Jump to content
The simFlight Network Forums

wide fs connection fsx


catmo
 Share

Recommended Posts

Hi

can someone help please. I start a flight at Coningsby or any airfield North of the London area and wide fs connects from my laptop to my main pc which has fsx on it no problem at all. I am connected via Ethernet connection.

when I start the sim at anywhere in the London area for example at London City, wide fs will not connect at all. It reports waiting for a connection?

any ideas

Regards

Colin.

Link to comment
Share on other sites

can someone help please. I start a flight at Coningsby or any airfield North of the London area and wide fs connects from my laptop to my main pc which has fsx on it no problem at all. I am connected via Ethernet connection.

when I start the sim at anywhere in the London area for example at London City, wide fs will not connect at all. It reports waiting for a connection?

.

 

WideFS doesn't care where you are. The connection is most certainly nothing to do with where you are. It sounds more likely that you have a bug in your London scenery which is causing FS to fail.

 

There will be a WideServer log in the FS Modules folder, and a WideClient log in the same folder as WideClient on the client PC. Both are important to see what is going on. Also the FSUIPC4 log, in the FS Modules folder, may help. You can paste their contents into a message here. Please close both ends (FS and WideClient) down before getting the Logs.

 

 

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete, We did exactly as you said and it would not paste into the message. I say we, I am a 81 year old computer idiot and my Son helps me on team viewer.  I just love Flight simming, I have all the kit but networking and WideClients and the inner workings etc. dream on.

 

 Many thanks Colin.

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete, We did exactly as you said and it would not paste into the message. I say we, I am a 81 year old computer idiot and my Son helps me on team viewer. 

 

Well, the text from the files is just normal text. If you couldn't paste it into a message here then you cannot edit or write text here, it is all part of the same thing. But obviously that is not true. Tell me, can you not even read the files? Just open them with Notepad. If you can read them you can copy their contents and paste them. Ask your son how to select text, copy it and paste it. I just use the mouse to select and Ctrl+Insert to copy, Shift+Insert to paste. Works every time, without fail.

 

I can't help without information. The fact that you have WideFS working fine sometimes means it is working so there's obviously no need for you to have any "networking expertise". I suspect you are just misinterpreting some other problem, probably with scenery.

 

Pete

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete and Colin,

Well, the text from the files is just normal text. If you couldn't paste it into a message here then you cannot edit or write text here, it is all part of the same thing. But obviously that is not true. Tell me, can you not even read the files? Just open them with Notepad. If you can read them you can copy their contents and paste them. Ask your son how to select text, copy it and paste it. I just use the mouse to select and Ctrl+Insert to copy, Shift+Insert to paste. Works every time, without fail.

That happened to me as well, I had to unlock contents in explorer for this page to get it work. Without you can write and answer but not paste anything into the message, that is related to this page only.

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete and Colin,

Well, the text from the files is just normal text. If you couldn't paste it into a message here then you cannot edit or write text here, it is all part of the same thing. But obviously that is not true. Tell me, can you not even read the files? Just open them with Notepad. If you can read them you can copy their contents and paste them. Ask your son how to select text, copy it and paste it. I just use the mouse to select and Ctrl+Insert to copy, Shift+Insert to paste. Works every time, without fail.

That happened to me as well, I had to unlock contents in explorer for this page to get it work. Without you can write and answer but not paste anything into the message, that is related to this page only.

 

Hi Thomas,

 

Sorry, i'm not with you. Where does Explorer come into it? Do you mean Internet Explorer? I'm afraid I don't have that installed. Can you give step by step instructions? I've no idea why someone might not be able to do simple pasting into messages, nor therefore how to fix it.

 

Thanks!

 

BTW the dimmers on the Pilot side of the cockpit are all okay now. Seems to be just a bad connection on one of the plugs on the Bodnar board. I just fiddled with them and it all worked properly again!

