Jump to content
The simFlight Network Forums

asv6 and fsuipc


Recommended Posts

Hi Peter

so everything was working between my two machines, I installed the most recent fsuipc , i have a 1 gig ethernet connection. I upgraded my active sky now asv wont find my fs running . by now i think it is something with widefs becuase i dont see myself when using whazzup or servinfo on the second pc and asv wont connect.. is there a utility out there to sort this out.. Last week every worked perfectly

thanks

Link to comment
Share on other sites

so everything was working between my two machines, I installed the most recent fsuipc

And what version number do you think that is? Please please ALWAYS quite version numbers. "Most recent" means the most recent one you happened to see, it doesn't mean anything to me.

I upgraded my active sky now asv wont find my fs running . by now i think it is something with widefs becuase i dont see myself when using whazzup or servinfo on the second pc and asv wont connect.

What has "installing the most recent FSUIPC" got to do with this part? What version of WideFS are you using, and what do the Logs say?

is there a utility out there to sort this out.

What would such a utility do?

I'm sorry, but the information about what is going on will be in your system. Check the FSUIPC Log, the WideServer and WideClient logs. If you've not changed WideFS at all (why not?) then perhaps you have a bad registration. I can tell from the FSUIPC Log, but it must be a complete log, from start to end with FS closed first. Keep the session short.

Last week every worked perfectly

And EXACTLY what did you do? Changed only the FSUIPC.DLL from version 3.??? to 3.??? (fill in the ?s please). You deleted nor changed any other files, at all? No renaming, no editing, no deleting, nothing?

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Ok pete, here is what i did, I downloaded the most recent fsuipc

and reloaded widefs

Hope you can see the error...

fsuipc log

********* FSUIPC, Version 3.70 by Pete Dowson *********

Running inside FS2004(original release)

User Name="peter kofman"

User Addr="pkofman@rogers.com"

FSUIPC Key is provided

WideFS Key is provided

Module base=61000000

ClassOptions: UIPCMAIN=FF7F, FS98MAIN=FF7F, FS2KMAIN=FF5E

WeatherOptions(Orig)=4000B6A7[4000B6A7]

