Jump to content
The simFlight Network Forums

Wispy

Members
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Wispy

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Canada
  1. Update: Found an old version of FSUIPC on my computer 1.023 or something. Installed it and everything works fine. I suppose it's something in the 1.23c version that's corrupting something. Chad
  2. Yup. Did a complete uninstall and re-install of P3D to v4.2. When I install FSUIPC it breaks P3D. I get massive stutters and I can't even use the alt menus. When I delete FSUIPC everything works properly again. Anybody else having issues?
  3. Finally have everything working again. I had to do a complete uninstall of P3D following the proper procedures. I then re-installed all my scenery and aircraft again with a few exceptions. So far everything is working as it should. One item I didn't install was UTLive. My problems started about the time I installed it even though I had it disabled in P3D. Chad
  4. I haven't tried that yet. I'm in the process of testing out each add on one at a time to narrow it down. I'll post an update if I rein the problem in. Thanks again for the help and suggestions, very much appreciated. Chad
  5. Hi again, I am using the latest version of FSUIPC, fresh download. Going through all the issues I have I can't see a common theme anymore. I get the issue using FS Labs A320, TFDi 717, and PMDG aircraft. Had with and without Simstall running, had it now with and without time acceleration. Something somewhere is killing it in the sim but I have no idea what. I wish there was some kind of error message to help figure this out. I'm at the point now of having spent dozens of hours trying to figure this out. AS16 is the last thing to investigate, but I havn't seen any issues with it.
  6. Update: I spoke too soon. Doing a long test flight and 1/2 way the issue came up again. I was doing a long cruise flight from CYVR - EGLL in the 777 had time acceleration on. Could this be causing issues?
  7. Hi Thomas, It should be compatible. When you install the program it automatically finds the appropriate directory. I've been watching many streamers on Twitch and YouTube who are running it no problem in P3d v4.1, I'm going to ditch the program anyway. I personally could care less about logging time and it chews up an extra 2% CPU that I'd rather have focused on something else. I'll do some more testing to see if I get the same issue without using it. Chad
  8. Hi Pete, I may have found out the possible cause. I have been using ProjectFly's Simstall client for flight logging. I was trying to do a flight from CYVR in the PMDG 777. Within 2-3 minutes FSUIPC would quit. This happened 4 times in a row. I then loaded the same flight without Simstall and everything worked fine. I'm not 100% sure it's the cause yet.
  9. I did an uninstall of the P3d Client and re-install. Same issue. There seems to be something at that exact geographic location that's killing FSUIPC. I'll try flying different routes and see what happens.
  10. I'll give that a try. I just recently did a re-install of the client so maybe something got corrupted in the process. I'll do another uninstall and re-install and see if that helps. I'll let you know what happens. Thanks again for the quick responses. Very much appreciated! Chad
  11. As an addon I also noticed that the entire aircraft behaves oddly at this point. The control column will slowly rotate to full left deflection but not actually seem to move the control surfaces. When moving my stick and rudder it's moving the yoke and rudders in the cockpit but they don't seem to be deflecting the actual control surfaces. The aircraft will slowly roll left and pitch down. This issue has been arising just before TOD going into KJFK (default scenery). Also, I am unable to open up FSUIPC in the menu at this point.
  12. Hello Pete! Thanks for the reply. Here is my log. I did another complete FSUIPC uninstall and re-install and the same thing still happens in the same spot during the flight. Very weird. I'm at a total loss. ******** FSUIPC5, Version 5.122 (17th November 2017) by Pete Dowson ********* Running inside Prepar3D v4 Module base=7FFB09AB0000 Windows 10 Home 64 Bit reported as Build 16299, Release ID: 1709 (OS 10.0) Prepar3D.exe version = 4.1.7.22841 Checking the Registrations now ... User Name="Chad Quail" User Addr="cquail@hotmail.com" FSUIPC5 Key is provided WIDEFS7 not user registered, or expired 0 System time = 30/01/2018 15:55:43 0 FLT path = "C:\Users\Chad Quail\Documents\Prepar3D v4 Files\" 16 ------ Module Version Check ------ 16 acontain.dll: 4.1.7.22841 16 api.dll: 4.1.7.22841 16 controls.dll: 4.1.7.22841 16 fs-traffic.dll: 4.1.7.22841 16 G3D.dll: 4.1.7.22841 16 language.dll: 4.1.7.22841 16 sim1.dll: 4.1.7.22841 16 visualfx.dll: 4.1.7.22841 16 weather.dll: 4.1.7.22841 16 window.dll: 4.1.7.22841 16 ---------------------------------- 16 FS path = "G:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\" 78 ---------------------- Joystick Device Scan ----------------------- 94 Product= Saitek Pro Flight Rudder Pedals 94 Manufacturer= Saitek 94 Vendor=06A3, Product=0763 (Version 1.0) 94 GUIDs returned for product: VID_06A3&PID_0763: 94 GUID= {C48A4480-69C0-11E3-8008-444553540000} 94 Details: Btns=0, POVs=(0, 0, 0, 