Jump to content
The simFlight Network Forums

danewatson

Members
  • Content Count

    72
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by danewatson

  1. You are absolutely correct, thank you... See my reply to John...
  2. Thank you Milan for offering your help - yes I do use VoiceMeeter Banana for my sound control and then when recording a video it is linked to OBS. I have found the source of my issue - see my response to John...
  3. John, after much searching through my system I have found the source of the sound file triggering the applause of clapping, but I don't understand why all of a sudden this is happening. The sound file is coming from an addon for P3D. I installed this addon in 2019 when I was using P3D but have not flown P3D since MSFS was launched. The file addon is Landing Rate Monitor (LRM.exe). I have turned the source off by renaming it and now I do not get the clapping. The big question is why or how is it being triggered by FSUIPC7? EDIT: I decided to uninstall LRM as I no longer use or
  4. John - I stand to be corrected. ver. 7.0.5 also causes the applause sound. However, when I start MSFS without FSUIPC7 (by renaming the FSUIPC7.exe file) the sound file does not get activated. That's why I originally thought it had something to do with FSUIPC7 - but I certainly could be wrong. I will try to search through sound files in my system - this could be a huge job, but will give it a go.
  5. Thanks John, sorry for my delay, I was away. As I said when I install ver. 7.0.5 I do not get this applause sound file. Attached are my ini and log files. FSUIPC7.ini FSUIPC7.log
  6. This may sound strange - but recently over the past week when I load MSFS and as it gets to the World Map window there is applause of clapping, also upon touchdown at landing. It has taken me a couple days and the process of elimination to discover that FSUIPC7 ver.7.0.8 is activating this. My previous version was 7.0.5 (maybe I missed those between 7.0.5 and 7.0.8) and maybe there is documentation about this which I have missed. Please confirm to me is this is correct and if so can it be controlled? Regards, Dane EDIT - to add a very short video of the applause sou
  7. Roland - I agree, I have verified this as well. However I do not know how to check if MSFS is starting with or without Admin rights. But I have found that if I uncheck FSUIPC7.exe "Run this program as administrator" then it auto starts as it should. The minute I run as administrator it will not startup.
  8. Greetings John and Rick, Thanks John for trying to help me with this, but it is still not working. Thanks Rick for explaining how you created your EXE.xml files - I just know that the only way I can get MSFS and FSUIPC7 started through the MSFS.bat file is by doing it the older (previous) way - that is to say, by removing the commented out commands as you see here... :: wait for MSFS to start (2mins) timeout /t %delay% /nobreak > NUL :: start FSUIPC7 start "" "C:\FSUIPC7\FSUIPC7.exe" II have no clue how an xml file works but I do know that for my system this one doe
  9. Greetings John, I notice in the example EXE.xml files from Rick S that his EXE.xml file structure/coding is different - here is a copy/paste of his first few lines... Rick's EXE.xml xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?> <SimBase.Document Type="Simconnect" version="1,0"> <Descr>Launch</Descr> <Filename>EXE.xml</Filename> <Disabled>False</Disabled> <Launch.Addon> <Name>FSUIPC7</Name> <Disabled>False</Disabled> <Path>D:\FSUIPC7\FSUIPC7.exe</P
  10. John, I followed your directions - but I am afraid it did not help. I then deleted the EXE and I re-installed FSUIPC7 - but that also did not help. So I went back to the MSFS bat file and removed the commented-out two lines as shown here and FSUIPC7 starts-up along with MSFS --- :: wait for MSFS to start (2mins) timeout /t %delay% /nobreak > NUL :: start FSUIPC7 start "" "C:\FSUIPC7\FSUIPC7.exe" I am OK with that as long as you are as well? Dane
  11. Sorry about the duplicated attachments - my fault. Dane
  12. John I found the issue - I had to change two lines in the bat file - see two attached...
  13. Thanks John I have in fact re-installed it three times now and yes the Auto Start Component is checked - see attached. Also attached is my Install Log. Regards, Dane InstallFSUIPC7.log
  14. With ver. 7.0.4 the batch file always started both MSFS as well as FSUIPC7 but now it only starts MSFS. I then have to manually start FSUIPC7 (which is not a big deal), just wanted to let you know this. Regards, Dane
  15. Thank you so much John and Al. I will attempt to try this out. Will let you know how I make out. Dane
  16. Is there anyway to use a keyboard NumPad entry to enter a course setting in an OBS or Heading Bug? In my P3D with FSUIPC I had lua scripts to accomplish this and just wondered if this is possible in MSFS with FSUIPC 7.
  17. OK - so I solved my problem even though I have no clue what was wrong. I uninstalled FSUIPC7, then renamed the directory and installed new, then updated some items in the ini file - everything now works perfectly.
  18. Merry Christmas to all. This recent update of MSFS and/or FSUIPC7 has a problem. I cannot start any GA aircraft either manually or by AutoStart when FSUIPC7 is running. When I startup MSFS without FSUIPC7 there are no problems. I have tried running both FSUIPC 7.0.3 as well as 7.0.2. Just yesterday I decided to purchase the Registered Version. EDIT: Let me correct one thing - I have discovered that with FSUIPC7 running you can indeed start the aircraft engine but if you shut it down and try to restart the engine, the engine will not even turnover. Without FSUIPC7 run
  19. I am having the same problem. I tried everything you indicated but I still do not see any options to assign axes, buttons, etc.
  20. FSUIPC 7 version 4 Nov. 2020 I am not able to get the Hat button on my Logitech Extreme 3D Pro to be setup under Buttons. I first tried to assign to Pan View but did not work. Then tried individual positions and they did not work. Before doing all of this I removed the setups from the MSFS Control menu. Also tried to setup under Axes but that also did not work.
  21. Hi John, I installed the new dll that you referenced and it did the job - seems that whatever you did has fixed this lua issue. Dane
  22. Greetings John, First let me say that I am now running with FSUIPC6 with no jitters. I also put back in the lua command in my Gear Toggle button and to my surprise everything is working very well with no issues at all. Here is a link to a simFlight Network Forum talking about the lua script - it is dated back in 2018 - I am also attaching the zip file for ApproachCallOut EDIT: The lua file only works in FSUIPC5. In FSUIPC6 it causes a conflict so cannot be used in FSUIPC6 Regards, Dane. approachcalloutFiles.zip
  23. , e.g: 152781 [Buttons] 47=R2,3,C65615,0 152781 Repeating flag set: bRef=0, Joy=2, Btn=3 (RepeatDelayCtr=1) 152781 FS Control Sent: Ctrl=65615, Param=0 ELEV_TRIM_UP 152781 *** EVENT: Cntrl= 65615 (0x0001004f), Param= 0 (0x00000000) ELEV_TRIM_UP No, this is not possible. I am sure many people use FSUIPC gear toggle over the years (including me!) and this would surly have been reported before if it was an issue. Your problem lies elsewhere. I also confused by this, as you previously said 'nothing works', whereas this implies things were working
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.