Jump to content
The simFlight Network Forums

nantelp

Members
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by nantelp

  1. Hi, This is great progress. I never had a issue with the flap lever, but I also never could get the cowl Flaps switch to work. I guess you mean the 2 keys, they do not work with all the plane. But they do with the Cessna 172 in MSFS. Pierre Nantel
  2. This is very weird, Have you try without the rudder pedals, maybe they are sending weird signals to the main unit. Also in the PCF apps on the main page try to enable the suppress possible interference from non PCF, it might help. Let me know Pierre Nantel
  3. Hi, I have posted the issue on the AEROSOFT Forum and I am not the only one that have notice that the SpeedBrake arm is no longer moving in the VC. They are looking at it. Pierre Nantel Again many thanks for your help
  4. Hi, I did found some good information about how the unit should be connected with other device. (see picture) In your original post you say, I do not understand this action, there is not internet connection in the unit. The yoke axis are managed by POD's and the rest of the axis and buttons/switches are control by a circuit board. The PCFCom64 interface will allow you to reverse any axis if required. The rudder should be detect during the connection test and show Okay! in green. Make sure they are plug in the right place. Finally, just make sure that the Battery master, Alternator (left and Right) & Avionics master switches are ON. Pierre Nantel
  5. Hi, Just to make sure before you go back to MSFS2020 open the assignments menu in FSUIPC7 and go to axis, if you move Throttle1 you should see something like this: then do what I did. assign this axis to throttle 1 with send direct to FSUIPC. You will need to do this for Throttle2, then the two Prop RPM and the two mixture. So you use the rescan, move the second arm up and down and assign it to throttle2, and so on Then just use the joystick calibration option for each axis. Then you should be good. note: I am not sure how well you know fsuipc, but in my case I use the profile option. This is why you see the profile specific check in. Pierre Nantel
  6. Hi Again, For the serial ports question, I use the one on my motherboard at 19200 bit speed. It is important to configure the serial port in window devices manager to be at the same speed. Before I can help I need to know the following: Are you able to successfully run the Control Connection check? If you do not have the radio/avionics hardware then the last 3 items in the check should fail, that ok just it continue. if yes you need to follow those steps: 1- You should start FSUIPC7 and then MSFS2020. You should get this screen showing that FSUIPC is connected to MSFS; 2- In msfs2020 you should select the aircraft and the departure airport and hit FLY and ready to fly (I have loaded the Baron because it fit the quadrant you have) please select the same aircraft. 3- then you should see this screen in FSUIPC . You will only see the PFC option when you have hit ready to fly. 4- If you hit the PFC... you will then see this: Make sure you have the correct quadrant selected and the same version of the DLL. Then you have to configure the flight control notice that the ailerons and elevator are not enable, I use FSUIPC7 to define those axis. Then you need to configure the quadrant (this is done every time you select a new aircraft for the first time because you need to assign the quadrant to the each aircraft. so don't forget to hit assign to the aircraft. Then you need to configure the consoles, you do this only once. if you hit ok, that will close the PFC interface. Go back to MSFS2020, you should see your Throttles, Prop rpm and Mixture moving properly. The Rudder should also work. But the Ailerons and Elevator will not work. Do you have the same result. Pierre Nantel
  7. Hi, Maybe I can help you, I have the same hardware then you and it is working perfectly with MSFS2020. Just to make sure you have this console Using a serial port with the rudder pedals? First It is not recommended to use a COM/USB converter with the Cirrus II, I had this configuration for about two years and had many problem. You should connect a serial port on your motherboard. Second you need to have those files in your FSUIPC7 folder: Before I continue, I would like to know what plane are you using for testing? Also what Throttle quadrant are you using with the plane? I am in a rush, but I will be back in a couple of hrs. So please provide the info so I can continue to help Pierre Nantel
  8. Just realize that everything is working find with the Airbus 330 version. The speed brake arm is moving fine. Still would like to know if you have the problem with 318-321 version Pierre Nantel
