Jump to content
The simFlight Network Forums

Gray "Wall" Pops Up


Recommended Posts

Hello,

 

When I select "Apply vis limits" within FSUIPC (3.999z8 but this have occurred with other versions as well) all the sudden the outside will go completely grey every so often. I have played with all the settings I can think of and still have no luck. My most current attempt with this feature was with the following settings: 2500 / 2000 / 2000 / 1000. I've tried many combinations with no luck.

 

Could you please help me? The only way that gets rid of the occasional "graying out" is when I leave it unchecked but then FS doesn't look as great and the cloud transition seems a bit funny (it goes from "hazy" to really clear around 3000' with this setting off and on clear days or I can see the airport at 4000-5000' but then descend into low visibility and completely lose the airport around 3000' ).

 

Weather engine: ASv6.5

Flight Simulator: FS9.1

 

Just hoping for some help. I've been living with it and tweaking as best as I can but kind of lost at this point and getting annoyed!

 

Thanks,

Gary

 

[General]
TCASid=Flight
TCASrange=40
TrafficScanPerFrame=10
AxisCalibration=No
CentredDialogue=Yes
ClearWeatherDynamics=No
OwnWeatherChanges=No
WeatherReadInterval=4
MoveBGLvariables=Yes
MainMenu=&Modules
SubMenu=&FSUIPC ...
UpdatedByVersion=3999z8
AxesWrongRange=No
ShowMultilineWindow=No
SuppressSingleline=Yes
SuppressMultilineFS=Yes
TimeForSelect=4
WeatherReadsFast=No
LuaRerunDelay=66
WindSmoothing=Yes
AutoTaxiWind=No
PropTaxiWind=No
TimeSetMode=Partial
WhiteMessages=No
ThrottleSyncAll=No
GraduatedVisibility=Yes
LowerVisAltitude=0
UpperVisAltitude=45000
UpperVisibility=7000
GenerateCirrus=No
WindShearSharp=No
UpperWindGusts=No
ExtendMetarMaxVis=Yes
CorrectVSsign=No
MouseWheelTrim=No
MouseWheelTrimSpeed=1
BrakeReleaseThreshold=75
AxisInterceptIfDirect=No
DontResetAxes=No
DisconnTrimForAP=No
ZeroElevForAPAlt=Yes
AutoClearWeather=Yes
ExtendTopWind=No
WindSmoothness=-8
SmoothPressure=Yes
PressureSmoothness=5
SmoothVisibility=Yes
VisibilitySmoothness=2
MaxSurfaceWind=0
WindLimitLevel=200
WindDiscardLevel=400
WindAjustAltitude=No
WindAjustAltitudeBy=2000
MinimumVisibility=0
MaximumVisibilityFewClouds=0
MaximumVisibility=0
MaximumVisibility=0
MaximumVisibility=0
OneCloudLayer=No
ThinClouds=No
ThinThunderClouds=No
CloudThinness=1000
CloudThinness=1000
CloudTurbulence=No
CloudIcing=No
WindTurbulence=No
SuppressAllGusts=No
ExternalOptionControl=Yes
AutoTuneADF=No
KeepFS98CloudCover=No
ShowPMcontrols=No
MagicBattery=No
RudderSpikeRemoval=Yes
ElevatorSpikeRemoval=Yes
AileronSpikeRemoval=Yes
ReversedElevatorTrim=No
StopAutoFuel=No
TrapUserInterrupt=Yes
NavFreq50KHz=No
ClockSync=Yes
SmoothIAS=Yes
SetVisUpperAlt=No
VisUpperAltLimit=25000
MaxIce=-4
MinIce=-4
WindSmoothingDelay=8
WindSmoothAirborneOnly=No
LimitWindVariance=No
VisSmoothingDelay=120
VisSmoothAirborneOnly=Yes
TrafficControlDirect=Yes
CloudTurbulence=Yes
SuppressWindTurbulence=No
SpoilerIncrement=512
JoystickTimeout=20
PollGFTQ6=Yes
BlankDisplays=No
ZapSound=firework
ShortAircraftNameOk=Substring
UseProfiles=Yes
FixWindows=No
FixControlAccel=No
MaximumVisibilityOvercast=0
MaximumVisibilityRainy=0
ThunderCloudThinness=10000
SuppressCloudTurbulence=No

 

 

Link to comment
Share on other sites

I have had this issue as well, but for the life of me I cant remember how I fixed it. It was a while ago now. That said, my current setup I let AS6.5 do all the weather work not FSUIPC, the only thing I have FUSIPC doing is the taxi wind control.

If I recall AS6.5 has some sort of a guide to setup FSUIPC, ie which check boxes to tick etc.

 

I think you have to use one or the other as I think they conflict somehow.

 

I still have this issue that you mentioned:

 

when I leave it unchecked but then FS doesn't look as great and the cloud transition seems a bit funny (it goes from "hazy" to really clear around 3000' with this setting off and on clear days or I can see the airport at 4000-5000' but then descend into low visibility and completely lose the airport around 3000' ).

 

Maybe someone else has a few ideas or fixes.

Link to comment
Share on other sites

Have you tried to reset the FSUIPC.INI ?

It seems your INI contains some duplicated and/or corrupted parameters.
 

..
MinimumVisibility=0
MaximumVisibilityFewClouds=0
MaximumVisibility=0
MaximumVisibility=0
MaximumVisibility=0

OneCloudLayer=No
ThinClouds=No
ThinThunderClouds=No
CloudThinness=1000
CloudThinness=1000

..
..
..

MaximumVisibilityOvercast=0
MaximumVisibilityRainy=0
ThunderCloudThinness=10000

 

The same paramaters in my FSUIPC.INI shown as :

..
MinimumVisibility=1
MaximumVisibility=2000
MaximumVisibilityFewClouds=6000
MaximumVisibilityOvercast=2000
MaximumVisibilityRainy=1000
OneCloudLayer=No
ThinClouds=No
ThinThunderClouds=No
CloudThinness=1000
ThunderCloudThinness=10000
..

 
I do recommend to rename your current FSUIPC.INI (ex. FSUIPC_BACKUP.INI) in the Module folder. FSUIPC will automatically create a new INI with initial default settings. Check the above parameters related to the visibility setting. If it works okay, you can copy the rest of parameters back from your backup INI.

Regards,

-xcorez-

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.