Jump to content
The simFlight Network Forums

Hoang

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Hoang

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    US

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. You are one of the most wanted person in the community right now and this statement will be wide-spread very quickly. Thank you so much for the works you have contributed and moving forward. Hoang Le
  2. That is what so mystery about the simulator, it varies with different system. At Uk2000 Heathrow with FSX:SE, limit 10 AI, using PMDG 777 I can get barely 20FPS in the VC, most of the time ~15 but stutter here and there. With P3D + higher graphic settings, 30AI, I still can get at least 25FPS if I view straight to the dense area in the airport. If not it will always stay around 30FPS and more. No stutter whatsoever, I was amazed. Maybe I did not tweak/config my FSX:SE good enough. Just to update, I have been flying since yesterday without any issue so far besides ntdll.dll crash which I am troubleshooting. Found out there are many unnecessary and duplicate C++ in my window. Safe flight, Hoang Le
  3. Thank you, I have changed it back to 1 and it seems to stay there now. Still don't know why it goes up to 20 but could be I was using the older version of FSUIPC. So far, it works! Hi Pete, I used the autosave function in your software for a very long time until I change to using Pro-ATC/X. Very handy. Earlier today after digging, I install the newest FSUIPC version and change SimConnectStallTime from 20 to 1 as suggested. I found out that this problem also happen to my FSX setup. So it must be something outside the simulator. What I did after was very traditional, restart my window. To my surprise, the problem suddenly disappear. No more Simconnect errors, no more long pause during saving flight. I can load PMDG 777 normally now. Been going back and forth P3D and FSX today I clearly see how poor the performance FSX is compare to P3D in my system. Thank you so much for all your help, Pete and Thomas, I was so desperate that I almost getting ready to reinstall my Window. Just one more challenge, reinstall or FSDT products to see if they conflict with PMDG again or not. Cheers, Hoang Le
  4. Thank you, I just downloaded the newest version. Currently testing. Hoang Le
  5. Hello, I am having quite a similar issue and wondering if you have found out the issue? Thank you, Hoang Le
  6. Hi, I use the auto save in case my system crash or suddenly get VAS leak that I can not continue the flight. Most of the time I don't need it. But now saving manually under P3D menu, my simulator also freeze for a very long time, which is not related to Pro-ATC/X. Pro-ATC, along with PMDG 777, is just being affected by whatever causing this problem. I will dig deeper, or else I have to do a full reinstall of P3D, which took me almost a week to install things I needed. Thank you so much for your help, I really appreciated it, as I said I believed it does not relates to your software but FSUIPC.log is one of the only source that tell me what is happening to my P3D. Have a nice day, Hoang Le
  7. Actually, I have just installed PMDG 777 yesterday and it would not load into the simulator. I open a ticket over at PMDG and they say it relates to Simconnect problem (which P3D keep running "777X_debug_log.txt" in "Prepar3D v3\PMDG\PMDG 777X" and P3D can not start. So it could be my Simconnect somehow broke and fail before I purchase and install PMDG. My original topic over at PMDG https://www.avsim.com/forums/topic/508261-p3d-pmdg-777-cannot-load/
  8. Hi, I just look over my FSUIPC.ini and SimConnectStallTime is set to 20, which default is 1, I never touch or edit it. Is there a reason why it automatically goes up to 20? I have been using FSlabs A320x for a while and if I manually save the flight in P3D menu or Pro-ATC/X menu, there will be slight pause. But Pro-ATC/X automatically saving pause is barely recognizable. Now it hangs up for 1 minute when saving manually or automatically which is very unusual. For the past few days there have been enormous changes to my simulator setup. I uninstall almost every addon in my FSX:SE (which now I am hoping it does not relate to this problem), and adding many airports into P3D + PMDG 777. However all of these are done after the problem occur in my P3D. IIRC, 2 days ago I had a flight from Flightbeam San Francisco KSFO to PACSIM Salt Lake in FSLabs A320x (using Pro-ATC/X with automatic saving function). The flight went smoothly until reaching TOD where I had to pause and go out. When I get back, I unpause and decend to the destination airport where it started to hang up very often. I did not know why back then but now I can certainly confirm it is the pause from Pro-ATC/X automatic saving. And it has been happening until now. I am using a SSD 480GB for my FSX:SE and P3D and it has around 100GB free. Thank you for your help so far, Hoang Le
