Jump to content
The simFlight Network Forums

Thrustmaster TCA Quadrant Issues


Recommended Posts

Hi, I have just purchased the Thrustmaster TCA and having problems with my PMDG, and QW products (the other aircraft I own is the FSLabs with no problems). Basically I calibrate my throttle with the Idle, max and reverse zones however it is like P3D is ignoring it. No matter what I do with my settings, I cannot get idle to work at idle without going to full reverse and cannot get my reversers to work. If any idea why this may be please help. I have attached screenshot of my FSUIPC setting. I amon FSUIPC 6 with P3Dv4.5 HF3. Thank you. 

Had to be a link as exceed the max file size - https://imgur.com/a/IG8QhY8

 

Edited by Shayaan
Did not add version number
Link to comment
Share on other sites

Have you calibrated your TCA Quadrant as described in the instructions?
Please see the following post/comment (and subsequent comments for the download links): 

However, if its working for the FSLabs (and default aircraft?), then it may be due to the controls for that particular aircraft.
Try switching to using the FS controls (and not direct to FSUIPC calibration), and try various controls to see what work for those aircraft.

Please don't post screenshots or links to screenshot. We need to see your FSUIPC6.ini file to see your assignments, usually in conjunction with your FSUIPC6.log file (with appropriate logging activated). For trouble-shooting assignment issues, FSUIPC logging is your friend. Try activating axis logging and see what events you see when you move the throttle in the aircraft, and see what events are logged when you move your TCA throttle levers.

Also, please check for other posts for the TCA quadrant and the add-on aircraft that you use, both here and in the forums for the add-ons that you use.
This is a popular quadrant and there is a lot of information out there. The first thing I do when I receive such reports (as I have neither the TCA Quadrant or the add-on aircraft that you use) is google!

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Shayaan said:

Hi, I have just purchased the Thrustmaster TCA and having problems with my PMDG, and QW products (the other aircraft I own is the FSLabs with no problems). Basically I calibrate my throttle with the Idle, max and reverse zones however it is like P3D is ignoring it. No matter what I do with my settings, I cannot get idle to work at idle without going to full reverse and cannot get my reversers to work. If any idea why this may be please help. I have attached screenshot of my FSUIPC setting. I amon FSUIPC 6 with P3Dv4.5 HF3. Thank you. 

Had to be a link as exceed the max file size - https://imgur.com/a/IG8QhY8

Hey, thanks for the reply. I ended up figiruing it out, I had to tick use FSUIPC calibration rather then set to FS axis (wording may be off). Thanks again for the help!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.