Jump to content
The simFlight Network Forums

Axis assignment problem. Please help


Recommended Posts

Hi guys,

 

The FSUIPC interface seems simple enough but it wont do what i'm asking it.

I fly the 737 NGX and I installed the latest version of FSUIPC (May 2013)

 

I purchased a new Saitek throttle quad because the old one was spiking big time on me but now i'm trying to calibrate it and here is what is happening:

 

my setup (3 levers)

lever 1 (left): spoilers

lever 2 (middle): Both engines

lever 3 (right): flaps

 

1. When moving lever 1, I don't see any movement in the numbers but FSUIPC detects it as the Y axis. Out of curiosity, I moved the middle lever and the numbers are rising and descending????

 

2. When moving the middle lever, it detects it as the X axis but to have some movement in the numbers, I have to move lever 1???????

 

3. When trying to set the flaps on the last axis it goes back to the Y axis????

 

Looks like FSUIPC is completely mixing everything up for some reason.

I made sure the quad, yoke and pedals where disabled in FSX. I must of lost a good 3 hours on this already and I still cant fly. It used to work great with my old quad until I got the spikes from it and had to replace it.

 

Can anyone help me? This is getting really frustrating.

 

ps: I have the registered version of FSUIPC

 

Thanks

Chris Verner

Link to comment
Share on other sites

1. When moving lever 1, I don't see any movement in the numbers but FSUIPC detects it as the Y axis. Out of curiosity, I moved the middle lever and the numbers are rising and descending????

2. When moving the middle lever, it detects it as the X axis but to have some movement in the numbers, I have to move lever 1???????

3. When trying to set the flaps on the last axis it goes back to the Y axis????

Looks like FSUIPC is completely mixing everything up for some reason.

 

No, it cannot do that. What is happening is that the levers are "jittering" (i.e. sending small changes all the time, even when not moved). This seems to be a common problem with Saitek devices. All you need to do is use the "rescan" and possibly the "Ignore" facilities when the wrong one comes up, then do the assignment, then clear the ignore list and do the next one, etc. Please see the User Guide chapter on Axis Assignment -- this is all described on the second page of that chapter, about half way down. Perhaps you missed it?

 

Pete

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.