  9. Hi, I have tried every combination of assignment in FSUIPC6 to get the speed brake arm in the Aerosoft Airbus 318-321 to move. Like I said, the arm does pop up and down to arm, but doesn't move up and down to arm the speed brake. But I can see on the ECAM F/CTL page when I move my quadrant spoiler arm in the second zone that the speed brake are deployed. I wonder if you have the same problem or in your case the speed brake arm is in fact moving. Pierre Nantel
  10. HI Reinhard, After a good read of the manual and some testing a manage to create a test profile that kind of work: [Profile] Created=31/08/2021 16:31:38 [Axes] RangeRepeatRate=10 0=17X,512,D,22,0,0,0 -{ DIRECT: Spoilers }- 1=17X,B,11997,15093,66066,0,66067,0 -{ DIRECT: SpoilersEntering=SPOILERS_ARM_ON, Leaving=SPOILERS_ARM_OFF }- 2=17X,B,-16384,11997,66065,0 -{ Entering=SPOILERS_OFF }- [JoystickCalibration] AllowSuppressForPFCquad=Yes ExcludeThrottleSet=Yes ExcludeMixtureSet=Yes ExcludePropPitchSet=Yes SepRevsJetsOnly=No ApplyHeloTrim=No UseAxisControlsForNRZ=No FlapsSetControl=0 FlapDetents=No ReverserControl=66292 Reverser1Control=66422 Reverser2Control=66425 Reverser3Control=66428 Reverser4Control=66431 MaxThrottleForReverser=256 AileronTrimControl=66731 RudderTrimControl=66732 CowlFlaps1Control=66162 CowlFlaps2Control=66163 CowlFlaps3Control=66164 CowlFlaps4Control=66165 SteeringTillerControl=0 MaxSteerSpeed=60 RudderBlendLowest=1 Spoilers=-11481,16384/16 When I move my arm on my throttle I can arm and disarm the ground spoiler. that is the small zone I defined at the top. Then if I move my arm further down and look at the plane from outside, i can see the speed brake deploying. so the axis is working fine. The only thing not working, is that if I look at the speed brake arm inside the cockpit it does got up when I arm the ground spoiler and it dos go down when I leave the define zone. But when I use the speed brake area the arm doesn't move up and down in the cockpit. Not sure what I am doing wrong. Many thanks for your help Pierre Nantel
  11. hi Reinhard, Thank you for your reply, I don't know why but I miss your post. I think I understand what you are doing, would it be to much to ask, I would like to see a picture of your assignment screen in FSUIPC. This is to define the axis. This is to arm and disarm the spoilers. This is to turn spoilers off and define the speed brake range, the speed brake will not engage if the spoilers are armed This only specifies the range of the device, your quadrant arm. I always wonder what the 16 means. Is this correct? Pierre Nantel
  12. Hi Pete, I don't understand why it working with the PMDG 777 with this profile: [Profile] Created=02/03/2021 16:44:48 [Axes] RangeRepeatRate=10 0=0R,256,D,36,0,0,0 -{ DIRECT: SteeringTiller }- 1=16X,512,D,1,0,0,0 -{ DIRECT: Aileron }- 2=16Y,512,D,2,0,0,0 -{ DIRECT: Elevator }- 3=16R,512,D,3,0,0,0 -{ DIRECT: Rudder }- 4=17X,512,D,22,0,0,0 -{ DIRECT: Spoilers }- 5=17Z,512,D,9,0,0,0 -{ DIRECT: Throttle1 }- 6=17R,512,D,10,0,0,0 -{ DIRECT: Throttle2 }- 7=17V,512,F,68046,0,0,0 -{ TO SIM: AXIS_THROTTLE_REVERSER_SET }- [JoystickCalibration] AllowSuppressForPFCquad=Yes ExcludeThrottleSet=Yes ExcludeMixtureSet=Yes ExcludePropPitchSet=Yes SepRevsJetsOnly=No ApplyHeloTrim=No UseAxisControlsForNRZ=No FlapsSetControl=0 FlapDetents=No ReverserControl=66292 Reverser1Control=66422 Reverser2Control=66425 Reverser3Control=66428 Reverser4Control=66431 MaxThrottleForReverser=256 AileronTrimControl=66731 RudderTrimControl=66732 CowlFlaps1Control=66162 CowlFlaps2Control=66163 CowlFlaps3Control=66164 CowlFlaps4Control=66165 SteeringTillerControl=0 MaxSteerSpeed=60 RudderBlendLowest=1 Aileron=-9934,-903,-903,9417 Elevator=-12256,3483,3483,16125 Spoilers=-16380,16380/16 SteeringTiller=-16380,0,0,16380 Reverser1=-16380,16380 Rudder=-9418,-645,645,11739 Reverser=-16384,15867/2 [Buttons] 0=R16,16,C65607,0 -{ELEV_TRIM_DN}- 1=R16,17,C65615,0 -{ELEV_TRIM_UP}- But it will not work with the Aerosoft Airbus. I have the same profile for the spoilers [Profile] Created=14/01/2021 14:52:50 [Axes] RangeRepeatRate=10 0=0X,256,D,1,0,0,0 -{ DIRECT: Aileron }- 1=0Y,256,D,2,0,0,0 -{ DIRECT: Elevator }- 2=0R,256,D,36,0,0,0 -{ DIRECT: SteeringTiller }- 3=17X,512,D,22,0,0,0 -{ DIRECT: Spoilers }- 4=17Z,512,F,66420,0,0,0,*1.0854,-840 -{ TO SIM: AXIS_THROTTLE1_SET }- 5=17R,512,F,66423,0,0,0 -{ TO SIM: AXIS_THROTTLE2_SET }- 6=17V,512,D,25,0,0,0 -{ DIRECT: Reverser }- [JoystickCalibration] AllowSuppressForPFCquad=Yes ExcludeThrottleSet=Yes ExcludeMixtureSet=Yes ExcludePropPitchSet=Yes SepRevsJetsOnly=No ApplyHeloTrim=No UseAxisControlsForNRZ=No FlapsSetControl=0 FlapDetents=No ReverserControl=66292 Reverser1Control=66422 Reverser2Control=66425 Reverser3Control=66428 Reverser4Control=66431 MaxThrottleForReverser=256 AileronTrimControl=66731 RudderTrimControl=66732 CowlFlaps1Control=66162 CowlFlaps2Control=66163 CowlFlaps3Control=66164 CowlFlaps4Control=66165 SteeringTillerControl=0 MaxSteerSpeed=60 RudderBlendLowest=1 Aileron=-16312,0,0,16325 Elevator=-16384,48,176,16303 Reverser=-15609,16384/18 Spoilers=-16380,16380/16 not sure what I am doing wrong, i was so easy with the PMDG 777 Pierre
