Jump to content
The simFlight Network Forums

Oliver Pohl

Members
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Oliver Pohl

  • Rank
    Member
  1. Hallo ich bin gestern mit CaptSim's C130 für den FS9 von EDDP nach LTBA geflogen. Im Tank waren bei Start rund 56000 lbs, in der Statusleiste des FSC wurden aber nur rund 28000 lbs angezeigt. Auch der zeitlich berechnete Treibstoffverbrauch für fast 4 Stunden Flug wird beim FSC mit rund 1842 lbs je Stunde angegeben, was ich selber fü doch etwas gering einschätze.... Kann es da aufgrund der Aircraft.cfg zu 'Fehlmessungen' kommen?
  2. I have found the mistake (or better to say - it works now) :-) Good for the tree hahaha Have a nice day...
  3. Good Morning, Sir... after I have written about the need of updating FSUIPC/ WideFS I did it this morning before I want start to a long haul flight - but it is like every morning when I have a day off and I want to fly - technical issues prevent me from flying :-) I have installed the new FSUIPC version - I have registered both (FSUIPC is tagged as a registered version in the FS) I have copied the two WideServer - files (.dll and .ini) into the modules foider... But there is no connection between them. Here are the WideFS Log file ********* WideServer.DLL Log [version 6.995] ********* Blocksize guide = 4096 (double allowed) Date (dmy): 06/05/13, Time 09:17:00.546: Server name is EINSTEIN 23907 Initialising TCP/IP server 23922 Initialising IPX/SPX server 23922 IPX/SPX socket() failed [Error=10047] Address family not supported by protocol family 23922 Failed to start IPX/SPX Server 23922 Initialising UDP/IP server 24047 Broadcasting service every 1000 mSecs 35016 Restarting service due to total lack of use 35016 Failed to start IPX/SPX Server 158750 Closing down now ... Memory managed: Offset records: 0 alloc, 0 free Read buffer usage: 0 alloc, 0 free, max in session: 0 Write buffer usage: 0 alloc, 0 free, max in session: 0 Throughput maximum achieved: 0 frames/sec, 0 bytes/sec Throughput average achieved for complete session: 0 frames/sec, 0 bytes/sec ********* Log file closed ********* [/CODE] Here is another Logfile [CODE] ********* FSUIPC, Version 3.999z2 by Pete Dowson ********* Running on Windows Version 5.1 Build 2600 Service Pack 3 Running inside FS2004 (FS9.1 CONTROLS.DLL, FS9.1 WEATHER.DLL) User Name="Oliver Pohl" User Addr="Lightforce@aopohl.de" FSUIPC Key is provided WideFS Key is provided Module base=61000000 WeatherReadInterval=4 LogOptions=00000001 DebugStatus=255 4094 System time = 06/05/2013 09:17:00 4094 \\EINSTEIN\LW-E_Flusi\Flight Simulator 9\ 4094 System time = 06/05/2013 09:17:00, FS2004 time = 12:00:00 (00:00Z) 11750 \\EINSTEIN\FS9_EigeneDateien\StandardCessna.flt 11766 AIRCRAFT\c172\Cessna172SP.air 11766 Aircraft="Cessna Skyhawk 172SP" 13282 ERROR: Can't change message filter: functions not available 13407 AES Link established 13516 Advanced Weather Interface Enabled 16375 \\EINSTEIN\FS9_EigeneDateien\Von der Benutzeroberfläche erzeugter Flug.flt 16500 Clear All Weather requested: external weather discarded 155860 \\EINSTEIN\FS9_EigeneDateien\Von der Benutzeroberfläche erzeugter Flug.flt 156032 Clear All Weather requested: external weather discarded 161485 System time = 06/05/2013 09:19:37, FS2004 time = 09:17:08 (16:17Z) 161485 *** FSUIPC log file being closed Memory managed: 0 Allocs, 614 Freed ********* FSUIPC Log file closed *********** [/CODE] To be honest - I really don't know what this means - thats why I'm asking you for help... In the meantime I will go to chop a hazelnut tree to calm down a little :-) Kind regards Oliver
  4. Hallo ich betreibe meinen Flusi über zwei PC's - auf PC 1 ist der Flusi, auf dem 2. PC sind alle anderen Programme wie FSFK, SQB, ASE und FSC. Auf PC2 benötige ic auch die Flugplandateien für den Flusi. Auf PC 1 hingegen benötige ich diese nie - ich importiere keinen PLäne in den Simulator. Immer, wenn ich im FSC das Verzeichnis für PC2 auswähle, wird der Eintrag des gewählten Pfades beim nächsten Start wieder geändert. Warum? Es ist schön nervend, wenn man zwar ein Verzeichnis einstellen kann, diese Einstellung aber immer wieder verloren geht. Viele Grüße Oliver Pohl
  5. Hello I am running FS on 2 PCS (PC1 and PC2). PC1 only offers the FS itself. On PC2 I have installed all additional software such as FSFK, SQB or FSC9.x. The plans I create with FSC are only used for FSFK and the SQB. So I don't need them to be saved in the default flightplan folder, which is located on PC1. I have tried several times to enter an alternate folder into FSC9 to save the plans on a different place. But every day when I start FSC again, these changes are lost andd replaced by the path of the default folder. Does anyone know, why thta happen? Thanks for support Oliver
  6. Hello when the Button 'FlightplanPanel' is pressed (on mode), my FlightPlan Panel disappear - when I release the button (off mode), the panel appears again... Why? Oliver
  7. NAT Track Route in FSC8

