Jump to content
The simFlight Network Forums

EPICINFO 4.22 QPROC 96 and 97


Recommended Posts

Peter,

did you ever got any reports that qproc 96 and 97 for parking brakes are not working ?

I've been trying for a long time but no joy...

I use qproc 98 and 99 for my prop sync LED with no problem.

The doc says it is derived from PARKING_BRAKE_POS...

is there a PH for this ?...can't seem to find one.

Best regards and wish you a very happy new year !

Daniel

Link to comment
Share on other sites

Peter,

did you ever got any reports that qproc 96 and 97 for parking brakes are not working ?

I've been trying for a long time but no joy...

No. Did you use the Logging facilities to find out what is going on? Is this with FS98, FS2000, FS2002 or FS2004, or all of them? I'll check here when I catch up with things (I was away for a few days).

The doc says it is derived from PARKING_BRAKE_POS...

is there a PH for this ?...can't seem to find one.

If it isn't listed, no. However, you can read/write anything in FSUIPC using the direct access FSUIPC facilities, if you need this.

A happy new year to you too!

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Sorry...i should have included more details.

I have FS2004 and EPICINFO 4.22

I have used the log in and can confirm that no change is recorded

by it for qproc 96 and 97.

I have tested another qproc just to make sure and qproc 18 and 19

were beeing recorded in the log file when i pressed the autopilot button..

but when I switched from parking brake on and off, no values recorded.

Regards,

Daniel

Link to comment
Share on other sites

I have FS2004 and EPICINFO 4.22

I have used the log in and can confirm that no change is recorded

by it for qproc 96 and 97.

It's working fine here. For example here are the log entries I got.

********* EPICINFO Module, Version 4.22 (9DEC03) by Pete Dowson

Panel=AIRCRAFT\b737_400\panel\panel.cfg

Epic Ref= Default

CFG: Reading N:\FS9\EPICINFO.CFG

************************************************

CFG: Processing section [All]

CFG: Log=1

CFG: Sets=CP

************************************************

985 QP103 = Initialisation Done

1000 QP097 sent, orig val=32767 [0x40DFFFC000000000] PARKING_BRAKE_POS

...

12235 QP096 sent, orig val=0 [0x0000000000000000] PARKING_BRAKE_POS

...

13875 QP097 sent, orig val=32767 [0x40DFFFC000000000] PARKING_BRAKE_POS

This is with FSUIPC 3.135 also installed, but i don't see how that makes any difference. the "PARKING_BRAKE_POS" token is working the same in FS2004 as it did in FS2002 and before, and that is all EpicInfo is using. That can be checked with FSLook. Also the same value is at offset 0BC8 in FSUIPC -- you can monitor that (as a U16 type value) in FSUIPC's monitoring facilities.

I tested all this with default aircraft only. I'm sorry, I don't know what else I can do. Certainly none of that part of EPICINFO is any different to the way it has ever been, and it seems FS2004 is the same in that area too.

Maybe you just aren't selecting these (set CP, or explicit selection)?

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.