 

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete

We have tried everything to paste the text into this page. we have highlighted the text the way you have said. we have done it every way we can think of? we do this every day in lots of different situations copying and pasting is like second nature!

but every way we try we cannot paste into this window?

regards

Colin & Simon

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete,

 

yes internet explorer 11. There is a small box byside the address bar that indicates if the contents are blocked or not. By clicking on it the setting for this page can be changed. It is to secure back tracking.

 

01.png

 

Or just using a different browser like you do, and mostly I as well :razz:

 

 

Ah, thanks! Hopefully now Colin and Simon can show me the problem!

 

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

; PLEASE SEE WideFS documentation for parameter details

; =====================================================

 

[Config]

Port=8002

Window=43,44,886,589

Visible=Yes

 

; -----------------------------------------------

[user]

Log=Errors+

 

; ===============================================

 


; PLEASE SEE the documentation for parameter details

; ==================================================

 

[Config]

Port=8002

 

; -----------------------------------------------

[user]

Log=Errors+

 

; ===============================================


 


********* WideServer.DLL Log [version 7.928] *********

Blocksize guide = 8192 (double allowed)

Date (dmy): 11/02/14, Time 16:03:15.577: Server name is COLINS-PC

    15835 Initialising TCP/IP server

    15835 Initialising UDP/IP server

    16131 Broadcasting service every 1000 mSecs

    17098 Incoming connection Accepted ok (skt=8976) TCP

    17176 Connected to computer "COLIN-LAPTOP" running WideClient version 6.999 (skt=8976) TCP

 


********* WideServer.DLL Log [version 7.928] *********

Blocksize guide = 8192 (double allowed)

Date (dmy): 11/02/14, Time 16:03:15.577: Server name is COLINS-PC

    15835 Initialising TCP/IP server

    15835 Initialising UDP/IP server

    16131 Broadcasting service every 1000 mSecs

    17098 Incoming connection Accepted ok (skt=8976) TCP

    17176 Connected to computer "COLIN-LAPTOP" running WideClient version 6.999 (skt=8976) TCP

Hi Pete,

at last this worked in Google chrome but still not in i.e. 11. the no entry sign did not appear anywhere on  ie 11 ?. 

these files were all copied from the modules folder on the fsx machine.

hope this is what you wanted?

Regards

Colin.

Link to comment
Share on other sites

 

; PLEASE SEE WideFS documentation for parameter details
; =====================================================
 
[Config]
Port=8002
Window=43,44,886,589
Visible=Yes
 
; -----------------------------------------------
[user]
Log=Errors+
 
; ===============================================
 
; PLEASE SEE the documentation for parameter details
; ==================================================
 
[Config]
Port=8002
 
; -----------------------------------------------
[user]
Log=Errors+
 
; ===============================================
 
********* WideServer.DLL Log [version 7.928] *********
Blocksize guide = 8192 (double allowed)
Date (dmy): 11/02/14, Time 16:03:15.577: Server name is COLINS-PC
    15835 Initialising TCP/IP server
    15835 Initialising UDP/IP server
    16131 Broadcasting service every 1000 mSecs
    17098 Incoming connection Accepted ok (skt=8976) TCP
    17176 Connected to computer "COLIN-LAPTOP" running WideClient version 6.999 (skt=8976) TCP
 
********* WideServer.DLL Log [version 7.928] *********
Blocksize guide = 8192 (double allowed)
Date (dmy): 11/02/14, Time 16:03:15.577: Server name is COLINS-PC
    15835 Initialising TCP/IP server
    15835 Initialising UDP/IP server
    16131 Broadcasting service every 1000 mSecs
    17098 Incoming connection Accepted ok (skt=8976) TCP
    17176 Connected to computer "COLIN-LAPTOP" running WideClient version 6.999 (skt=8976) TCP
Hi Pete,
at last this worked in Google chrome but still not in i.e. 11. the no entry sign did not appear anywhere on  ie 11 ?. 
these files were all copied from the modules folder on the fsx machine.
hope this is what you wanted?

