Jump to content
The simFlight Network Forums

B42L8

Members
  • Content Count

    52
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About B42L8

  • Rank
    Advanced Member
  • Birthday 01/01/1970

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Tucson Az
  • Interests
    Flight Sim, golf
  1. Follow up, with this list, and checking the P3D settings for the default CH yoke, it is EASY to get the FSUIPC to do exactly what one wants.....I have all the buttons and levers set correct for me..............OH yes, I did have a lot of trouble with the Saitek quadrants, where the 4th and 5th, levers would go vrom min -16,400 to 0, (then jump up to 16,400), while all the other went smotth from min to max.......so I calibrated those two from -16,400 to max 0, and now the levers all work smooth.............not sure if this was correct, but it worked for me, if anyone else is having this problem....................B42L8
  2. B42L8

    Introduction

    where is the info on how to purchase and install My Captain in P3D v2.4...........and does it work for ships in the Grat Lakes or smaller MN lakes, or is it mostly for worldwide oceans??.......looks like a great addition to the slow and go simmer.........thanks, B42L8
  3. Need a little help in setting the FSUIPC buttons..........in the default CH yoke, the two red left hand buttons are called (in P3D settings) "BIEW PREVIOUS CATAGORY" and "VIEW NEXT CATAGORY"...........but when tring to set this up in FSUIPC, I cannot find this lable, so obviously cannot duplicate the default CH yoke...................has anyone done this and how??............what lables do you use??................I have the rest of the yoke buttons set except for these two, so would greatly appreciate finding this answer..............thanks, B42L8
  4. B42L8

    FSUIPC4 for P3D 2:3:11345:

    Making progress, deleted the ini file and redid all the assifnments, left the P3D contol unchecked, but left buttons 9 to 12 assifned to the CH yoke,(all other deleted)...........checked the assignments in FSUIPC and calibrated...and so far, the controls remain in place when starting P3D.....not sure tis is a correct solution, but so far it seems to be working!!...........PS, the logging showed the buttons were responding but the numbers were one digit off from the CH map??...............B42L8
  5. B42L8

    FSUIPC4 for P3D 2:3:11345:

    OK, unchecked the P3D controls, and used the FSUIPC button assignments, BUT, there are so many options, pan, view, toggle, etc.......I am trying to follow the old Samuri steps, but even that is hard t follow.............so question, is there a list of CH yoke default names of the assignments that correspond to those is FSUIPC??...got the hatswich (I think), but having trouble getting the same views on yoke buttons 9 thru 12 , in FSUIPC......thanks, B42L8
  6. B42L8

    FSUIPC4 for P3D 2:3:11345:

    thanks for the questions, been out of town till now, so just getting back into P3D.............re the hatswitch, I do not have this switch enabled in the FSUIPC button assignments, only in P3D, (CH seems to work more accurate on this switch) and I did the same setup in FSX, so just trying to duplicate. And I deleted any assignments to other buttons and lever axis in P3D that are assigned in fsuipc.................I will re assign and report back..............B42L8 log says I have 4.936c
  7. B42L8

    FSUIPC4 for P3D 2:3:11345:

    I have the same P3Dversion and have 4.936c, (reg)......have a CH yoke and Saitek pedals and two quadrants...........problem is I have to re calibrate the quadrants every time I start P3D, and on the quad 2, the first two levers go from min 16, 255 up to 0, then jump to max -16,255, whereas all the other four go full min to max, evenly.........(after calibrating ) fitst in the P3D settigs, no commands are set there, but the controller is checked..........(I do this so I can use the hatswich andn yoke buttons).........then I go to the FSUIPC assignments and set each lever, then calibrate again..........but the Prop2 and mix 1 do not follow the other prop or mix lever..........I have pulled the USB plugs and reset many times, but still does not hold.........this is only in P3D, when I use FSX, they were working like a charm, after calibrating......any thoughts to fis this.............thanks!!!! B42L8
  8. B42L8

    auto pilot controls

    As always, thanks for the heads-up.........will get it fixed now...............B42L8
  9. B42L8

    auto pilot controls

    I am not a techy, so cannot comment on what does what to whom, ............but when the AP is off, I control the trim with the rightmost lever on my CH yoke, (flaps control by middle lever and spoiler by left lever), WORKS PERFECT!!, but now I switch on the AP, set the altitude, the guage shows a trim up required, but does not cause the plane to rise, only if I physically move the lever up, then on reaching the set altitude, the guage shows level, but again I have to adjust the lever to hold a level flight..............this is not a big deal, and not hard to do, but I am just wondering if I have set the FSUIPC settings wrong, or there is a box left unchecked??............appreciate a comment, and have read enough posts to know that there are some things in FSX or W7,, that just cause some gremlins to cause things to not work as planned...............B42L8
  10. B42L8

