Jump to content
The simFlight Network Forums

Squawkbox PTT


Recommended Posts

Hi,

I just tried using a laptop I got from work to move SB (and other software) away from the Main FS Desktop PC.

I configured a Joysticj button to SendKey 1, and on WideFS I configured KeySend1=220 (which is \ which is the key I used).

Now, SB connects fine, I see the planes, I hear the sound when I tune my radio to an ATC Channel. I see "/////////" are sent when I press the button (it has the repeat checkbox chacked). But the ATC never hears me.

I tested the Microphone, etc. All seems fine, but I cannot transmit.

Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Also, PC and client are not on the same network. My router is a checkpoint VPN1 Edge which have it's wireless and LAN segments as different networks. I created the firewall rules to allow traffic, and the laptop (client) is connected via wireless while the Desktop (FS and Server) is connected via 100Mbps Ethernet.

On the log I have:

********* WideClient Log [version 6.51] Class=FS98MAIN *********
Date (dmy): 06/06/06, Time 23:47:56.379: Client name is OREN_LP
      540 Attempting to connect now
      550 Connection made okay!
      581 New Client Application: "squawkbox" (Id=3324)
   117018 Timed out response: connection assumed lost!
   117108 Ready to try connection again
   117108 Timed out response: connection assumed lost!
   117108 Attempting to connect now
   117118 Connection made okay!
   135354 Timed out response: connection assumed lost!
   135384 Ready to try connection again
   135414 Timed out response: connection assumed lost!
   135414 Attempting to connect now
   135424 Connection made okay!
   819378 Timed out response: connection assumed lost!
   819408 Ready to try connection again
   819438 Timed out response: connection assumed lost!
   819438 Attempting to connect now
   819448 Connection made okay!
   855610 Timed out response: connection assumed lost!
   855640 Ready to try connection again
   855670 Timed out response: connection assumed lost!
   855670 Attempting to connect now
   855680 Connection made okay!
   873766 Timed out response: connection assumed lost!
   873796 Ready to try connection again
   873816 Timed out response: connection assumed lost!
   873826 Attempting to connect now
   873836 Connection made okay!
   891932 Timed out response: connection assumed lost!
   891972 Ready to try connection again
   892002 Timed out response: connection assumed lost!
   892002 Attempting to connect now
   892012 Connection made okay!
  1713433 Timed out response: connection assumed lost!
  1713444 Ready to try connection again
  1713494 Timed out response: connection assumed lost!
  1713494 Attempting to connect now
  1713504 Connection made okay!
  1731580 Timed out response: connection assumed lost!
  1731590 Ready to try connection again
  1731640 Timed out response: connection assumed lost!
  1731640 Attempting to connect now
  1731650 Connection made okay!

  1744418 ****** End of session performance summary ******
  1744418 Total time connected = 1742 seconds
  1744418 Reception maximum:  5 frames/sec, 303 bytes/sec
  1744418 Reception average whilst connected:  1 frames/sec, 41 bytes/sec
  1744418 Transmission maximum:  4 frames/sec, 2178 bytes/sec
  1744418 Transmission average whilst connected:  1 frames/sec, 168 bytes/sec
  1744418 Max receive buffer = 501, Max send depth = 8, Send frames lost = 0

  1744418 **************** Individual client application activity ****************
  1744418 Client 3324 requests: 9180 (Ave 5/sec), Data: 689891 bytes (396/sec), Average 75 bytes/Process

  1744418 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 9, Alloc 12623 Freed 12623 Refused 0) *********

Notice the numerous disconnections, and trasfer rates.

Can this be the issue? Do you think if I physically connect the laptop to the router on the same network as the PC (thus get better and more reliable link between the two) it may solve the issue?

I get 5ms latency between the two when just pinging one to the other.

Link to comment
Share on other sites

I configured a Joysticj button to SendKey 1, and on WideFS I configured KeySend1=220 (which is \ which is the key I used).

Erwhy not just assign the button to the PTT controls in FSUIPC, which works fine with the current Squawkbox no matter whether it is on the same PC as FS or on another via WideClient. You don't have to do anything in any INI files.

the keyboard method hasn't been used for ages and probably involves fiddling around with other parameters in any case. Just use the easy method provided for the purpse (and documented too, even!). please.

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Ok, one thinf doesn't work, and that's the PVT channel ptt on SB3.

Any solutions for that? Regular PTT works fine.

I'm told it works if you have the very latest SB3 -- the FSUIPC facility went in as soon as Joel agreed to support the new commands, but it didn't get into SB3 until later. Sorry, I don't know release numbers. If you think you have the latest and it still doesn't work, please contact SB3 support, because the mechanism in FSUIPC (latest version) certainly does what they agreed.

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.