Jump to content

Cant get WIDEFS AND FS2004 to connect


Recommended Posts

Ok it all worked fine in FS2002.

I have installed the latest FSUIPC (3.04) and Wide FS6.02 and registered them and paid!

They just wait to connect, and wait and wait.......

********* WideClient.DLL Log [version 6.02] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 09/08/03, Time 12:29:08.717: Client name is CLIENT

110 Attempting to connect now

1101 Error on client pre-Connection Select() [Error=10061] Connection refused

1111 Ready to try connection again

1141 Attempting to connect now

76630 Reception maximum achieved: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

76630 Max receive buffer = 0, Max send depth = 0

76630 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 0, Alloc 0 Freed 0 Refused 0) *********

I have tried it with no firewall, no change.

I would be grateful if someone could email me their ini files for comparison - I am on TCIP.

Ta in advance

Steve

Link to comment
Share on other sites

Ok it all worked fine in FS2002.

I have installed the latest FSUIPC (3.04) and Wide FS6.02 and registered them and paid!

In order to see what is happening the LOG file from the WideServer may be important. You haven't shown this.

One thing that looks wrong is that WideClient isn't logging the server name or IP address. This is how the start of a good WideClient log for TCP/IP should look:

141 Attempting to connect now

141 Trying TCP/IP host "OFFCENTRE" ...

141Okay, IP Address = 192.168.0.8

1141 Error on client pre-Connection Select() [Error=10061] Connection refused

1141 Ready to try connection again

1156 Attempting to connect now

...

39156 Connection made okay!

The initial "connection refused" here is simply because FS was still loading then and WideServer wasn't ready. It was ready after 39 seconds as you can see.

The fact that those two important lines:

141 Trying TCP/IP host "OFFCENTRE" ...

141Okay, IP Address = 192.168.0.8

are missing in your log seems to indicate that you aren't telling the Client the Server's name.

I would be grateful if someone could email me their ini files for comparison - I am on TCIP.

Just default INI files should be fine for TCP/IP, but with the ServerName parameter provided in the Client INIs.

Regards,

Pete

Link to comment
Share on other sites

Played around with the ini files -and I am not getting anywhere

Server files read

********* WideServer.DLL Log [version 6.02] *********

Using blocksize guide of 4096 bytes

Date (dmy): 09/08/03, Time 18:10:57.609: Server name is NEW

45250 Initialising service now

45250 Initialising server socket now

64609 Auto restart after delayed stoppage!

64609 Initialising server socket now

101812 Restarting service due to total lack of use

131546 Auto restart after delayed stoppage!

325093 Closing down now ...

Memory managed: Offset records: 0 alloc, 0 free

Throughput maximum achieved: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

Throughput average achieved for complete session: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

********* Log file closed *********

PLEASE SEE the documentation for parameter details

; ==================================================

[Config]

AutoUpdateTime=13

UseTCPIP=Yes

; -----------------------------------------------

[user]

Log=Errors+

; ======================================

Client files read

******** WideClient.DLL Log [version 6.02] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 09/08/03, Time 18:13:25.965: Client name is JO

110 Attempting to connect now

1332 Error on client pre-Connection Select() [Error=10061] Connection refused

1342 Ready to try connection again

1352 Attempting to connect now

170635 Reception maximum achieved: 0 frames/sec, 0 bytes/sec

170635 Max receive buffer = 0, Max send depth = 0

170635 ********* Log file closed (Buffers: MaxUsed 0, Alloc 0 Freed 0 Refused 0) *********

; PLEASE SEE WideFS documentation for parameter details

; =====================================================

[Config]

Window=4,4,1032,776

Visible=Max

Timeout=20

ServerIPAddr=192.168.0.1

; -----------------------------------------------

[user]

Log=Errors+

ActionKeys=Yes

KeySend1=RWon

KeySend2=RWoff

Link to comment
Share on other sites

Played around with the ini files -and I am not getting anywhere

********* WideServer.DLL Log [version 6.02] *********

Using blocksize guide of 4096 bytes

Date (dmy): 09/08/03, Time 18:10:57.609: Server name is NEW

******** WideClient.DLL Log [version 6.02] Class=FS98MAIN *********

Date (dmy): 09/08/03, Time 18:13:25.965: Client name is JO

110 Attempting to connect now

1332 Error on client pre-Connection Select() [Error=10061] Connection refused

You have "ServerIPAddr=192.168.0.1" in the Client INI file. Have you tried giving the Server name instead ("NEW")?

Pete

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.