  9. Hi, I am having a big issue with my simulator, everytime I save a flight in P3D menu or Pro-ATC/X, it freezes around 30 seconds to 1 minute which is very unusual. I found in FSUIPC.log there are 2 lines that I think can do something with it: "**** No SimConnect events or states being received! Re-connecting now ... ****" " **** SimConnect Data Stalled! Re-connecting now ... ****" My Pro-ATC/X is set to autosave every 5 minutes and it has been working flawlessly without issue, now every 5 minutes I get hang up for 1 minute. I open ProcessMonitor and see P3D keeps loading these 2 when I save the flight, usually it does it very fast, now it keeps continuously for around a minute "D:\Game\Lockheed Martin\Prepar3D v3\FSLabs\A320\PanelState\LastProATCX.fxml.sav" "C:\Users\******\Documents\Prepar3D v3 Files\KLAXKSLC_20170410-0901_RTE-EnRoute_142.fxml" It happens to PMDG aircrafts too so I believed it does not relate to FSLabs. I have reinstall the Simconnect in P3D/redist and also the P3D SDK but does not fix the problem. I don't know if this relates anything to FSUIPC but FSUIPC might point out something wrong in my simulator. Thank you, Hoang Le EDIT: Is this the correct version of Simconnect? "Running in "Lockheed Martin® Prepar3D® v3", Version: 3.4.22.19868 (SimConnect: 3.4.0.0)" Found out in FSUIPC.ini "SimConnectStallTime=20" which default should be =1? I never edit this line.
  10. Hi, Thank you so much for your help. I think I will use this setting and use the other axis for spoiler and flaps(if it is worth it since it is free-moving levers). Cheers Hoang Le
  11. Hello, I had a look over that topic and if I understand correctly, move the throttle levers down to press the button under it, then move it up for reverser, so actually we still use the axis for reverser so it is the same as I use the 2nd throttle quadrant for reverse. I will try it later to see how it works. Thank you for your help so far. Hoang Le
  12. Hi, This is what I did earlier today (settings in Joystick Calibration). "Reverser1=-15000,15000/8 Reverser2=-15000,15000/8 Reverser3=-15000,15000/8" "Throttle1=-13000,-512,512,15000/40 Throttle2=-13000,-512,512,15000/40 Throttle3=-13000,-512,512,15000/40" Default all of them were -16380 and 16380.
  13. Hi, I just went into FSUIPC.ini and change Delta for 3 reverser axis to 420. Everything else I remain the same. Did I do it right? I try to use key/button function for the MD-11 reverser and found out if I press once, it is going to go into reverser idle (I think so because it always stay at that spot), press again then it moves further without stutter. This could be why it stutter when trying to use the axis because it got stuck at the idle spot. My workaround for now is move the reverser axis little bit until I here a click sound (which probably reverser at idle) then move it further.
  14. Hello, Thank you for your help. I have tried your method but the issue is still there. I found out that if the reverser is still functioning(even tiny bit of it), the throttle going to stutter. When there are no reverser deployed, the throttle works normally. So I will just let it to fully in up position (clicky sounds) until start using the throttle. One problem solved. I try to assign button press for reverser and it still stutter. Because PMDG does not support FSX:SE, I am unsure this is problem with my settings, or because I am using FSX:SE. Thank you, Hoang Le
  15. Hi, I am using PMDG MD-11 with FSX:SE and FSUIPC registered version(4.962) for throttle and reverser. With other aircrafts both settings in FSUIPC work fine(PMDG 737,747,777, FSLabs A320X) but this particular plane keep spiking as shown in the video. I use 2 Saitek Throttle Quadrant, one for 3 reverser and other one for 3 throttles. Tried to search google and forum but couldn't find the answer. There is a topic from avsim that I believed he had the same issue but he uses the button under the levels for reverse: http://www.avsim.com/forums/topic/363151-reverser-fsuipc-little-problem Any idea why this could happen? Thank you, Hoang Le
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.