 

You've pasted a WideClient ini file, no Log file unfortunately -- because that's the main one needed! You've also pasted two partial copies of the WideServer Log, both without first closing FS as I asked, and both actually showing a connection, not waiting for a connection. Obviously the files I need to see must appertain to the error you are getting, not the success. I also need the FSUIPC4 LOG file from the same folder as the WideServer LOG file.

 

Please be sure to first CLOSE FS and WideClient so that the files are completed!

 

Pete

Link to comment
Share on other sites

Hi Pete,

are these any good to you ?

 

********* FSUIPC4, Version 4.928 by Pete Dowson *********
Running inside FSX on Windows 7
Module base=6B470000
User Name="colin middleweek"
User Addr="catmo@tiscali.co.uk"
FSUIPC4 Key is provided
WideFS7 Key is provided
       16 System time = 12/02/2014 14:12:04
       16 FLT UNC path = "\\COLINS-PC\Users\Colin\Documents\Flight Simulator X Files\"
      265 Trying to connect to SimConnect Acc/SP2 Oct07 ...
      312 FS UNC path = "\\COLINS-PC\FSX\"
     1404 LogOptions=00000000 00000001
     1404 SIM1 Frictions access gained
     1404 Wind smoothing fix is fully installed
     1404 G3D.DLL fix attempt installed ok
     1404 SimConnect_Open succeeded: waiting to check version okay
     1404 Trying to use SimConnect Acc/SP2 Oct07
     4805 Running in "Microsoft Flight Simulator X", Version: 10.0.61637.0 (SimConnect: 10.0.61259.0)
     4805 Initialising SimConnect data requests now
     4805 FSUIPC Menu entry added
     4836 \\COLINS-PC\Users\Colin\Documents\Flight Simulator X Files\coningsby.FLT
     4836 \\COLINS-PC\FSX\SimObjects\Airplanes\beech_baron_58\Beech_Baron_58.AIR
    57143 Weather Mode now = Custom
  1119729 Sim stopped: average frame rate for last 970 secs = 26.1 fps
  1131834 \\COLINS-PC\Users\Colin\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\Previous flight.FLT
  1141694 System time = 12/02/2014 14:31:06
  1141694 *** FSUIPC log file being closed
Average frame rate for running time of 970 secs = 26.1 fps
G3D fix: Passes 19984, Null pointers 0, Bad pointers 0, Separate instances 0
Memory managed: 4 Allocs, 4 Freed
********* FSUIPC Log file closed ***********
 
; PLEASE SEE WideFS documentation for parameter details
; =====================================================
 
[Config]
Port=8002
Window=43,44,886,589
Visible=Yes
 
; -----------------------------------------------
[user]
Log=Errors+
 
; ===============================================
 
********* WideServer.DLL Log [version 7.928] *********
Blocksize guide = 8192 (double allowed)
Date (dmy): 12/02/14, Time 11:33:38.591: Server name is COLINS-PC
    15959 Initialising TCP/IP server
    15959 Initialising UDP/IP server
    16115 Broadcasting service every 1000 mSecs
    19469 Incoming connection Accepted ok (skt=9320) TCP
    19718 Connected to computer "COLIN-LAPTOP" running WideClient version 6.999 (skt=9320) TCP
  2201299 Auto send stopped before sending all data (0 of 47 sent), Error=10013 (IP=255.255.255.255) UDP
  2207960 Close signalled to clients
  2209083 Closing down now ...
Memory managed:  Offset records: 1388 alloc, 1387 free
Read buffer usage:  3101 alloc, 3101 free, max in session: 1
Write buffer usage: 187810 alloc, 187810 free, max in session: 1
Throughput maximum achieved:  32 frames/sec, 9165 bytes/sec
Throughput average achieved for complete session:  13 frames/sec, 2441 bytes/sec
Average receive rate from "COLIN-LAPTOP":  1 frames/sec, 107 bytes/sec
********* Log file closed *********
 
 
Regards
 
Colin
Link to comment
Share on other sites

are these any good to you ?

