Jump to content
The simFlight Network Forums
Agrajag

SR Can't Hear Me Say Jazz?

Recommended Posts

My challenge of the day:

I recently installed a customer schedule for KPHL and today got to an hour when a few Jazz flights came into the mix (9am-ish). For the LIFE of me I cannot get the SR system to understand my saying "Jazz". I found a few goofs where, for example I had issue with it understanding me saying "Frontier" only to realize I needed to say "Frontier Flight", but "Jazz is pretty obvious.

I posted here because I recall someone posting something about one of the "S"-based airlines being an issue due to a misspelling somewhere and wondered if this might be related. 

Ideas? (Thanks)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, hexzed said:

I assume you are running Windows 10, and have done the voice training?

Correct and correct. It's oddly perplexing given that, aside from the lag issue I mentioned, the recognition actually impresses me nearly everywhere else.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, FeelThere Ariel said:

Like hexhed mentioned, have you tried different "accents" or pronunciations? 

Very much so. For what it's worth I've done a lot of audio work in TTS and SR. I've tried every variation of Jazz I can think of. 

What file can I look at to see what the game is expecting me to say to be clear? I assume it's the airlines file? If so, that says "JAZZ" which is what I'm saying.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Agrajag said:

Very much so. For what it's worth I've done a lot of audio work in TTS and SR. I've tried every variation of Jazz I can think of. 

What file can I look at to see what the game is expecting me to say to be clear? I assume it's the airlines file? If so, that says "JAZZ" which is what I'm saying.

Hexzed is correct. I had an issue with United for whatever reason. All I did was deleted it and re typed it in the file and all of a sudden it worked properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/12/2019 at 8:37 PM, ashman99 said:

Hexzed is correct. I had an issue with United for whatever reason. All I did was deleted it and re typed it in the file and all of a sudden it worked properly.

So you re-typed United as "United" and it worked???

I found if I say, "Jaaaaaaaaaaaaazzz" it will work, but that's not sustainable. heheh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I re typed it and took the file out and then put it back in and it started working. I'm not technical enough to explain what fixed what. It was just something I messed around with and somehow it worked just fine afterwards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.