Jump to content
The simFlight Network Forums

drskyking

Members
  • Content Count

    63
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by drskyking

  1. Can't unlock full FSUIPC, won't take my registration codes that worked 2 weeks ago. Thoughts? Thank you. Version 4.937 Purchased recently through SimMarket email drskyking@aol.com Robert
  2. Deleted line 14 and voila it all works well! For some reason no power mgmt tab, just power tab and only tells me how much power used..... Will keep searching, but seems moot now. Thanks again Pete! Doc
  3. Brand spanking new PC with 8 USB ports on mobo. CH Throttle Quadrant less than a year old, all other assignments hold... Ini file: [General] History=0SCZJISK5F9DBA9BHC5PE WindSmoothing=Yes AutoTaxiWind=No PropTaxiWind=No TimeSetMode=Partial WhiteMessages=No ThrottleSyncAll=No GraduatedVisibility=No LowerVisAltitude=0 UpperVisAltitude=25000 UpperVisibility=6000 GenerateCirrus=Yes WindShearSharp=No UpperWindGusts=Yes ExtendMetarMaxVis=Yes DisconnTrimForAP=No ZeroElevForAPAlt=No AutoClearWeather=Yes ExtendTopWind=Yes WindSmoothness=10 SmoothPressure=No PressureSmoothness=5 SmoothVisibility=Yes VisibilitySmoothness=2 MaxSurfaceWind=0 WindLimitLevel=200 WindDiscardLevel=400 WindAjustAltitude=No WindAjustAltitudeBy=2000 MinimumVisibility=25 MaximumVisibilityFewClouds=0 MaximumVisibility=0 MaximumVisibilityOvercast=0 MaximumVisibilityRainy=0 OneCloudLayer=No ThinClouds=No ThinThunderClouds=No CloudThinness=1000 ThunderCloudThinness=10000 CloudTurbulence=No CloudIcing=No WindTurbulence=No SuppressAllGusts=No ExternalOptionControl=Yes AutoTuneADF=No KeepFS98CloudCover=No ShowPMcontrols=No MagicBattery=No RudderSpikeRemoval=No ElevatorSpikeRemoval=No AileronSpikeRemoval=No ReversedElevatorTrim=No StopAutoFuel=No TrapUserInterrupt=Yes NavFreq50KHz=No ClockSync=No SmoothIAS=Yes SetVisUpperAlt=No VisUpperAltLimit=6000 MaxIce=3 MinIce=-1 WindSmoothingDelay=0 WindSmoothAirborneOnly=No LimitWindVariance=No VisSmoothingDelay=0 VisSmoothAirborneOnly=No TrafficControlDirect=Yes SuppressCloudTurbulence=No SuppressWindTurbulence=No SpoilerIncrement=512 ShortAircraftNameOk=No TCASid=Flight TCASrange=40 TrafficScanPerFrame=10 AxisCalibration=No CentredDialogue=Yes ShowMultilineWindow=No SuppressSingleline=No ClearWeatherDynamics=Yes OwnWeatherChanges=No FixWindows=No FixControlAccel=Yes WeatherReadInterval=4 MoveBGLvariables=Yes TimeForSelect=4 WeatherReadsFast=No MainMenu=&Modules SubMenu=&FSUIPC ... UpdatedByVersion=3997c CorrectVSsign=No MouseWheelTrim=No MouseWheelTrimSpeed=1 BrakeReleaseThreshold=75 AxisInterceptIfDirect=No DontResetAxes=No JoystickTimeout=20 PollGFTQ6=Yes BlankDisplays=No ZapSound=firework UseProfiles=No LuaRerunDelay=66 [JoystickCalibration] SepRevsJetsOnly=No ApplyHeloTrim=No FlapsSetControl=0 FlapDetents=No ReverserControl=66292 Reverser1Control=66422 Reverser2Control=66425 Reverser3Control=66428 Reverser4Control=66431 MaxThrottleForReverser=256 AileronTrimControl=0 RudderTrimControl=0 CowlFlaps1Control=0 CowlFlaps2Control=0 CowlFlaps3Control=0 CowlFlaps4Control=0 Mixture1=-16384,1280,1280,14208 PropPitch1=-16253,-8452,-8452,14336 Rudder=-16384,-512,512,16383 Aileron=-16384,-537,512,16256 Elevator=-16384,-512,512,16128 SlopeAileron=2 SlopeElevator=6 MaxSteerSpeed=60 MapThr12to34=Yes LeftBrake=-16384,16383/16 RightBrake=-16384,16383/16 MapProp12to34=Yes Throttle2=-16240,-12216,-10635,16383 Mixture2=-16384,1280,1280,14592 PropPitch2=-16384,-8192,-8192,14720 Throttle1=-16380,-12116,-10739,16106 MapMix12to34=Yes AllowSuppressForPFCquad=Yes ExcludeThrottleSet=No ExcludeMixtureSet=No ExcludePropPitchSet=No UseAxisControlsForNRZ=No Throttle=-16384,16383 PropPitch=-16384,16383 Mixture=-16384,16383 [buttons] 4=R1,9,K192,8 6=P1,38,C66416,1 14=R1,10,C65607,0 15=R1,11,C65615,0 ButtonRepeat=20,10 16=P2,9,C1001,0 17=U2,9,C1002,0 [Axes] 0=0X,256,D,7,0,0,0 1=0Y,256,D,8,0,0,0 2=0Z,256,D,3,0,0,0 3=1X,256,D,9,0,0,0 4=1Y,256,D,10,0,0,0 5=1Z,256,D,17,0,0,0 6=1R,256,D,14,0,0,0 7=1U,256,D,13,0,0,0 8=1V,256,D,18,0,0,0 9=2X,256,D,1,0,0,0 10=2Y,256,D,2,0,0,0 11=2Z,256,D,4,0,0,0 12=2R,256,D,5,0,0,0 13=2U,256,D,6,0,0,0 14=2V,256,D,18,0,0,0 [Keys] 1=190,8,65752,0 [JoyNames] AutoAssignLetters=No 0=CH PRO PEDALS