InitDelay: 0 seconds

WeatherReadInterval=4

LogOptions=00000001

DebugStatus=255

61391 System time = 17:45:14

61406 \\PTXMAIN\pkm\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\

61422 System time = 17:45:14, FS2004 time = 12:00:00 (00:00Z)

188875 C:\Documents and Settings\pkofman\My Documents\Flight Simulator Files\yyzdefault.flt

190125 AIRCRAFT\PMDG737-900\B737-900.air

193219 Aircraft="B737-900 Continental Airlines - Virtual Cockpit/Cabin"

204281 Module [M1] identified = "PMDG_737NG_Main.GAU"

204281 Module [M1] "PMDG_737NG_Main.Gau" access registration is okay

204531 Module [M2] identified = "PMDG_ACS.GAU"

204531 Module [M2] "PMDG_ACS.Gau" access registration is okay

214422 Module [M3] identified = "PMDG_737NG_Overhead.GAU"

214422 Module [M3] "PMDG_737NG_Overhead.Gau" access registration is okay

225563 Module [M4] identified = "sbmpjoin9.dll"

225578 Module [M4] "sbmpjoin9.dll" access registration is okay

246766 Module [M5] identified = "sbmod9.dll"

246781 Module [M5] "sbmod9.dll" access registration is okay

246797 Module [M6] identified = "sb3gaugebridge.dll"

246797 Module [M6] "sb3gaugebridge.dll" access registration is okay

246797 Module [M7] identified = "ActiveRadar.dll"

246844 Module [M7] "ActiveRadar.dll" access registration is okay

246844 Module [M8] identified = "sbtrans9.dll"

246859 Module [M8] "sbtrans9.dll" access registration is okay

246859 Module [M9] identified = "PMDGOptions.DLL"

246875 Module [M9] "PMDGOptions.DLL" access registration is okay

247875 Client Application: "AIBridge" (Id=320)

247875 C:\Program Files\FSFDT\AIBridge\AIBridge.exe

247891 Product="AIBridge"

247891 Company="Jose Oliveira"

248469 Module [M5] "sbmod9.dll" access registration is okay

249016 Advanced Weather Interface Enabled

340141 C:\Documents and Settings\pkofman\My Documents\Flight Simulator Files\UI generated flight.flt

341063 Module [M1] "PMDG_737NG_Main.Gau" access registration is okay

341203 Module [M10] identified = "PMDG_ACS.GAU"

341203 Module [M10] "PMDG_ACS.Gau" access registration is okay

341406 Module [M11] identified = "PMDG_737NG_Overhead.GAU"

341406 Module [M11] "PMDG_737NG_Overhead.Gau" access registration is okay

342313 Clear All Weather requested: external weather discarded

405500 Traffic File #22 = "scenery\world\scenery\traffic030528"

406281 Traffic File #24 = "addon scenery\scenery\traffic_ontario1"

406969 Traffic File #23 = "addon scenery\scenery\traffic_cykf"

1001516 WeatherOptions set, now 4000B6A7 (timer=0)

widefs log

******** WideServer.DLL Log [version 6.70] *********

Blocksize guide = 4096 (double allowed)

Date (dmy): 03/08/06, Time 17:45:18.718: Server name is PTXMAIN

340703 Initialising TCP/IP server

340703 Initialising IPX/SPX server

340719 ServerNode=0.0.3072.38385.25245

340719 Initialising UDP/IP server

340719 Broadcasting service every 1000 mSecs

351516 Restarting service due to total lack of use

wideclient log

********* WideClient Log [version 6.70] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 03/08/06, Time 17:55:29.296: Client name is YOUR-9K1AY6X2A2

4984 Attempting to connect now

5828 Server = PTXMAIN

6062 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

6062Okay, IP Address = 192.168.1.107

26968 Error on client pre-Connection Select() [Error=10060] Connection timed out

26968 Ready to try connection again

29000 Attempting to connect now

29000 Giving up server, looking for another!

29812 Server = PTXMAIN

29828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

29828Okay, IP Address = 192.168.1.107

53812 Server = PTXMAIN

53828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

53828Okay, IP Address = 192.168.1.107

76812 Giving up server, looking for another!

76812 Server = PTXMAIN

76828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

76828Okay, IP Address = 192.168.1.107

99812 Server = PTXMAIN

99828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

99828Okay, IP Address = 192.168.1.107

122937 Giving up server, looking for another!

123812 Server = PTXMAIN

123828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

123828Okay, IP Address = 192.168.1.107

146812 Server = PTXMAIN

146828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

146828Okay, IP Address = 192.168.1.107

169750 Giving up server, looking for another!

169812 Server = PTXMAIN

169828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

169828Okay, IP Address = 192.168.1.107

193812 Server = PTXMAIN

193828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

193828Okay, IP Address = 192.168.1.107

216812 Giving up server, looking for another!

216812 Server = PTXMAIN

216828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

216828Okay, IP Address = 192.168.1.107

239828 Server = PTXMAIN

239828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

239828Okay, IP Address = 192.168.1.107

262937 Giving up server, looking for another!

263828 Server = PTXMAIN

263828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

263828Okay, IP Address = 192.168.1.107

286812 Server = PTXMAIN

286828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

286828Okay, IP Address = 192.168.1.107

309750 Giving up server, looking for another!

309812 Server = PTXMAIN

309828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

309828Okay, IP Address = 192.168.1.107

333828 Server = PTXMAIN

333828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

333828Okay, IP Address = 192.168.1.107

356812 Giving up server, looking for another!

356812 Server = PTXMAIN

356828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

356828Okay, IP Address = 192.168.1.107

379812 Server = PTXMAIN

379828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

379828Okay, IP Address = 192.168.1.107

402937 Giving up server, looking for another!

403812 Server = PTXMAIN

403828 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

403828Okay, IP Address = 192.168.1.107

427171 Server = PTXMAIN

427187 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

427187Okay, IP Address = 192.168.1.107

450187 Giving up server, looking for another!

451171 Server = PTXMAIN

451187 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

451187Okay, IP Address = 192.168.1.107

475171 Server = PTXMAIN

475187 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

475187Okay, IP Address = 192.168.1.107

498218 Giving up server, looking for another!

499203 Server = PTXMAIN

499203 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

499203Okay, IP Address = 192.168.1.107

522203 Server = PTXMAIN

522203 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

522203Okay, IP Address = 192.168.1.107

534281 ****** End of session performance summary ******

534281 Total time connected = 0 seconds

534281 Reception maximum: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

534281 Transmission maximum: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

534281 Max receive buffer = 0, Max send depth = 0, Send frames lost = 0

534281 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 0, Alloc 0 Freed 0 Refused 0) *********

Link to comment
Share on other sites

Ok pete, here is what i did, I downloaded the most recent fsuipc and reloaded widefs

You must have updated WideFS as well, as 6.70 came out at the same time as FSUIPC 3.70. So it isn't the change to FSUIPC as you've been saying. In fact the Logs agree:

4984 Attempting to connect now

5828 Server = PTXMAIN

6062 Trying TCP/IP host "PTXMAIN" port 8002 ...

6062Okay, IP Address = 192.168.1.107

26968 Error on client pre-Connection Select() [Error=10060] Connection timed out

The rest is only the same repeating as it keeps trying.