  13. Hi, I am trying to configure my spoiler arm for the Aerosoft Airbus family to manage the speed brake using my PFC 2 jet quadrant see picture I have found a way by assigning a button on my joystick to arm/disarm the ground spoiler. But I am not able to configure the arm on my PFC to manage the speed brake arm. I have separated the arming of the ground spoiler from the speed break movement, is this ok? Any help would be appreciated Pierre Nantel
  14. Yes FSUIPC7 works perfectly when I start it manually. I have done the upgrade, same thing it doesn't start But with the edit of the MSFS file it's now working, but I am getting a security warning see picture and the file in question is the splash screen, it seem to be downloading it from somewhere. Pierre
  15. I am using version 1.15.10.0 that I think is the latest. So the MSFS should look like this: :: wait for MSFS to start (2mins) timeout /t %delay% /nobreak > NUL :: start FSUIPC7 start "" "C:\FSUIPC7\FSUIPC7.exe" Pierre Nantel
  16. Thanks you John, I have attach the installation log. I do get the splash screen and MSFS2020 does load. But not FSUIPC7. InstallFSUIPC7.log You are talking about the EXE.XML file located in C:\Users\Pierr\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache ? EXE.xml I will wait for you to confirm, before I delete the xml file, I had to completely re-installed my DVD version to get it to work again. So I am very careful now. Pierre Nantel
  17. Hi, Just a quick question on the MSFS icon that FSUIPC& created. I guess buy using this icon it should load both FSUIPC and MSFS? In my case, it only loads MSFS and not FSUIPC7, is this ok? Pierre Nantel
  18. Yes I forgot the NOT. I use FSUIPC for almost everything, this way I can configure the cirrus for plane with yoke and my joystick for plane with a stick. But I found that PFCcom64 does a great job for my different quadrants and for AP, electric trim up & down. If you need me to do any more testing do not hesitate to ask. Pierre
  19. Hi Pete, Your wife will be happy ☺️, I manage to get it to work using the FSUIPC "Buttons & Switch" menu. I have it working with the <end> key configure to my yoke button. I still think there is a issue with the PFCcom64.dll, not sure if it does transmit the key. But I am more then happy to work with FSUIPC instead. Pierre
  20. Yes it did work perfectly. I am sorry to cause all that trouble, I have assign the letter A and I get the same result in the log screen a (null). I also did another test, I assigned the bottom to the P keys for pause the sim. If I hit the yoke bottom, nothing happens both if I hit the P on the keyboard the sim goes to Pause. So it seem that the Dll is transmitting the key. I will try that tonight I will try to do that test, not sure if I understand what I need to do? Pierre
  21. Hi Pete, I have been using this since about 5 years, I have stop using those software's since about a year now. I re-installed them a month ago. But it did work find for a long period of time. This is the only key I need to setup in PFCcom64. I do not assign any other keystrokes. I can also use the <end> key, I have tried to configure it in PFC and I get the same result in the log screen a <null>. Pierre
  22. Once again thanks, Yes the assignment of a key seems to be working in the PFCcom64.dll. But when I hit the bottom in P3D to activate Push to talk in MCE (vr software) nothing happens, so I am wondering if the dll is sending or issuing a <del>. That's why I check the log of the dll. So I know that the hard coded bottom, such as AP, electric trim up & down works and I see them in the dll log and in action in P3D. There is no rush. Pierre
  23. Hi, I have one more question, is it normal that in the log see picture, I can see the exact command when I use my trim bottom on my yoke or the left front bottom that is assign to AP & AT disconnect. But when I hit the bottom I have define to be the <del> key, I am not seeing the <del> transmit but rather the <null>? Pierre
  24. Thank you so much Pete, It's now working I do not remember, but I guess it ok for the reset bottom to stay there? Wonder what happened.😁 Pierre
  25. Just asking because I did received a update on 03-01-2021 I have a brand new install of Prepar3D and just FSUIPC6 6.0.12 and PFC 5.0.6.0 install as addons. I am still unable to assign keys in the Bottom menu. But now I can rule out all the other addons that I had. I will wait to see if you are able to find something before I start re-installing addons. Pierre
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.