 

Well, the FSUIPC log shows you are a bit out of date -- version 4.929 is the currently supported version

 

However, I also see that the FSUIPC4 log file is starting two days ago (12th Feb) at 14:12:04. so it doesn't correspond to the WideServer LOG you supply which starts at 11:33:38 on the same day. Additionally the WideServer log  shows a perfectly good WideFS session lasting 37 minutes, with no problems whatsoever. 

 

You have also, yet again, supplied a copy of the default (as installed) WideClient.INI file, which I don't need (because it is the one I supply), and you have still not supplied the WideClient LOG file for the same session

 

So, all you've achieved so far is to show me that WideFS is working fine.

 

If you REALLY have a problem, and that is fast becoming doubtful, I need the FSUIPC4 LOG, the WideServer LOG and the WideClient LOG for the SAME session in which you had problems. It is absolutely no good supplying a file from one session and another from another session. How can I possibly relate those? Also logs, even ones which correspond with each other, are not relevant if everything worked fine -- because that's all they'll show, that everything is fine.

 

And please STOP supplying the WideClient INI file -- it is the LOG file you need to show me! I've no interest in seeing a file which is actually included in the WideFS ZIP which you downloaded.

 

I am going on holiday at 4 am in the morning, and so probably won't now be able to respond till I get back on March 2nd or 3rd. Sorry. Maybe if you do ever manage to post relevant files someone else may jump in to assist. There are many thousands of happy successful WideFS users.

 

Regards

Pete

Link to comment
Share on other sites

Dear Pete,

 

firstly many thanks for putting up with our inadequacies when it comes to computer programming language, it must drive you nuts trying to deal with people who really, just don't  understand it all?

 

Over the years we have purchased thousands of pounds worth of computer equipment and untold amounts of software. From FS 2002 to FS 2004 and now FSX we have suitcases full of Scenery and aircraft, most of it redundant now.

I think the setup that we have now is as good as it gets. we are running i7 machines with ssd drives and 16gb memory and decent graphic cards. Average frame rates are in the 40 to 50 fps with most settings at max. The London area pushes it a bit harder down to mid twenty's but, that's to be expected.

I am using Generation x scenery with all the latest updates and all the latest uk2000 scenery. It is truly stunning.

FSUIPC ( have installed the latest version now. Thank you. ) and Widefs work fantastically well combined with the Plan G mapping software on my laptop.

 

In the scheme of things the problem I have is not really a problem more like a minor irritation. Just to reiterate, its only at the London area airports that the wide server doesn't start. If I go to any other airport wide server starts and works perfectly. If I want it to work at London city for example, I just start the sim at an airport where I know it works eg Coningsby. Then I just use the go to airport function and wide server carries on working at London City as it should do.

 

I feel extremely grateful for your time and valuable input and I think I have wasted enough of it. I am happy to live with this as is.

Many thanks for producing such a great program it really has given me hours of entertainment and brings the Flight Sim to life.

 

I hope you have a great Holiday.

 

Kind Regards

 

Colin

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

In the scheme of things the problem I have is not really a problem more like a minor irritation. Just to reiterate, its only at the London area airports that the wide server doesn't start. If I go to any other airport wide server starts and works perfectly. If I want it to work at London city for example, I just start the sim at an airport where I know it works eg Coningsby. Then I just use the go to airport function and wide server carries on working at London City as it should do.

 

The problem is more serious than that. If WideServer is not starting then pretty much nothing in FSUIPC is starting. It means that FSUIPC has not recognised that FS is ready to fly.

 

The only times I have ever seen this is when there is a problem with the start-up flight. or the way the start is being configured, which somehow causes essential signals from SimConnect to be omitted.

 

I would like to solve it for you even though you say it doesn't matter, but I need more information.  This is why I asked for the correct and corresponding logs, which you never managed to supply. Once I see those I can suggest some additional logging options which will give me more precise information in the specific area where it is needed.

 

Pete

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. Guidelines Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.