Usually I've found that the "connection timed out" error is due to a firewall problem. The client hasn't permission to talk to the server.

You don't show what you've set in your INI files, but if you've not specified a protocol in the Client and haven't expressed a "ProtocolPreferred" in the server, then the client will default to TCP. I notice you have SPX installed on the server. Were you using that before? If so, try setting "ProtocolPreferred=SPX" in the Server. I assume the Client PC also has SPX installed?

For TCP or UDP you'd need to shutdown your firewall or tell it that the WideFS components are okay.

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Peter I only included that bit about fsuipc in the event it might be helpful

Interestingly the computers can see each other and all network drives. I made sure that windows firewall is turned off so that , that was not a problem, I dont even know why i have spx on the machine, i dont think it serves any purpose. since i sent you that log I have done the following

added servername = ptxmain to the winclient ini

and

i have the following errors in the log

28797 error on client preconnection select () error = 10060 connection timed out

and

****** WideServer.DLL Log [version 6.70] *********

Blocksize guide = 4096 (double allowed)

Date (dmy): 03/08/06, Time 17:45:18.718: Server name is PTXMAIN

340703 Initialising TCP/IP server

340703 Initialising IPX/SPX server

340719 ServerNode=0.0.3072.38385.25245

340719 Initialising UDP/IP server

340719 Broadcasting service every 1000 mSecs

351516 Restarting service due to total lack of use

1502281 Incoming connection Accepted ok (skt=6408) TCP

1502563 Connected to computer "YOUR-9K1AY6X2A2" running WideClient version 6.700 (skt=6408) TCP

1596406 Error 10053: client socket disconnected at Client: removing (skt=6408) TCP

the error looks like it disconnected at the client..

???

im still confused but i think you are saying that it is the firewall issue, in my case i have it turned off .. I THINK!!!!

thanks for your help... Pete

Link to comment
Share on other sites

Well it just goes to show that , with a lot of help one can work through anything,, I removed all instances of spx, and then cleaned up the network coeections ( mappings ) a bit and it connected. I hope i can remember what I did, in case it fails again..

Thanks for all of your assistance today

By the way . now that i have been looking at these logs, do you publish a list of the error codes. maybe that would be helpful. I am sure you have been asked the same questions 1000's of times,,

regards

Link to comment
Share on other sites

since i sent you that log I have done the following

added servername = ptxmain to the winclient ini

But that wasn't needed -- the client log showed it was finding that in any case,

i have the following errors in the log

28797 error on client preconnection select () error = 10060 connection timed out

That's the same really - error 10060. It isn't an error WideFS detects, it is Windows which is telling me that -- I am only relaying exactly what Windows is saying when it fails.

1502281 Incoming connection Accepted ok (skt=6408) TCP

1502563 Connected to computer "YOUR-9K1AY6X2A2" running WideClient version 6.700 (skt=6408) TCP

1596406 Error 10053: client socket disconnected at Client: removing (skt=6408) TCP

the error looks like it disconnected at the client..

Yes, of course. The client disconnected because Windows disconnected it with that error 10060.

im still confused but i think you are saying that it is the firewall issue, in my case i have it turned off .. I THINK!!!!

I only suggested it was the firewall because previous times the error 10060 has been reported it turned out to be firewall. But with your latest log it does look like something happened before Windows reported the failure.

If it isn't firewall problems it has to be something in the Network settings I think. Maybe one end is set differently to the other. I don't understand what may have been changed though, if you say you had it working a week ago. There's absolutely nothing changed in WideFS at the networking level. All the recent changes have been related to the Client and Server discovering each other and agreeing on a protocol without a lot of user messing or parameters. But your system is sorting all that out straight away.

In the WideFS documentation there's a load of little things to check. I can only suggest going through all your Network settings and make sure that they look okay AND agree at either end.

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.