USB 0.GUID={5C8D5D50-A860-11E0-8002-444553540000} 1=CH THROTTLE QUADRANT 1.GUID={5C8D5D50-A860-11E0-8003-444553540000} 2=CH FLIGHT SIM YOKE USB 2.GUID={5C8D5D50-A860-11E0-8004-444553540000} [sounds] Path=C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Sound\ Device1=Primary Sound Driver Device2=Realtek HD Audio output FSUIPC log: ********* FSUIPC, Version 3.997c by Pete Dowson ********* Running on Windows Version 5.1 Build 2600 Service Pack 3 Verifying Certificate for "C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\MODULES\FSUIPC.dll" now ... SUCCESS! Signature verifies okay! Running inside FS2004 (FS9.1 CONTROLS.DLL, FS9.1 WEATHER.DLL) User Name="Robert Droege" User Addr="drskyking@aol.com" FSUIPC Key is provided WideFS Key is provided Module base=61000000 WeatherReadInterval=4 LogOptions=00000001 DebugStatus=255 1656 System time = 13/07/2011 17:50:30 1656 \\DOCNDOCSCOPILOT\Flight Simulator 9\ 1656 System time = 13/07/2011 17:50:30, FS2004 time = 12:00:00 (00:00Z) 4343 \\DOCNDOCSCOPILOT\Robert\My Documents\Flight Simulator Files\ALB Gate B11.flt 4390 AIRCRAFT\PMDG737-700\B737-700.air 4390 Aircraft="Continental Airlines B737-700 - Virtual Cockpit" 6812 ERROR: Can't change message filter: functions not available 12093 \\DOCNDOCSCOPILOT\Robert\My Documents\Flight Simulator Files\UI generated flight.flt 12687 Clear All Weather requested: external weather discarded 30375 Advanced Weather Interface Enabled 30375 Traffic File #15 = "scenery\world\scenery\traffic030528" 540500 AIRCRAFT\Flight One C310\C310TC.air 540500 Aircraft="Flight One Dreamfleet Cessna 310 N2818Z" 577203 WeatherOptions set, now 4000372D (timer=0) 635093 System time = 13/07/2011 18:01:03, FS2004 time = 17:58:39 (21:58Z) 635093 *** FSUIPC log file being closed Memory managed: 0 Allocs, 1876 Freed ********* FSUIPC Log file closed ***********
  4. Very odd still. I have no power management tab on my USB drivers Properties tab. Put in 3.997c, had 3.98. I find now that Pitch2 will only work if after fs9 up, I open Modules, click on any tab then close it works! Doc
  5. As always, thanks for such a prompt response! Will check my version and look into turning off the USB power management. Doc
  6. Hello Pete! Odd thing since I just reinstalled my FS9 and addons with my registered FSUIPC 3.something purchased 5 yrs ago onto my new i5 quad core PC last week. Every time I start up fs9 my proppitch2 on my CH prods throttle quadrant doesn't work. I have to go into FSUIPC, rescan for joysticks, move proppitch2 lever, (it does appear to be assigned and numbers change when I move the lever) un tick it, close FSUIPC, then reopen it, rescan, and then tick and assign the right prop lever proppitch2. Then it works until I shutdown and restart fs9. I have unassigned all joysticks under FS9 joystick assignments as before. I don't believe I am doing anything differently than the old pc that always seemed to save the assignments. I keep the single prop lever on the CH flight sim yoke pulled down as it is assigned as a separate axis. Appreciate your thoughts. Thanks, Doc
  7. I upgraded FSUIPC from 3.7 to 3.98 this morning. I downloaded and installed the v 3.98, at end of install clicked to ck my registration. It seems to have installed and be fully functional. Says it is 3.98 in the modules folder. I thought I read somewhere on the schiratti page something about the keys for the older versions not working for the latest ones. Just wanted to be sure fully functional for me. Having a problem with PMDG 737 series causing crash to desktop when I select any of those planes, support from PMDG suggested I download and try v 3.98 but unfortunately get the same crash. Will try to solve that with them. Thanks, Doc
  8. I thought so, will try again tomorrow, thanks as always for the quick response! Will be sure to check the version of WFS, must be 7 , was bundled with FSUIPC4 on SiMarket. Take care.. Robert
  9. Hi Pete! Just bought both FSUIPC4 and WideFS 6. got my product keys from SimMarket. Installed FSUIPC with installer and when I cut and paste in the product key when prompted it won't take it? and I have to cancel. Do I have to wait a while for it to work? I bought the bundle. Thank you! Robert
