Jump to content
The simFlight Network Forums

Control Input Stops Working Randomly (without TransmitClientEvent failures)


pilotjohn
 Share

Recommended Posts

With everything setup and working correctly (axis to FSUIPC direct and calibrated), the sim will stop responding to control inputs during flight (so far it occurred on ground several times). FSUIPC still shows the inputs working correctly, but the sim is not responding to them. Reconnect (go Axes and click Ok) or restarting FSUIPC does not solve the problem. In one case control input recovered after a few minutes.

Link to comment
Share on other sites

So, of I understand you issue correctly, you are not seeing any errors in the FSUIPC log. When you say

3 hours ago, pilotjohn said:

FSUIPC still shows the inputs working correctly

do you mean in the assignments/calibration window, or are you logging axis movements and seeing them there?

I would be interested in seeing a log file produced when this occurs and you restart FSUIPC and get the same problem. And when you say:

3 hours ago, pilotjohn said:

In one case control input recovered after a few minutes.

does this imply that, in other cases, the isue was only resolved by restarting MSFS?

Other than that, I'm not sure what else I can advise at the moment. It may be worth activating SimConnect logs (as shown in the other thread) to see if SimConnect is still receiving/sending when this issue occurs. 

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, John Dowson said:

So, of I understand you issue correctly, you are not seeing any errors in the FSUIPC log. When you say

do you mean in the assignments/calibration window, or are you logging axis movements and seeing them there?

Yes, the axes were showing correctly in the assignment/calibration windows.

44 minutes ago, John Dowson said:

I would be interested in seeing a log file produced when this occurs and you restart FSUIPC and get the same problem. And when you say:

I will keep logging on and will share when it happens again.

44 minutes ago, John Dowson said:

does this imply that, in other cases, the isue was only resolved by restarting MSFS?

No, this didn't even require MSFS restart. At one point the plane was just doing circles (controls disconnected during a ground turn), I let it do that, and as I was trying to recover it at some point the controls started working (but not during a step where I would have expected it to - e.g. restarting FSUIPC).

44 minutes ago, John Dowson said:

Other than that, I'm not sure what else I can advise at the moment. It may be worth activating SimConnect logs (as shown in the other thread) to see if SimConnect is still receiving/sending when this issue occurs. 

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, John Dowson said:

Do your button/switch assignments also stop working? What about any controls assigned in MSFS? If you don't have any axis assigned in MSFS, maybe try assigning one so you can test this when the problem occurs. 

I don't have any button assignment in FSUIPC, but will try these.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.