0), Cal=x00000000, Max=R511,U0,V0,X127,Y127,Z0 94 Product= Joystick - HOTAS Warthog 94 Manufacturer= Thustmaster 94 Vendor=044F, Product=0402 (Version 1.0) 94 GUIDs returned for product: VID_044F&PID_0402: 94 GUID= {EFCFE6A0-69BA-11E3-8001-444553540000} 94 Details: Btns=19, POVs=(0, 0, 0, 0), Cal=x00000000, Max=R0,U0,V0,X65535,Y65535,Z0 94 Product= Throttle - HOTAS Warthog 94 Manufacturer= Thrustmaster 94 Vendor=044F, Product=0404 (Version 1.0) 94 GUIDs returned for product: VID_044F&PID_0404: 94 GUID= {121E4DA0-69C0-11E3-8007-444553540000} 94 Details: Btns=32, POVs=(0, 0, 0, 0), Cal=x00000000, Max=R16383,U1023,V0,X1023,Y1023,Z16383 94 ------------------------------------------------------------------- 94 Device acquired for use: 94 Joystick ID = 2 (Registry okay) 94 2=3 axis 0 button joystick 94 2.GUID={C48A4480-69C0-11E3-8008-444553540000} 94 Device acquired for use: 94 Joystick ID = 3 (Registry okay) 94 3=Joystick - HOTAS Warthog 94 3.GUID={EFCFE6A0-69BA-11E3-8001-444553540000} 94 Device acquired for use: 94 Joystick ID = 1 (Registry okay) 94 1=Throttle - HOTAS Warthog 94 1.GUID={121E4DA0-69C0-11E3-8007-444553540000} 94 ------------------------------------------------------------------- 109 LogOptions=00000000 00000001 109 SimConnect_Open succeeded: waiting to check version okay 109 Opened separate AI Traffic client okay 26984 Running in "Lockheed Martin® Prepar3D® v4", Version: 4.1.7.22841 (SimConnect: 4.1.0.0) 26984 Initialising SimConnect data requests now 26984 FSUIPC Menu entry added 26984 ... Using Prepar3D with Academic License 27000 C:\Users\Chad Quail\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D_Default.fxml 27000 G:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\SimObjects\Airplanes\IRIS Raptor Driver\Raptor.air 59047 G:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\SimObjects\Airplanes\TFDi_Design_717\Aerodynamics.air 140547 Aircraft loaded: running normally now ... 140547 User Aircraft ID 2 supplied, now being used 141203 System time = 30/01/2018 15:58:04, Simulator time = 15:56:12 (20:56Z) 141203 Aircraft="TFDi Design 717 Delta Air Lines" 148234 Starting everything now ... 148266 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1102, Index param -1 on read AddData for "GPS WP ETE" 148281 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1105, Index param -1 on read AddData for "GPS APPROACH MODE" 148297 ASN active function link set 148297 Ready for ActiveSky WX radar with additional data 148313 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1108, Index param -1 on read AddData for "GPS APPROACH IS WP RUNWAY" 148375 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1111, Index param -1 on read AddData for "GPS APPROACH WP COUNT" 148453 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1114, Index param -1 on read AddData for "GPS APPROACH APPROACH ID" 148516 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1117, Index param -1 on read AddData for "GPS APPROACH IS MISSED" 148594 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1120, Index param -1 on read AddData for "GPS FLIGHT PLAN WP INDEX" 148625 Exception 25 "ILLEGAL_OPERATION", Ref 1123, Index param -1 on read AddData for "GPS ETA" 149359 Advanced Weather Interface Enabled 173109 Weather Mode now = Theme 2682641 Sim stopped: average frame rate for last 2542 secs = 35.6 fps 2682641 Max AI traffic was 44 aircraft (Deleted 0) 2777484 Sim stopped: average frame rate for last 92 secs = 30.5 fps 2777484 Max AI traffic was 44 aircraft (Deleted 0) 2778734 === Closing session: waiting for DLLStop to be called ... 2796422 === DLLStop called ... 2796422 === Closing external processes we started ... 2797422 === About to kill any Lua plug-ins still running ... 2797578 === Closing global Lua thread 2798594 === About to kill my timers ... 2798797 === Restoring window procs ... 2798797 === Unloading libraries ... 2798797 === stopping other threads ... 2798797 === ... Button scanning ... 2798891 === ... Axis scanning ... 2798984 === Releasing joystick devices ... 2798984 === Freeing macro memory 2798984 === Removing any offset overrides 2798984 === Clearing any displays left 2798984 === NOTE: not calling SimConnect_Close ... 2798984 === AI slots deleted! 2798984 === Freeing button memory ... 2798984 === Closing my Windows ... 2798984 === Freeing FS libraries ... 2799984 === Closing devices ... 2799984 === Closing the Log ... Bye Bye! ... 2799984 System time = 30/01/2018 16:42:23, Simulator time = 16:50:39 (21:50Z) 2799984 *** FSUIPC log file being closed Minimum frame rate was 13.0 fps, Maximum was 64.0 fps Average frame rate for running time of 2634 secs = 35.5 fps Maximum AI traffic for session was 44 aircraft Memory managed: 646 Allocs, 645 Freed ********* FSUIPC Log file closed ***********
  13. I keep having an issue where FSUIPC stops working at the same point in a flight I'm trying to do. Everything I'm in running that relies on FSUIPC stops working at the same time. This happens in different aircraft so I know it's not a specific aircraft issue. I've tried 4 flights in 2 different aircraft and the same thing happens in the same spot. I've tried re-installing FSUIPC with no change. I have no payware airports in the area so nothing really new should be loading at that time of the disconnect. Never had an issue like this before. Anybody have any ideas?
×