  10. Ahhh, didn't know that, my son just copied wideserver.dll and wideserver.ini into the modules folder for FSX, I understand then, just delete wideserver.dll and the wideserver.ini file from the modules folder? Thanks again! Take care Pete.
  11. Last night I noticed that the wideserver.ini file in FSX Modules had nothing in it except Port=8002under [Config], I copied and pasted the rest of the file under Port=8002 from the FS2004 wideserver.ini file and voila it works!
  12. Forgot about the ServerIpAddr setting, will try that. If no joy will send the logs and configs! Thanks again..
  13. Hello again, now I am really puzzled. Both computers on same subnet. Separate IP's, each computer can ping the other, 4 sent/4 received, still unable to get FsX to connect to widefs? FSINN1.2 runs fine on "server" (actually the client pc). Added the line [ClientNames] then 1=server to wideserver.ini and servername=main to Config in widefs.ini also. Won't work either with FS2004 installed on Main with FSUIPC 3.7.. No firewalls. Thanks again..
  14. Both computers show up under network places in explorer, will check on IP's, the other night they were both on the same subnet and same workgroup, MSHOME.
  15. To follow this up, it has been a crazy week, here are the attached log files for the new FSX install my son and I did on his 2 Win XP computers. Same errors were happening with FS2004 and earlier FSUIPC/WIdeFS combo. As always thanks for your look at it! ********************************************************* Logs generated after new install of registered FSUIPC4 by my son on his 2 computers, both with fresh Windows XP Home and both having run network setup wizard. File and printer sharing allowed, FSInn 1.2 works fine, Inn on "server", fsX on "main". WideFS enabled via FSX. I am trying to help him set up his systems, I use UIPC and WIdeFS .7's on my home XP systems without any problems. Wideserver Log ********* WideServer.DLL Log [version 7.02] ********* Blocksize guide = 4096 (double allowed) Date (dmy): 02/11/06, Time 21:08:40.687: Server name is MAIN 15984 Initialising TCP/IP server 16000 Initialising IPX/SPX server 16000 IPX/SPX socket() failed [Error=10047] Address family not supported by protocol family 16000 Failed to start IPX/SPX Server 16000 Initialising UDP/IP server 16000 Broadcasting service every 1000 mSecs Wideserver0 Log ********* WideServer.DLL Log [version 7.02] ********* Blocksize guide = 4096 (double allowed) Date (dmy): 02/11/06, Time 00:11:24.156: Server name is MAIN 15218 Initialising TCP/IP server 15218 Initialising IPX/SPX server 15218 IPX/SPX socket() failed [Error=10047] Address family not supported by protocol family 15218 Failed to start IPX/SPX Server 15218 Initialising UDP/IP server 16000 Broadcasting service every 1000 mSecs 243968 Closing down now ... Memory managed: Offset records: 117 alloc, 116 free Read buffer usage: 0 alloc, 0 free, max in session: 0 Write buffer usage: 0 alloc, 0 free, max in session: 0 Throughput maximum achieved: 0 frames/sec, 0 bytes/sec Throughput average achieved for complete session: 0 frames/sec, 0 bytes/sec ********* Log file closed ********* WideClient Log ********* WideClient Log [version 6.70] Class=FS98MAIN ********* Date (dmy): 02/11/06, Time 21:09:18.045: Client name is SERVER 290 Attempting to connect now 2564 Trying TCP/IP host "MAIN" port 8002 ... 2564 Error on client gethostbyname() [Error=11001] Host not found 64763 Trying TCP/IP host "MAIN" port 8002 ... 64763 Error on client gethostbyname() [Error=11001] Host not found 126962 Trying TCP/IP host "MAIN" port 8002 ... 126962 Error on client gethostbyname() [Error=11001] Host not found 189122 Trying TCP/IP host "MAIN" port 8002 ... 189122 Error on client gethostbyname() [Error=11001] Host not found 251291 Trying TCP/IP host "MAIN" port 8002 ... 251291 Error on client gethostbyname() [Error=11001] Host not found 313461 Trying TCP/IP host "MAIN" port 8002 ... 313461 Error on client gethostbyname() [Error=11001] Host not found 365926 ****** End of session performance summary ****** 365926 Total time connected = 0 seconds 365926 Reception maximum: 0 frames/sec, 0 bytes/sec 365926 Transmission maximum: 0 frames/sec, 0 bytes/sec 365926 Max receive buffer = 0, Max send depth = 0, Send frames lost = 0 365926 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 0, Alloc 0 Freed 0 Refused 0) *********
