Jump to content
The simFlight Network Forums
Sign in to follow this  
crwk78

Trying to get Keysend to work

Recommended Posts

Hi,

I am trying to get the keysend function over WideFS to work but no luck so far.

I have the C key on the server set up to send parameter 1 when pressed and parameter 2 when released. On the client, this is set up so C is effectively held down for the duration it's pressed on the server. 

As it didn't seem to work, I set notepad as run1 and applied run1 to the keysend lines in wideclient.ini. I would expect C to type and continue to be typed on the client until the C key on the server is released, but still nothing.

Screenshot attached, any ideas?

Charlie K

Screenshot 2020-11-16 16.44.26.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, crwk78 said:

I have the C key on the server set up to send parameter 1 when pressed and parameter 2 when released. On the client, this is set up so C is effectively held down for the duration it's pressed on the server. 

As it didn't seem to work, I set notepad as run1 and applied run1 to the keysend lines in wideclient.ini. I would expect C to type and continue to be typed on the client until the C key on the server is released, but still nothing.

Try, as a test, without the ",run1" on the Keysend parameters, but with Notepad with keyboard focus first. It my be that Notepad doesn't like the way the keys are posted.

There's are also other ways of addressing the program to receive the keypresses -- ClassNames and Window titles.

I use the facility with Pilot2ATC, for the PTT and other actions and it does work 100%. But it can be more difficult with some programs. These are the parameters I'm using:

UseSendInput=Yes
KeySend110=112,16 ; F1 Press   PTT for P2A
KeySend111=112,24 ; F1 Release PTT for P2A
KeySend112=121,16 ; F10 Press   Sayit for P2A
KeySend113=121,24 ; F10 Release Sayit for P2A
KeySend114=117,16 ; F6 Press   Sound device for P2A
KeySend115=117,24 ; F6 Release Sound device for P2A

But P2A is not the same as all programs -- it sees the presses even when it doesn't have the focus.

You could also try "PostKeys=Yes" instead of "UseSendInput=Yes".

Pete


 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, crwk78 said:

Or might be because I forgot to use UseSendInput=Yes at all! 😬

Fixed!

Good! Wish all questions were that easy! 😉

Pete

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.