago, rodder47 said:

I have checked every usb port and disabled power management where ever possible but it is switched on again each time I check ? How can I solve this to be a permanent turn off ??

Changing it in Device Manager Properties for each USB port is always fixed. it is recorded in the registry. Are you pressing OK or confirming in whatever way is shown? It sounds like you are cancelling the change in setting. There is no way it will turn itself back on.

34 minutes ago, rodder47 said:

With spad.next I run as administrator and that seems to solve the problem for those panels.  Can I run fsuipc as an administrator ?

FSUIPC runs at whatever privilege level you run P3D at. It can do nothing else. It is a DLL running within P3D! Though I cannot see what that would make any difference. Does SPAD do the job if it isn't run "as administrator"?

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Pete,

 

Yes SPAD works fine every time I load it as "administrator", If I do not load Spad as administrator, the panels work sometimes not others !! however just now I went into device manager and checked all the "universal serial bus controllers to make sure the "power management" was un-ticked then I went up to "Human Interface Devices" and checked every one of those items , some of them had power management checked so I un-checked them hopefully this will solve the problem and in future I will load P3D in "administrator Mode"  

thanks for taking the time, I will report back after I have run this system

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.