    Thanks Volker. I got it. And in the meantime I have bought the Version 9.x of FSC.
  8. Hello I'm trying to build a route from EDDL to KEWR using FSC 8.x Can anybody tell me, how I can insert a Nattrack into my plan? Or can anybody explain, how to create a flightplan from Europe to the USA? First I add Departure an Arrival Airport into the flightplan and FSC builds a direct route between these Airports. Than I add the departure route into the plan, based on the actual weather conditions, and the arrival route as well. Now I press HighAltPlan button and FSC creates a route between the last point of my departure route and the first waypoint of my arrival route - thats it.... When I plan flight across the Atlantic ocean, it doesn't work in the same way. But how can I make FSC build plan to the first waypoint of the choosen Track? When I display the Tracks on the map, I'm unable to let FSC connect the end of my dep. Route with the first WP of the TRACK - the same on the other side - I'm not able to connect the NATTRACK's ending point with the arrival airport. Thanks for help. Oliver
  9. Oh my god - have you ever seen such an idiot like me????? For thos who can read it is no problem - but for me.... it's such a shame.... I have found the error - as you have written I forgot to copy the two files into the modules folder..... Well I have installed this machine more than once, but I have never made a mistake like that..... I'm getting older.... Thanks for help. It works very well.... Ich aknn wieder fliegen Juchu....:-) Oliver
  10. Hello Pete, I don't know, but I don't have such a file neither in my current folder nor in my former folder (I've made a copy of the complete former folder) I have just unzipped the downloaded and just copied into my Harddrive.... Now I don't know, what to do. What do you mean with "The server isn't installed"? Are you talking about the FSUIPC Software? I have installed it yesterday... May you can give a little hint to me... Thanks Oliver
  11. Hello, thanks for your quick response... There is just a file called Wide Server with the following content: ; PLEASE SEE the documentation for parameter details ; ================================================== [Config] Port=8002 ; ----------------------------------------------- [user] Log=Errors+ ; =============================================== But there is no text file called WideServer I have checked the IP's yesterday and they are correct. My FlightSuim PC has the 192.168.178.24 and the machine with the WideFS on it has the number 192.168.178.23 The current wideclient.ini iks as follows: ; PLEASE SEE WideFS documentation for parameter details ; ===================================================== [Config] Port=8002 Servername=Einstein Protocol=TCP Window=-8,-8,1280,786 Visible=Yes ButtonScanInterval=20 ClassInstance=0 NetworkTiming=5,1 MailslotTiming=2000,1000 PollInterval=2000 Port2=9002 ResponseTime=18 ApplicationDelay=0 TCPcoalesce=No WaitForNewData=500 MaxSendQ=100 OnMaxSendQ=Log NewSendScanTime=50 Priority=3,1,2 ; ----------------------------------------------- [user] Log=Errors+ ;KeySend1=123,16;Press F12 ;KeySend2=123,24;Release F12 ;UseSendinput=yes Log=Keys ButtonScreen=Yes ; =============================================== [sounds] Path=D:\WideFS\Sound\ Device1=Primärer Soundtreiber Device2=Lautsprecher (8- Logitech Z205 ) Device3=Lautsprecher (Realtek HD Audio (With EDS)) [buttonScreen] Size=4,5 0=T"Pause" 1=T"Slew" 2=B"Clear\rWeather" 3=B"Toggle\rTraffic" 4=B"Refresh\rScenery" 5=Ba"ESCape" 6=Bt"Cursor\rUp" 7=Ba"Home" 8=B"Reload\rAircraft" 9=Bl"Cursor\rLeft" 10=B"Stop/Clr\r(Num 5)" 11=Br"Cursor\rRight" 12=B"Restart\rFlight" 13=Ba"ALT\r(to get to\rFS menus)" 14=Bb"Cursor\rDown" 15=Ba"End" 16=B"Return" 17=B"Space\rBar" Which Parameter has to add after the ServerIPAddr Sorry for asking these stupid questions, I'm not a great expert in network things ;-) Kind Regards Oliver
