Jump to content
The simFlight Network Forums

Using second joystick with 3.60


Recommended Posts

Using FSUIPC 3.60 for a while and using it to program axes and buttons for my CH USB Yoke and Pedals with no problems. When I disconnect the Flight Sim Yoke from its slot and plug in my Microsoft Sidewinder Joystick, I only get rudder input from the pedals and nothing but throttle from the Joystick. I try to calibrate and assign axes with FSUIPC and it doesn't seem to recognize that the joystick is plugged in, I get no change in the parameters for ailerons or elevator, just throttle. If I unplug it and replug in the Yoke, everything works. Any help appreciated. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Using FSUIPC 3.60 for a while and using it to program axes and buttons for my CH USB Yoke and Pedals with no problems. When I disconnect the Flight Sim Yoke from its slot and plug in my Microsoft Sidewinder Joystick, I only get rudder input from the pedals and nothing but throttle from the Joystick. I try to calibrate and assign axes with FSUIPC and it doesn't seem to recognize that the joystick is plugged in, I get no change in the parameters for ailerons or elevator, just throttle. If I unplug it and replug in the Yoke, everything works. Any help appreciated. Thanks.

Sorry, but the current version is 3.65. Please try that first.

Does FS recognise things? Are you using FSUIPC's Axes assignments, or do you simply mean the FSUIPC calibrations? The latter depend upon FS.

Unplugging and replugging USB devices can cause problems with FS, I know. Why not leave them both connected? Do you only have one USB socket?

Pete

Link to comment
Share on other sites

Unfortunately ran out of sockets! FS doesn't recognize it either though it does show up as a controller under Control Panel/Game Controllers. I haven't used the joystick in a while and it used to work in the Yoke socket but I have long forgotten the setup scenarios and it was at least last year. Will fool around with it. I remember reading somewhere that sometimes once a HID is assigned to a socket it doesn't like anything else in there.

I did try using the FSUIPC axes assignments and ticked to use FSUIPC to calibrate but no luck. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.