Jump to content
The simFlight Network Forums

Offset x0BC0 for Trim Control stops working


Recommended Posts

I am using two joystick buttons and  "Offset Sword Increment/ Decrement" x0BC0 32/16383 for controlling the Trim Wheel in an A2A C172 since FSUIPC4 and it works flawless.

Sniplet from LOG-File:

   110375 [Buttons.C172R N990CP] 12=R0,0,Cx42000BC0,xC0150020
   110375 Repeating flag set: bRef=0, Joy=0, Btn=0 (RepeatDelayCtr=11)
   110375 IPC Offsets Control: Ctrl=x4200, Length=2, Offset=0BC0, Param=xC0150020
   110406 Button held, flags=X05, repeat set: bRef=0, Joy=0, Btn=0, (RepeatOk sets 2)

Within FSUIPC5 it stops working after a short period. The LOG-File says:

   874203 Button held, flags=X05, repeat set: bRef=0, Joy=0, Btn=0, (RepeatOk sets 2)
   874203 [Buttons.C172R N990CP] 12=R0,0,Cx42000BC0,xC0150020
   874203 Repeating flag set: bRef=0, Joy=0, Btn=0 (RepeatDelayCtr=11)
   874203 IPC Offsets Control: Ctrl=x4200, Length=2, Offset=0BC0, Param=xC0150020
   874203 Exception 20 "DATA_ERROR", Ref 4230, Index param 1 on write SetData for "ELEVATOR TRIM PCT"

I never had this error in older Versions of FSUIPC.

Also from LOG-File:

5203 Running in "Lockheed Martin® Prepar3D® v4", Version: 4.0.23.21468 (SimConnect: 4.0.0.0)

What can I do?

 

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, MStange61 said:

Within FSUIPC5 it stops working after a short period. The LOG-File says:

   874203 Button held, flags=X05, repeat set: bRef=0, Joy=0, Btn=0, (RepeatOk sets 2)
   874203 [Buttons.C172R N990CP] 12=R0,0,Cx42000BC0,xC0150020
   874203 Repeating flag set: bRef=0, Joy=0, Btn=0 (RepeatDelayCtr=11)
   874203 IPC Offsets Control: Ctrl=x4200, Length=2, Offset=0BC0, Param=xC0150020
   874203 Exception 20 "DATA_ERROR", Ref 4230, Index param 1 on write SetData for "ELEVATOR TRIM PCT"

I never had this error in older Versions of FSUIPC.

This is the same problem reported in the LINDA thread and which has taken quite a lot of work to isolate. It should be fixed in the next interim update (5.101g), probably this afternoon. Please check the Download Links subforum tomorrow.

28 minutes ago, MStange61 said:

Also from LOG-File:

5203 Running in "Lockheed Martin® Prepar3D® v4", Version: 4.0.23.21468 (SimConnect: 4.0.0.0)

What can I do?

Sorry, what is your problem with that "Running in" line? It looks correct. The information logged there is what is received from PP3D after FSUIPC successfully connects.

Pete

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.