    auto pilot controls

    Version of FSUIPC4 4.60. Reg copy of FSUIPC......(I was so concerned about having the correct version number after reading other posts), I forgot to put in the program...............but the AP reacted with this version same as with previous versions,and I do have most sliders set fairly high, with a 8800GT graphics card, if this had anything to do with it...............B42L8
  11. I just installed the version 4.616, and still have this situation, (using the Kodiak, but does it on other Caronados and AFG), I have set the elevator trim control on the rightmost lever of the CH Yoke, this works great!! great for landings.............anyway, when I turn on the AP, I still have to control the trim with the lever??...........I set a altitude, and it shows up on the screen, but the lever has to be moved to control the set point..........did I set up the axis calibration wrong??............all of the other levers on this and the TQ work perfect, (even better since CH did a rebuild on the TQ!!) B42L8
  12. As usual, I have egg on the face............I finally figured out that with W7, I have to install and run programs using the "RUN AS ADMINISTRATOR" RIGHT CLICK, not just left click starts......I re-installed the CHCM as Administrator and now all the levers and buttons work as detailed in the SimSamurai manual...........and I reinstalled the FSUIPC updates same way and now ALL the levers are showing up in the Axis and Calibration as should be.........With the old XP, I was the administrator for all uses, but with W7, this requires that I have to make sure to right click to run!!........maybe this will help others..........and appreciate your patience in trying to solve the self made problems of some of your users.........So far, I have started FSX four times, and each time the calibration settings have stayed constant, the buttons in the same place, so hope this is the final solution.................regards, B42L8
  13. First part reply.........yes, I did the search for the game controller and it jumped to the CHCM, (but I was looking for the Windows game controller that showed up in W XP, looks like when CHCM is running, Windows defaults to it??, IS the Window controller the same as the FSX one??)..............And yes, good idea to do more checking in the posts........(and I am putting this in here in thought that someone else can learn from my goofs)............As I tried more corrections, I got the levers to work but the buttons went dead, UGH!..........so did two things, one, I rescanned the controllers in CHCM, and I got the W7 sounds that everything was hooked up, then I pulled the USB lines from the computer to reset the CH stuff (maybe did that first??)...........then reset the levers and buttons in FSX...........now everything is working again,( I am never quite sure how I get out of these holes)........BUT, when clicking on Modules, FSUIPC, I still get NO movement in the throttles?????....As Pete said, get it working in FSX first, so it is, but seemed to me that I had ability to set the separate throttles before, but maybe that was before I put in the CHCM..............it works for now, so all OK................Oh, one other item, I recall that in XP, we were supposed to "clear all weather" when using REX, is this still true in W7, FSX?? B42L8
  14. Again, thanks as always..........I mis spoke, when levers 4 and 6 got mixed up, I went back to FSX and re-assigned those two levers, did not calibrate............what I have been doing, (and maybe others do the same??), is to start FSX, then check the settings, which usually do not stay constant :( , reset the quadrant assignments, check and fix the buttons, then check the levers......now I do the "fly now", then go to Modules, FSUIPC, and calibrate, (usually all levers stay the same from the last start, but lately the throttles do not respond???)............and before I put the latest UT2-SP1, usually the CH controls work OK...after this, I am having these issues, but have no way of knowing if there is any real affect if this had any part in the problem.............and I like the FSUIPC as I can use two engine controls and sync the levers.............also, in XP, there was a control panel setting for "game controllers"..........I have not found that in W7, so I loaded the CH CM??..........Is there a problem in what I am doing so far??? Question, if I delete the CHCM, and stop the "enable joystick" in FSX, and set the axis and calibrate the levers and buttons in FS FSUIPC, will this work with both single and twin engine planes, and stay the same every time I start FSX?? (I will have to go back into the manual to see how to set the levers and buttons in the FSUIPC).................hope this makes sense and the answer will help others as well..............B42L8
  15. Thanks for the posts, but, being a simple engineer, I do not understand if, or what , the fix is to get the throttles back in operation (thru FSUIPC that is).........I do know that the 4th and 6th lever do get mixed up once in a while, but I go back to FSX calibration and reset, then it works...............I will try to remove the CHCM and give it another try...............would be an interesting poll number to see how much time we serious simmers spend fixing vs. flying..........I am about 80/20!!.........don't even have time to take off anymore.......regards, B42L8
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.