  16. I checked and think there is a windows problem on the main pc, both have XP home yet after I set up my home network, they both have separate IP's, but only the small one "sees" the main, under network places on the main pc nothing shows up, will reformat and reload windows soon and request help if I still can';t get it!
  17. Will do tonight! As always, thanks!
  18. Hello Pete, I have a new internet connection here without a router just a hub. I have my main pc with fs9, fsuipc3.7, on it and my laptop with widefs 6.7 and my garmin gauges I run on it. I set up a home network using windows xp wizard, named one pc main, the other client. I see both computers on my network. When I get FS9 running on the main PC, and then click on wideclient on the laptop it won't connect, says waiting for a connection. The main keeps saying waiting for clients. I put a Config line in the wide fs config file saying ServerName=main as suggested. Because of no router both pc's have the same IP?? Is this the problem, I used to have a router for the two pc's and it worked fine. Thank you.
  19. Thanks Pete, I was just hoping maybe you had run into this in the myriad of things that seem to be run by you, I have uninstalled and reinstalled it so many times without a flaw it baffles me. Must be something changed in the XP registry on the laptop that isn't getting cleaned out with the uninstall program that is hanging it up, I tried uninstalling and reinstalling the same two programs on another laptop I have and it works! Take care.
  20. Hello Pete, I have been using FSGarmin430 and FSGarmin530 on my remote laptop for years, initially with FS2002 and now with FS9. Periodically I update the Garmin430 Trainer program with the latest downloadable Trainer from the Garmin 430 website to update the NavData database with no problems. I also run the two programs on the main FS PC. Last night I updated the GarminGNS430 Trainer on both the main PC and laptop, without FS or WideFS running and now the Garmin430 on the main PC runs the 430 from the Modules menu fine but I can't get the 430 on my laptop to run, it just loads with a snowy non changing screen. I have uninstalled and reinstalled both the FSGarmin430 and Garmin Trainer in all kinds of order including uninstalling both, defraging the hard drive, run Crap cleaner, restart and reload first the Trainer then FSGarmin430 and the same thing! I also have FSGarmin530 on the laptop and it still runs fine. See enclosed pic. I saw your name in some of the documents for FSGarmin430 and hoped you might have some idea what may have happened and how I may get my beloved GNS430 ( which is in my private plane ) up and running on the remote laptop. FSUIPC and WideFS are the recent .7 versions. I have read through and through the FSGarmin430 help file. Thank you so much. Doc
  21. Unfortunately ran out of sockets! FS doesn't recognize it either though it does show up as a controller under Control Panel/Game Controllers. I haven't used the joystick in a while and it used to work in the Yoke socket but I have long forgotten the setup scenarios and it was at least last year. Will fool around with it. I remember reading somewhere that sometimes once a HID is assigned to a socket it doesn't like anything else in there. I did try using the FSUIPC axes assignments and ticked to use FSUIPC to calibrate but no luck. Thanks.
  22. Using FSUIPC 3.60 for a while and using it to program axes and buttons for my CH USB Yoke and Pedals with no problems. When I disconnect the Flight Sim Yoke from its slot and plug in my Microsoft Sidewinder Joystick, I only get rudder input from the pedals and nothing but throttle from the Joystick. I try to calibrate and assign axes with FSUIPC and it doesn't seem to recognize that the joystick is plugged in, I get no change in the parameters for ailerons or elevator, just throttle. If I unplug it and replug in the Yoke, everything works. Any help appreciated. Thanks.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.