  12. Good moring. first I want to apologize for coming up with such a problem on a sunday whre time is better spend with the familiy. After a complete FS2004 Reinstallation I have the same problem described above. I'm trying to connect one XP32 Home PC (FS2004) wit a Laptop (Vista). It has worked until the reinstallation properly. During the Reinstall I have updated the FSUIPC Version to 3.999z and the WideFS to 6.991. Here are the Logs Wide Client ********* WideClient Log [version 6.991] Class=FS98MAIN ********* Date (dmy): 03/03/13, Time 09:05:33.938: Client name is EINSTEINJUNIOR 562 LUA: "D:\WideFS\Initial.LUA": not found 577 Attempting to connect now 593 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 593 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 1591 Error on client pre-Connection Select() [Error=10061] Connection refused 1591 Ready to try connection again 2621 Attempting to connect now 33915 Error on client pre-Connection Select() [Error=10060] Connection timed out 33915 Ready to try connection again 34960 Attempting to connect now 79046 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 79046 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 145175 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 145175 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 211366 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 211366 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 277448 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 277448 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 343608 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 343608 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 409721 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 409721 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 475850 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 475850 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 542010 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 542010 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 608170 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 608170 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 674314 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 674314 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 740443 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 740443 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 806541 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 806541 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 872701 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 872701 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 938861 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 938861 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 1004958 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 1004958 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 1071134 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 1071134 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 1137341 Trying TCP/IP host "Einstein" port 8002 ... 1137341 ... Okay, IP Address = 192.168.178.24 I'm not sure, if it is the same problem, because have temporarily disabled the firewall on both sides without success. May there is another reason. Kind regards, Oliver
  13. PTT via WideFS

    No problem - I will let you know, how it works. Have a nice holiday and enjoy your time... Thanks Oliver PS: I have asked in the VA Forum I fly for and they told me, that SB3 is for the FS9 only, but FS4 is for FSY and for FS9... So SB4 works with the WideFS and I will try to find out, what happen wrong on my machine... A nice holiday Oliver
  14. PTT via WideFS

    When I look at the "About"-Screen, I see the following.... http://i1216.photobucket.com/albums/dd372/MarcoLiverpool/SQAbout.jpg
  15. PTT via WideFS

    Hello, sorry for the screenshot. I allways believe that a picture says more than thousand words - even if 'writer' isn't a native speaker. But back to the topic... My Squawkbox Version seems to be the latest version - it is version 4.x... I don't know, if there is an error with my SQbox Installation - it works very well so I think, the installation is ok... And the link via WideFS works too. The Squawkbox displays a little gauge on the simulator with some indicators to indicate if there is a receiving/ sending transmission... But I don't know how to see, if they are running on the same priority level (to be honset - I don't know, what that really means) No I don't. I will give it a try and let you know, what happen....
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.